Skip to content

Erasure revine cu “Hey Now”, single de pe albumul NEON care va fi lansat in august

Dupa o pauza de 3 ani, Andy Bell si Vince Clarke au anuntat ca vor lansa un nou album pe 21 august 2020.

“Neon” este primul material dupa “World Be Gone” (2017) si reprezinta, potrivit artistilor, dragostea lor pentru muzica pop. Albumul va avea 10 piese, scrise si produse de Erasure.

“Neon” a fost inregistrat in Atlanta, la inceputul acestui an. 

Cei doi membri ai trupei Erasure s-au reunit si in 2019 pentru a lucra la cateva piese noi, insa pe atunci nu si-au exprimat intentia clara de a lansa un material nou in viitorul apropiat.

Bell si Clarke si-au surprins fanii nu doar cu anuntul lansarii unui nou album ci si cu un single extras de pe acest material. 

“Hey Now (Think I Got a Feeling)” seamana cu hiturile scoase de trupa in anii ’80, directie pe care o va urma si albumul “Neon” 

Vreau ca adolescentii de acum sa auda aceste cantece. Am vrut sa alimentez acel sentiment ca muzica pop poate veni de la oricine.” a declarat Andy Bell.

“Neon” este al 18-lea album al trupei, fiind descris ca “inaltator si optimist”. 

“Daca faci muzica, ar trebui sa o folosesti pentru ceva care are substanta, iar faptul ca sunt gay si vorbesc despre asta este “substanta mea”, a spus Bell in cadrul unui interviu.

Erasure a surprins o lume intreaga atunci cand, in 1988, a ajuns in Top 20 in Statele Unite ale Americii cu “A Little Respect”, un single care vorbea despre dragostea unui cuplu gay.

De atunci, Andy Bell a lansat cateva albume solo, in anii ’90 s-a confruntat cu dependenta de cocaina, iar in 2004 a iesit public si a declarat ca a fost depistat cu virusul HIV.

Bell si-a continuat cariera muzicala, donand si implicandu-se in numeroase campanii de sprijin pentru comunitatea LGBT sau proiecte de cercetare AIDS si HIV. 

Trupa Erasure a avut mare succes in anii ’80-’90, in special in Marea Britanie, Europa si America de Sud. Au inregistrat peste 200 de cantece si au vandut peste 250 de milioane de discuri in toata lumea.

Cea mai cunoscuta piesa Erasure este “Always”, o balada synth pop scrisa de Andy Bell si Vince Clarke. Cantecul a fost lansat in 1994 si a fost inclus pe cel de-al 6-lea album de studio, “I Say I Say I Say”. Piesa a intrat direct in Top 10 din clasamentul din Marea Britanie, iar in Europa, “Always” a fost pe primele locuri in topurile din Austria, Suedia, Finlanda, Islanda si Germania. 

Citește în continuare