Skip to content

Prezentarile de moda s-au mutat online. Defilarea Chanel este o evadare digitala iar Saptamana Modei de la Londra a fost exclusiv pe internet.

Lumea modei se adapteaza la noua normalitate cu regulile impuse de pandemie prin distantare sociala si restrictii de zbor. 

Defilarile de moda spectaculoase de pe malul marii, din fata Turnului Eiffel sau de pe plajele din Los Angeles au fost inlocuite cu experiente digitale menite sa tina publicul conectat la noutati, la tendinte si sa induca o perspectiva pozitiva asupra viitorului.

Constant, moda a fost o forma de evadare si distractie iar cele mai luminate minti creative din industrie si-au unit fortele pentru a reda experienta unui show de moda pe ecranul telefonului sau al computerului. 

Chanel a transformat defilarea colectiei de vacanta care trebuia sa se desfasoare pe faleza din Insula Capri intr-un spectacol digital. Este prima defilare exclusiv digitala a faimoasei case de moda franceze.

Colectiile de tip „Cruise” sunt prezentate in afara Fashion Week-urilor si aduc piese mult mai purtabile, mai versatile si mai accesibile decat defilarile standard „Primavara-Vara” sau „Toamna-Iarna”. 

Pentru Chanel, colectia „Cruise”, de vacanta, este una dintre cele mai bine vandute din portofoliul brandului asa ca a fost adaptata pentru a putea fi lansata online, oferind acces publicului din intreaga lume la showul 2020/2021.

De obicei, colectiile de vacanta ale caselor de moda de lux sunt lansate prin prezentari in locuri exotice si prin defilari excentrice din toate colturile lumii. Pentru Chanel, ultimele trei colectii de vacanta au fost prezentate in faimosul Grand Palais din Paris care era transformat de fiecare data intr-un spatiu feeric prin decoruri impresionante.

Prima prezentare digitala Chanel a fost creata sub conducerea lui Virginie Viard care a preluat carma casei de moda anul trecut, dupa moartea lui Karl Lagerfeld. 

Prezentarea trebuia sa se desfasoare in Capri asa ca echipa creativa Chanel a lucrat pentru a crea o un mini-film gandit ca o evadare digitala in jurul Marii Mediterane prin imagini cu insule pustii si plante exotice precum Bougainvillea, in nuantele rozalii ale apusului.

Desi campania regizata de Julien Pujol pare ca a fost surprinsa pe plaja din Capri, filmarile au avut loc intr-un studio din Paris. Au fost folosite fundaluri printate sau pictate pentru a reda peisaje de vacanta, masinile de vant au imitat briza marii iar luminile calde au completat tabloul unei seri de vara de vis.

Majoritatea tinutelor din colectia Cruise sunt multifunctionale, fluide,din materiale aerisite care pot fi impachetate cu usurinta pentru o mini-vacanta de week-end. Fustele lungi pot fi transformate in rochii fara bretele iar jachetele pot fi purtate atat cu rochii transparente dar si cu pantaloni scurti de tip crepe. 

Pe site-ul Chanel puteti vedea mai multe imagini din noua colectie care va fi disponibila spre cumparare in luna noiembrie.

Londra a devenit primul Fashion Week din lista celor mai importante patru evenimente de acest gen (lista e completata de New York, Paris si Milano) care a mutat intreaga experienta pe internet. 

London Fashion Week se desfasoara sub forma unui festival online in care oricine are acces la prezentarile exclusivisite regandite in forma digitala. In trecut, erau invitati numai vedete de top de la Hollywood sau din muzica, editori de moda, stilisti si manageri de achizitii.

Defilarile au fost inlocuite cu filme care prezinta noile colectii, showroom-uri virtuale ale designerilor britanici, podcasturi, playlisturi de muzica, workshopuri si sesiuni de intrebari si raspunsuri in care publicul are acces nelimitat.

Mai jos puteti urmari prezentarea digitala a lui Xu Zhi.

Brandul Marques’Almeida a lansat documentarul „reM’Ade” despre dezvoltarea, creatia si productiei primei colectii a liniei „reM’Ade by Marques” din materiale reciclate si haine vechi.

Evenimente care formeaza noul concept Saptamana Modei muta atentia de pe haine si accesorii pe mesaje sociale si povesti. Rapperul Tinie Tempah a purtat o discutie cu Dylan Jones despre rasism si protestele din intreaga lume, ii puteti asculta mai jos.

Fotbalistul Hector Bellerin de la Arsenal a fost invitat intr-un podcast in care a vorbit cu Catherine Hayward de la revista Esquire despre meditatie si veganism.

Pe site-ul London Fashion Week veti gasi toate evenimentele digitale desfasurate zilele acestea.

Pandemia a rearanjat lumea modei dintr-o industrie exclusivista, accesibila numai elitelor sau oamenilor foarte influenti intr-un spectacol gratuit, accesibil, deschis catre oricine isi doreste sa se bucure sau sa invete despre designerii britanici.

Saptamanile Modei de la Paris si Milano vor avea loc tot in format digital pe parcursul lunii iulie. Desi nu vor avea structura traditionala cu public invitat in sala, casa de moda Dolce & Gabbana planuieste o defilare in gradina Universitatii Humanitas din Milano. 

In timp ce Londra isi deschide portile intregii lumi, francezii si italienii se vor stradui sa ofere acces exclusiv mai intai editorilor de moda si cumparatorilor. Parizienii lucreaza deja la defilari cu public pentru luna octombrie cand urmau sa fie prezentate noile colectii ready-to-wear.

Primul Fashion Week digital s-a desfasurat in Shanghai intre 24 si 30 martie cu prezentari de la 150 de designeri locali. Evenimentul a fost considerat un succes dupa ce a fost urmarit de 11 milioane de oameni si a generat vanzari de peste 2,5 milioane de euro.

Citește în continuare