Skip to content

Disney pregateste un musical cu hiturile lui Lionel Richie

Lionel Richie si Studiourile Walt Disney au anuntat un film bazat pe catalogul muzical al artistului care a vandut peste 100 de milioane de albume in 52 de ani de cariera.

Musicalul va avea titlul „All Night Long”, dupa hitul cu acelasi nume devenit no.1 din 1983. Va fi produs de Richie alaturi de managerul sau, Bruce Eskowitz, de Matt DelPiano si de Dana Brunetti care a lucrat la „Fifty Shades of Grey” si „Captain Phillips”.

Scenariul filmului va fi creat de Pete Chiarelli care a lansat doua proiecte de succes in ultimii ani: „Crazy Rich Asians” si „Now you see me 2”. Nu va fi centrat in jurul vietii artistului, nu este un film biografic dar va avea o directie similara cu „Mamma Mia!” si va include o poveste care se potriveste cu versurile melodiilor.

Decizia Disney de a cumpara drepturile pentru musicalul „All Night Long” vine dupa revenirea lui Lionel Richie in atentia publicului american prin prezenta in juriul emisiunii de mare audienta „American Idol”.

Lionel Richie s-a nascut pe 20 iunie 1949 in Tuskegee, in statul Alabama din Sud-Estul Statelor Unite ale Americii. Era un jucator de tenis foarte bun iar una din marile pasiuni era sa cante in biserica, lucru care l-a determinat sa incerce sa devina episcop. A renuntat la aceste planuri in anii ’60 cand a inceput sa creeze trupe R&B prin care incerca sa isi lanseze cariera muzicala. Din 1968 a facut parte din Commodores, o formatie soul-funk care deschidea concertele Jackson 5.

Talentul de compozitor al lui Richie l-a propulsat intr-o cariera solo de succes in care a schimbat stilul funk pe melodii romantice si balade pop-rock.  A castigat patru trofee Grammy, un Glob de Aur si un Oscar pentru „Say you, Say Me” din filmul „White Nights” cu Mikhail Baryshnikov, Helen Mirren si Isabella Rossellini.

Printre hiturile sale, pe care le puteti asculta mai jos, se numara”Hello”, „Endless Love”, „Dancing on the ceiling” „We are the world”, single-ul caritabil din 1985 pe care l-a compus alaturi de Michael Jackson si care s-a vandut in peste 20 de milioane de exemplare.

Musicalurile au devenit o reteta de succes in box office in ultimii ani.

Dupa succesul „Bohemian Rhapsody” care a adus incasari de aproape 1 miliard de dolari si 4 trofee Oscar, studiourile mari de la Hollywood au inceput sa investeasca tot mai mult in productia de musicaluri.

Inaintea filmului biografic bazat pe muzica Queen au fost „LaLa Land” si „The Greatest Showman”, doua dintre cele mai populare filme ale anului 2017.

In 2018, Lady Gaga si Bradley Cooper, cu ajutorul MGM si Warner Brothers, au transformat bugetul de 36 de milioane de dolari al musicalului-romantic „A Star is Born” in incasari de peste 436 de milioane de dolari in cinematografele din intreaga lume.

La inceputul lui 2020, filmul „Judy” despre viata legendarei Judy Garland i-a adus Oscarul lui Renee Zellwegger pentru actorie iar melodia „I’m gonna love me again” din „Rocketman”, musicalul despre cariera lui Elton John, a castigat Oscarul pentru „Cel mai bun cantec dintr-un film”.

Anul acesta urmau sa fie lansate doua musicaluri mult-asteptate: „In the Heights” si „West Side Story”. Primul a fost amanat pentru iunie 2021 iar al doilea, regizat de Steven Spielberg, va fi in cinematografe in luna decembrie 2020. 

Pentru anul viitor este in productie „Elvis”, un film despre viata lui Elvis Presley regizat de Baz Luhrmann.

Citește în continuare