Skip to content

Expozitie Van Gogh by Car. In hale uriase te plimbi cu masina printre lucrarile expuse pe pereti.

In vremea restrictiilor provocate de covid 19, la Toronto va fi deschisa o expozitie drive in Van Gogh.

Expozitia cuprinde proiectii cu 400 dintre cele mai importante lucrari ale lui Vincent Van Gogh, a fost creata de cei care au gandit si Ateliers des Lumieres – expozitia care a inceput la Paris in hale imense (avandu-i subiect pe rand pe Klimt, respectiv Van Gogh) si care a avut anul trecut peste 2 milioane de spectatori, precum si versiuni in Japonia, Italia, Belgia.

Conceptul expozitiei se bazeaza pe transpunerea digitala pe peretii unor hale uriase, a lucrarilor marilor artisti. Vizitatorii, in versiunea in care intrau ca pietoni in expozitie, puteau trece la propriu prin tablouri, deveneau parte din creatiile artistilor si intelegeau printr-o poveste animate, expusa digital, intregul proces de creatie al fiecarei lucrari.

Expozitia din Toronto, regandita pentru masini, va putea fi vizitata din 18 iunie, un bilet costa 100 de dolari pentru o masina (motociclistii si biciclistii nu sunt acceptati).

Expozitia are loc in fostele hale ale unei imprimerii care are aproape 1000 de metri patrati disponibili si era gandita sa gazduiasca simultan 700 de vizitatori. Acum, in noile conditii va avea 11 masini la o vizita.

La momentul anuntarii acestei expozitii si in Toronto, dupa succesul urias din Franta si Japonia, au fost vandute peste 20.000 de bilete. Organizatorii spun ca au cautat aceasta solutie pentru ca voiau sa ofere spectatorilor o alta forma de a se bucura de arta, “in aceste conditii grele in care cautam lumina de la capatul tunelului”.

Expozitia include multe dintre lucrarile faimoase ale lui Van Gogh, Starry Night, SunFowers si multe autoportrete.

Citește în continuare