Skip to content

Trend in restaurante si galerii de arta. Palarii tot mai ciudate si mai amuzante pentru distantarea sociala

Vremurile de pandemie arata caracterul oamenilor si in lupta pentru supravietuire, dar si in directii artistice, iar restrictiile de distantare sociala duc la exprimari amuzante, dar si cu o nota culturaa.

O galerie de arta din Paris care urmeaza sa se redeschida in acest week end s–a inspirat din China Antica pentru a realiza palarii din hartie creponata pe care vizitatorii le vor purta ca sa stabileasca distantarea sociala.

Palariile sunt de unica folosita si sunt inspirate din coroana pe care o purtau cei din dinastia Song, in 960- 1279 in China Antica. Extensiile palariilor au minimum un metru si sunt circulare ceea ce ajuta la distantarea sociala dar creeaza si un cadru elegant intr-un context artistic.

Primul imparat din dinastia Song s-a pus oficialii sa poarte asemenea palarii pentru a-i mpiedica sa barfeasca in intalnirile publice.

Palariile pentru galleria 59 Rivoli au fost create de Dominique Pouzol, un pictor foarte apreciat in Franta, care a tinut ca unele dintre creatiile sale sa poarte mesaje politice militantiste, asa ca galeria ofera si palarii in culorile curcubeului care e mesajul de sustinere al comunitatii gay, dar si mesaje  pentru sustinerea celor afectati financiar de aceasta pandemie.

In America, Burger King a creat Coroana De Distantare Sociala, o palarie de carton pentru clientii care doresc sa manance in strada impreuna cu prietenii.

Coroana de distantare sociala vine impachetata cu burgerul si fiecare client o poate asambla singur. Lantul de fast food spune ca doreste sa faca distantarea sociala mai amuzanta pentru toata lumea, in dorinta de a respecta regulile.

Intr-o cafenea din Germania, clientii care vor sa manance la aceeasi masa primesc palarii pe care au fost instalati bureti folositi la cursurile de inot. Astfel distanta dintre doi vecini de masa e obligatoriu de peste 1, 5 metri.

Si pentru mastile de protectie, artistii au gasit noi cai de exprimare pentru a face regula mai placuta vizual, iar utilizatorul mai confortabil cu respectarea ei.

Citește în continuare