Skip to content

Maine, Queen pune gratuit pe Youtube concertul omagiu de dupa moartea lui Freddie.

Omagiul adus de trupa Queen in 1992 pentru Freddie Mercury va fi disponibil pe youtube de maine timp de 48 de ore.

Freddie a murit din cauza bronhopneumoniei cauzata de SIDA in noiembrie 1991 iar la momentul omagiului pe scena au fost prezenti membrii trupei Brian May, Roger Taylor si John Deacon alaturi de alte personalitati din lumea muzicii rock precum David Bowie, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, James Hetfield, Seal, George Michael, Elton John, Axl Rose si Liza Minnelli.

 Metallica, U2, Def Leppard, Guns N ‘Roses si Spinal Tap au oferit in acea seara reprezentatii individuale.  Profiturile obtinute in cadrul concertului au fost utilizate pentru lansarea organizatiei „The Mercury Phoenix Trust”, organizatia de caritate care lupta impotriva SIDA si care poarta numele lui Mercury, dupa moartea solistului din cauza acestei boli.

Fanii vor avea la dispozitie doar 48 de ore pentru a viziona concertul, iar banii stransi vor fi donati catre Organizatia Mondiala a Sanatatii ca suport pentru combaterea coronavirusului

Pentru fiecare dolar donat in timpul vizionarii concertului, compania Google va dona 2 dolari ca parte a colectarii de fonduri permanente Google/Youtube pentru Fundatia Natiunilor Unite. Concertul comemorativ intitulat „The Freddie Mercury Tribute Concert” a avut loc pe stadionul Wembley din Londra pe 20 aprilie 1992.

La inceputul lunii mai trupa Queen a lansat o noua varianta a melodiei  „We Are The Champions”, pentru sustinerea celor din linia intai in lupta contra pandemiei

Alaturi de Adam Lambert, Bryan May si Roger Taylor au lansat pe 1 mai o alta initiativa caritabila publicand pe Youtube o reinterpretare a celebrei piese „We Are the Champions”, sub numele de „You Are the Champions”. Incasarile vor merge spre Fondul de Solidaritate pentru combaterea Covid-19, al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru prevenirea, depistarea si activitatile de cercetare pentru crearea de tratamente si a unui vaccin.

Citește în continuare