Skip to content

Din week end puteti vedea filme pe terasa de la Cinema Elvire Popescu. „Les Parapluies de Cherbourg” cu Catherine Deneuve e sambata, „Les Miserables” e duminica.

La trei luni de la inchiderea cinematografului Elvire Popesco, Institutul Francez din Bucuresti – in grija caruia se afla sala – anunta deschiderea activitatii in aer liber. Sambata 13 iunie este prima proiectie incepand de la ora 21.00. Biletele pot fi cumparate de pe Eventbook.ro aici, costa 20 de lei

Cinematograful va difuza in prima faza, in fiecare seara filme franceze, incepand cu ora 21.00. In caz de ploaie usoara, ora de incepere poate fi decalata putin.

Filmul cu care se redescide cinematograful este „Umbrelele din Cherbourg/ Les Parapluies de Cherbourg”, musical clasic semnat de Jacques Demy care a primit Palme d’Or la Festivalul de la Cannes in 1964. Filmul marcheaza si primul rol important in cinema al actritei Catherine Deneuve (avea atunci 20 de ani).

Duminica de la aceeasi ora, 21.00, puteti vedea Mizerabilii, primul film al regizorului, scenaristului și actorului Ladj Ly care a primit Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes de anul trecut si a fost optiunea Frantei pentru Oscar.

Spectatorii vor trebui sa respecte cateva reguli importante, in conformitate cu masurile de siguranta sanitara cerute in acest moment, de la 2 metri ditanta pana la consumul de alimente in mediu controlat

Dupa ora 20h30 orice persoana care intra in incinta curții si terasei Le Bistrot Social trebuie sa aiba un bilet valabil la film, inclusiv consumatorii care se afla deja pe terasa, termoscanarea fiecarui spectator este obligatorie, cum sunt obligatorii purtarea mastii personale (medicala/nonmedicala) pe toata durata evenimentului si dezinfectarea mainilor cu dezinfectantul pus la dispoziție la intrare.

Respectarea distantarii de minimum 1,5 m intre persoane este obligatorie – de la intrarea in incinta Institutului Francez, la caseria cinematografului, la toalete si la parasirea locului in care se desfasoara evenimentul. Fiecare spectator va avea un loc stabilit de plasator, la o distanta de 2 metri de alti spectatori. Doar persoanele care locuiesc impreuna au dreptul de a sta alaturat.

Pe toata durata filmului Terasa Le Bistro Social va functiona iar spectatorii isi vor putea achizitiona bautura si gustari, dar este permis si accesul cu apa imbuteliata adusa din afara incintei.

Citește în continuare