Skip to content

Trailer-ul filmului Tenet regizat de Christopher Nolan lansat azi noapte

Studiourile Warner Bros. au anuntat ca filmul este programat sa intre in cinematografe in 17 iulie. De azi noapte, filmul are si trailer oficial, pe care il puteti vedea aici

“Tenet” este cel de-al 11-lea film semnat Christopher Nolan, are un buget estimat la 205 milioane de dolari si ii are in distributie John David Washington si Robert Pattinson

“Tenet” este thriller-ul de spionaj foarte asteptat al lui Christopher Nolan, care spune povestea a doi agenti secreti angajati intr-o misiune de calatorie in timp, pentru a preveni cel de-al Treilea Razboi Mondial.

Din distribute mai fac parte Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Clemence Poesy si Michael Caine, actorul pe care il vedem frecvent in filmele lui Nolan.

Regizorul a facut din nou echipa cu Hoyte van Hoytema, directorul de imagine olandez – suedez, cu care a lucrat si la “Interstellar” (2014) si “Dunkirk” (2017) si colaboreaza pentru prima data cu compozitorul  suedez, Ludwig Goransson, castigatorul unui Oscar pentru Cea mai buna muzica originala din “Black Panther” (2019).

”Tenet” ar fi prima productie majora a Hollwyoodului care ar ajunge in cinematografe in momentul in care acestea incep sa se redeschida si se asteptata sa genereze venituri importante atat productorului, cat si investitorilor

CEO-ul IMAX, Richard Gelfond, a declarat la inceputul lunii mai ca nimeni din industrie nu a lucrat la fel de mult ca Nolan pentru a se asigura ca cinematografele vor fi deschise in siguranta la jumatatea lunii iulie, pentru ca publicul sa se bucure de “Tenet”.

Este unul dintre cele mai scumpe filme realizate, in care “Traversam cateva genuri diferite intr-un mod captivant si interesant. Am filmat in sapte tari, peste tot, cu o distributie mare si decoruri uriase. Nu exista nicio indoiala, este cel mai ambitios film pe care l-am facut”, declara regizorul.

Intr-un interviu pe care l-a dat revistei GQ la inceputul acestei luni, Pattinson a spus ca “Tenet” este “atat de nebun, daca ar fi sa faca o comparatie a fiecarei secvente de actiune din el cu punctul culminant al unui film de actiune traditional”. Actorul a adaugat ca nu este nici macar sigur daca il intelege in totalitate, dar Nolan a lamurit ca oricine il urmareste ar trebui sa se indeparteze de intrebari si de ambiguitati pentru a-l analiza.

Trailerul „Tenet” a debutat pe Fortnite si a fost urmat de o discutie cu Washingtonul. „Sunt coplesit de bucurie si nu pot sa cred”, a spus actorul despre trailer. “Exista putine informatii despre film despre care am fost surprins ca le-a dezvaluit. Si imi place ca a facut-o”.

Edgar Wright si Rian Johnson s-au alaturat regizorului Christopher Nolan si i-au surprins pe studentii de la NYU Tisch 2020 cu speech-uri la absolvire

Absolventii de studii cinematografice de la Universitatea New York au avut parte de aparitii surpriza in cadrul festivitatii de absolvire. Acestia au trimis urari de bine promotiei 2020, iar Nolan le-a reamintit ca cinematografia are nevoie de noile voci, pe care ei le pot oferi pentru ca au in spate scoala de film pe au absolvit-o.

De asemenea, el le-a mai transmis ca lumea in care au intrat are nevoie de povestile lor, de povestitori si de cei pe care ii pasioneaza viitorul si are nevoie de pasiunea lor. “Eu, pentru prima data, sunt foarte incantat sa vad unde veti merge si ce veti face. Felicitari si va doresc toate cele bune”.

Edgar Wright a trimis si el felicitari si a adaugat: “Stiu ca a fost o calatorie lunga si grea pentru a ajunge aici si stiu ca tuturor le-ar placea sa sarbatoreasca. Imi pare rau ca nu puteti face asta, dar aceasta este inca o etapa din vietile voastre si ar trebui sa fiti foarte, foarte mandri de voi pentru ceea ce ati facut. Daca va face sa va simti mai bine, niciodata nu am apucat sa ma bucur de absolvire, pentru ca nu am fost niciodata la o scoala de film.

Cativa dintre cei mai mari producatori de film din lume si-au facut timp pentru a surprinde studentii de film cu cuvinte de intelepciune, in intalnirea online. Atat David Fincher cat si Denis Villeneuve au facut echipa luna trecuta cu Scoala Nationala de Film si Televiziune a Regatului Unit pentru a oferi masterclass-uri pentru mai mult de 400 de studenti de film fiecare.

Festivitatea de absolvire a studentiilor de studii cinematografice NYU Tisch a avut loc pe 21 mai pe Zoom.

Citește în continuare