Skip to content

FITS 2020 programul zilei: Angela Gheorghiu, Sasha Waltz, Lev Dodin si Kolben Dance

Astazi incepe Festivalul International de Teatru de la Sibiu, in editia 2020 exclusiv online.

In cei 27 de ani de existenta a festivalului, FITS a avut puterea sa schimbe mult din scena romaneasca, le-a oferit actorilor, regizorilor si jurnalistilor romani accesul la un gen de informatie pe care si-o puteau permite foarte putini: sa mearga la spectacolele mari in strainatate.

Dar dincolo de asta, a creat o cultura a spectacolului pentru sibieni, poate cei mai educati in acest domeniu, si a influentat turismul cultural si imbunatatirea serviciilor in Sibiu. FITS e unul dintre cele mai bune exemple despre cum teatrul poate schimba o comunitate, poate ajuta la educatia culturala dar si civica (an de an sunt zeci de voluntari din liceele din Sibiu) si poate influenta economic un oras.

Anul acesta este o editie online si, in fiecare zi, urban.ro va alege cateva recomandari pentru dvs. Toate momentele din festival, indiferent de ora lor de difuzare in timpul zilei, sunt reluate noaptea si pentru cei care se afla pe un alt fus orar sau n-au putut urmari in timpul zilei.

Astazi la ora 13.00 puteti participa la o conversatie cu una dintre cele mai mari coregrafe ale lumii Saha Waltz, alaturi de criticul Octavian Saiu.

Sasha Waltz este recunoscuta pentru abordarile sale neconventionale, care destructureaza idei si trenduri, precum si pentru colaborarile sale cu mari nume din alte domenii artistice.

Transmisia dialogului intre Sasha Waltz si criticul Octavian Saiu va fi pe pagina de facebook a festivalului aici

La ora 14, puteti vedea un spectacol de dans foarte emotionant al companiei, Kolben Dance din Israel.

Ca in fiecare an companiile de dans istraeliene, unele dntre cele mai de succes in toata lumea, prezinta pentru publicul din Romania spectacolele lor cele mai recente.

La ora 14.00 vedem Memorandum pe pagina de facebook a festivalului

De la ora 17.30 puteti vedea unul dintre spectacolele vedeta ale acestei editii „Adriana Lecouvreur”, cu Angela Gheorghiu in rolul principal.

In cadrul editiei din acest an al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, soprana Angela Gheorghiu va participa cu spectacolul realizat in premiera de Royal Opera House Covent Garden in 2010 – opera lui Francesco Cilea in patru acte, „Adriana Lecouvreur”- creatie care celebreaza arta teatrului.

Pus in scena pentru prima data dupa anul 1906 de Royal Opera House din centrul Londrei, reprezentatia unica a fost creata special pentru Angela Gheorghiu si prezinta naratiunea dramatica a celebrei tragediene din Franta secolului XVIII, Adrienne Lecouvreur.

Ora 20.00- BROTHERS AND SISTERS, in regia lui  Lev Dodin

Prima parte a spectacolului Brothers and Sisters este in aceasta seara, dureaza 2h si 30 min, e in limba rusa cu subtitrare in engleza.

Lev Dodin este unul dintre cei mai cunoscuti si inovatori regizori rusi contemporani. A fost la Sibiu de mai multe ori de-a lungul anilor cu creatiile sale, de fiecare data spectacolele s-au jucat cu casa inchisa.

Citește în continuare