Skip to content

Dupa Globul de Aur castigat pentru „Succession”, Brian Cox a jucat in serialul „Little Room”, filmat in izolare.

Brian Cox s-a implicat in alte proiecte in perioada in care filmarile pentru cel de-al treilea sezon al serialului “Succession” au fost suspendate. Acestea au fost oprite din cauza pandemiei, dar actorul a gasit proiecte noi care sa il tina ocupat. 

“Succession” (2018) care se poate vedea pe HBO, spune povestea lui Logan Roy, interpretat de Cox, si a celor 4 copii ai sai care controleaza unul dintre cele mai mari imperii media din lume. 

Serialul urmareste familia Roy in timp ce isi face planuri de viitor, odata cu retragerea tatalui din companie. In 2019 a castigat un premiu BAFTA pentru „Cea mai buna productie internationala de televiziune”, iar Brian Cox a obtinut Globul de Aur pentru „Cel mai bun actor dintr-un serial TV (drama)”.

Cei doi scenaristi, Jess Armstrong si Adam McKay, i-au spus in gluma ca premiul obtinut i-a deschis mai multe usi si ca ii ofera sansa sa citeasca scenariile cu mult inainte de filmare.

In mod normal nu spun, deoarece sunt actor in serial, dar urmatorul sezon va fi extraordinar”, a spus Cox zambind.

Cox a filmat recent pentru serialul “Little Room”, o poveste despre “epoca” Zoom in care un psihiatru dispare iar pacientii se conecteaza online pentru a-i da de urma.

Pentru realizarea acestuia, actorului a avut nevoie de 4 zile pentru a-si da seama cum sa trimita scenele filmate realizatorilor.

A fost ceva nou pentru mine sa trimit fisierele online, nu stiam cum sa fac, a fost un mic de cosmar”, a afirmat Cox. 

Primul episod din “Little Room” este disponibil online pe www.pinpointpresents.com iar telespectatorilor li se cere sa faca donatii, daca isi permit. Veniturile vor merge catre organizatiile caritabile de film si TV din Marea Britanie si SUA.

Recent, Brian Cox a declarat ca este furios pe premierul Boris Johnson care a scris o carte despre Winston Churchill, “Factorul Churchill. Cum a schimbat un singur om istoria”, in care il considera pe fostul prim-ministru un erou de razboi.

Brian Cox in „Churchill”

“El nu are niciun fel de profunzime, viziune sau nimic din Churchill”, a spus Cox care l-a jucat pe Churchill in filmul omonim din 2017.

In perioada izolarii, actorul scotian si-a petrecut timpul in casa din New York cu sotia sa si cei doi copii adolescenti ai familiei. Acest lucru i-a adus provocari noi, cum ar fi sa-i determine pe fiii sai sa-si faca temele.

“Trebuie sa le fiu tata, dar nu sunt foarte bun pentru rolul asta„, a spus actorul zambind. Despre scoala online, spune ca este de cosmar, iar copiilor le este greu.

Brian Cox cunoscut pentru Regele Lear din piesa omonima montata la Royal Shakespeare Company in Anglia si pentru rolurile din “Super Troopers” (2001), “The Bourne Identity” (2002), “The Bourne Supremacy” (2004), “Braveheart” (1995), “Rushmore” (1998), “Rise of the Planet of the Apes” (2011) si “Troy” (2004). Este primul actor care l-a interpretat pe Hannibal Lecter in filmul “Manhunter” din 1986.

Castigatorul unui premiu Emmy (2001) si al unui Glob de Aur (2020), nominalizat la BAFTA (2016) si la Screen Actors Guild Awards (2007), Brian Cox a fost votat de cititorii revistei “Empire” si a primit premiul Icon Award in 2006.

Citește în continuare