Skip to content

14 mai program: Marcel Iures in Hamlet (regia Liviu Ciulei), Fetita din bolul pestelui auriu (regia Radu Afrim), Inelul Nibelungilor

In ziua in care numaram orele pana la momentul in care iesim din case fara declaratii, oferta culturala teatrala e foarte bugata si la un standard foarte ridicat.

E un moment bun sa va reamintim ca, in timp ce viata noastra va intra in normal pas cu pas, artistii sunt fara activitate, multi fara loc de munca. In aceste vremuri un mesaj si un gand bun trimis prin orice cale de contact a celor care v-au adus bucurie prin munca lor artistica inseamna foarte foarte mult. Sigur ca nu le poate plati facturile, dar le va da aripi sa mearga mai departe.

In aceasta seara de la ora 18.00, Teatrul German din Timisoara prezinta Fetita din bolul pestelui auriu , in regia lui Radu Afrim. Distributie: Silvia Török, Olga Török, Alex Halka, Horia Savescu, Rares Hontzu

Spectacolul poate fi urmarit aici si este online pentru trei ore.

De la ora 19.00, un nou spectacol de urmarit ca un curs de actorie si regie, un cadou de la Teatrul Bulandra. Am mai mentionat ca, in aceasta perioada de intrerupere a activitati teatrale, Bulandra a stiut sa tina sus stacheta productiilor pe care le-a postat in online – de la calitatea filmarlor si a sunetului pana la conceptele saptamanale, spectacole care urmaresc o idee si invata spectatorii ceva, oferindu-le o experienta in plus.

Suntem in saptamana Liviu Ciulei la Bulandra si putem vedea astazi de la ora 19.00 pe pagina de facebook a teatrului, spectacolul Hamlet, in regia lui Liviu Ciulei cu o distributie impresionanta:  Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Valeria Seciu, Irina Petrescu, Ion Cocieru, Ion Pavlescu, Adriana Titieni, Stefan Banica, Andrei Aradits, Razvan Vasilescu, Cornel Scripcaru, Petre Lupu, Mihai Constantin, Adrian Ciobanu, Serban Pavlu, Gheorghe Ifrim, Costel Cascaval, Igor Chistol, Valentin Popescu, Mihai Cibu, Mircea Gogan, Silviu Geamanu, Alina Berzunteanu, Oana Tudor, Alina Elena Darvareanu, Razvan Postolache.

Puteti urmari spectacolul aici de la ora 19.00, este disponibil doar pe durata difuzarii lui.

In urmatoarele saptamani vom recomanda tetralogia ”Der Ring des Nibelungen” in trei forme diferite, cea regizata de Sven-Eric Bechtolf la Wiener Philarmoniker, impresionanta montare a lui Pierre Audi la Nationale Opera Amsterdam si Jahrhundertring (in regia lui Patrice Chéreau) la Bayreuth.

Incepem primul ciclu cu Vorabend zum Bühnenfestspiel (seara premergatoare) :

Wiener Staastoper – Dar Rheingold

Dirijor: Axel Kober

Regie: Sven-Eric Bechtolf

Distributie: Tomasz Konieczny (Wotan), Clemens Unterreiner (Donner), Jörg Schneider (Froh), Norbert Ernst (Loge), Jochen Schmeckenbecher (Alberich), Herwig Pecoraro (Mime), Jongmin Park (Fasolt), Sorin Coliban (Fafner), Sophie Koch (Fricka), Anna Gabler (Freia), Monika Bohinec (Erda)

Spectacolul poate fi urmarit aici

Met Opera – Ariadne auf Naxos

Dirijor: James Levine

Regie: Bodo Igesz

Distributie: Jessye Norman, Kathleen Battle, Tatiana Troyanos, James King, Franz Ferdinand Nentwig

Spectacolul poate fi urmarit aici.

Citește în continuare