Skip to content

20 de locuri in care se pot desfasura spectacole in acest moment in Bucuresti.

In timp ce in tara teatrele si filarmonicile isi muta programul in piete, in Bucuresti activitatea concertistica s-a relua la Verde Stop Arena, pe cateva terase si, intr-un cinema drive in, in Snagov.

In week end primaria a anuntat ca teatrele vor putea avea activitate de astazi, 15 iunie, insa guvernul a facut precizari ca nu sunt permise spectacole in spatii inchise.

Iata spatiile in aer liber in care sunt organizate deja spectacole in aceasta perioada, dar si locurile care nu sunt exploatate desi unele au fost anuntate de teatre ca alegerile lor pentru stagiuni de vara.

Green Hours este unul dintre cele mai cunoscute cluburi de jazz din Bucuresti, a fost fondat in 1994 si se afla situat pe Calea Victoriei 120. In gradina de la Green Hours se organizeaza seri de jazz, folk si spectacole pentru copii, in prima parte a zilei.

Trupa Tapinarii va canta in gradina Green pe 18 iunie, de la 19.00. Intregul program poate fi accesat pe site-ul Green Hours.

Biletele la spectacole se pot achizitiona online pe https://www.bilet.ro/ sau in ziua evenimentului, la intrare, in limita locurilor disponibile. Din motive de distantare sociala, Green Hours au pus in vanzare un numar limitat de bilete, iar la mese vor fi pozitionati cate maximum 4 spectatori. Intrarea publicului se realizeaza incepand cu 30 de minute inainte de ora anuntata a evenimentului.

Terasa din gradina acustica a Berariei H este gata sa primeasca pe scena artistii cunoscuti sau de-abia lansati in industria muzicala romaneasca

In 3 ani de activitate, Beraria H a organizat peste 1000 de evenimente: de la concerte si spectacole de stand-up la expozitii, cabaret si meciuri live ale echipei nationale. Terasa Beraria H are peste 1200 de locuri cu o suprafata de cca 2500 mp.

In aceasta luna, sunt asteptati sa concerteze pe scena de sub copac a Berariei H Alexandra Ungureanu si Stefan Orfescu, pe 16 iunie de la ora 19:00, Emeric Imre pe 18 iunie, El Negro acustic, pe 19 iunie. Intrarea este libera iar evenimentele viitoare pot fi consultate pe site. Pentru siguranta spectatorilor, fluxul de intrare/iesire a fost modificat iar accesul pe terasa se face doar pe baza de rezervare. Rezervarile pot fi facute la 0725345345, printr-un formlar pe site sau prin aplicatia Beraria H. Pentru o mai mare siguranta, la aceeasi masa vor putea sta cel mult 4 persoane

Pentru iulie, Terasa Quantic are programate 4 evenimente: Semnal M (5 iulie), BabaRock Fest (12 iulie) si Ada Milea (19 iulie), iar pentru saptamana aceasta, pe 19 iunie, e concert aniversar ZOB

Parte a Clubului Quantic din Soseaua Grozavesti 82, langa metrou Grozavesti, terasa Quantic gazduieste evenimente diverse, de la stand-up comedy si concerte pana la piese de teatru, expozitii sau conferinte. Terasa de 1000 de  persoane va putea gazdui in noile conditii la aproximativ 400 de spectatori. Aici puteti gasi mai multe despre evenimentele programate in perioada urmatoare la Terasa Quantic.

Opera Comica pentru Copii, institutie publica aflata in subordinea Primariei Capitalei, si-a redeschis portile la 1 iunie cu doua reprezentatii gratuite, cadou pentru copii si parinti.

Fiind pregatita cu 300 de locuri in aer liber pentru stagiunea de vara care se va desfasura pana pe 30 august, Opera a amenajat doua scene pe care se vor juca 8 spectacole pana la finalul lunii iunie. Biletele sunt disponibile aici.

Personalul Operei va lua temperatura fiecaruia dintre participantii la spectacolele in aer liber. Va fi purtata masca de protectie pe perioada reprezentatiilor, va fi respectata distantarea sociala de 2 metri iar biletele vandute vor putea fi achizitionate numai in pachete speciale, stabilite astfel: 1 loc, 2 locuri, 3 locuri, 4 locuri sau 5 locuri.

Opera Comica pentru Copii a fost printre primele institutii romanesti care s-a adaptat la pandemia, a mutat intreaga activitate in mediul online incepand cu data de 10 martie prin aplicatia Opera Copiilor unde sunt disponibile 30 de spectacile si zeci de emisiuni pentru copii.

Mai jos gasiti programul anuntat pentru restul lunii iunie:

Vineri 19 iunie  19:00 – baletul Scufița Roșie, regia: Andreea Soare

Sâmbătă 20 iunie 11:00 – concert – lecție Cu Nino în Europa, 19:00 – baletul Scufița Roșie, regia: Andreea Soare

Duminică 21 iunie 11:00 – concert – lecție Cu Nino în Europa

Vineri 26 iunie 19:00 – musicalul Erus și Valea Generozității, regia: Ana Crăciun – Lambru

Sâmbătă 27 iunie  11:00 – Spectacole de magie, 19:00 – musicalul Erus și Valea Generozității, regia: Ana Crăciun – Lambru

Duminică 28 iunie 11:00 – Spectacole de magie

Teatrul Nou, aflat pe strada Sf.Stefan la numarul 8, va fi mutat intr-un spatiu industrial-artistic cu adresa pe strada Gheorghe Titeica, 85-87, intr-o curte in care isi desfasoara activitatea mai multe firme din industria reparatiilor auto.

In week-end, parcarea interioara a complexului industrial va fi transformata in teatru in aer liber cu peste 100 de spectactori la fiecare reprezentatie. Vor fi disponibile bilete single si duble, pretul acestora va scadea in functie de distanta fata de scena

Noul spatiu al Teatrului Nou va gazdui si spectacolele de licenta ale absolventilor Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale.

Spectactorii vor fi obligati sa respecte normele impuse de Guvern, vor pastra distantarea sociala si vor fi echipati cu masti de protectie. Accesul va fi deschis incepand cu ora 19:00 pentru fiecare reprezentatie pentru a evita aglomeratia.

Teatrul Nou este o institutie de cultura independenta autofinantata.

The Fool, unul dintre cele mai cunoscute cluburi de stand-up comedy si spectacole din Bucuresti s-a mutat din beciul de pe Calea Victoriei 118 pe terasa HOP Garden de pe Splaiul Unirii 225 unde sunt programate evenimente pana la finalul verii.

Clubul deschis de Bordea, Micutzu si Calin in 2018 a pregatit o multime de reprezentatii pentru vara aceasta, atat din partea artistilor rezidenti cat si spectacole-invitate de teatru si magie pentru copii.

Bilete si programul The Fool de Vara le gasiti aici. Va include stand-up comedy cu Bucalae, Tanase si Ioana State, Bordea, Micutzu, Cortea, Claudiu, Geo, Teodora, Florin, Radu Isac si spectacolul „Sunt un orb” cu Horatiu Malaele.

Pentru a garanta siguranta spectactorilor, va fi scos vanzare un numar limitat de bilete iar mesele vor avea o capacitate maxima de pana la 4 persoane cu o distanta minima de 2 metri intre ele. Purtea mastilor este obligatorie iar organizatorii vor pune la dispozitie dezinfectant.

In fiecare seara din perioada verii, Comics Club va sustine spectacole de stand-up comedy, improvizatie si seri de amatori pe terasa din strada Nerva Traian, la numarul 4.

Programul include stand-up comedy cu Teo, Vio, Costel, Alex Mocanu, Toma, Cristi, Sorin, Sergiu, Mincu, Raul Popovici si Raul Gheba. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro, majoritatea sunt deja sold out.

Vor avea un numar limitat de bilete, mesele de maxim 4 persoane vor fi distantate la 2 metri, toti participantii sunt rugati sa poarte masca si vor avea la dispozitie dezinfectant.

Desi au anuntat la Primaria Capitalei ca au spatii in aer liber unde sa organizeze spectacole, multe din aceste teatre nu au un program pregatit pentru aer liber.

Multe dintre locurile descrise mai jos ar putea fi utilizate de si companii private de spectacole, nu doar de institutiile finantate de primarie. Din pacate, in conditiile in care – din cauza distantarii sociale – se poate folosi doar o treime din capacitatea pentru public, iar un spectacol in aer liber necesita sonoritare si lumini speciale, deci costuri ridicate, pentru organizatorii privati de spectacole aceste locuri nu sunt rentabile.

Teatrul de Vara Herastrau se afla pe lista locurilor din Bucuresti, potrivite pentru manifestari culturale in aer liber

Gradina de vara de langa Muzeul Satului a fost construita in 1956, iar din 2009 a devenit Teatrul de Vara din Herastrau. Apartine de Teatrul de Revista Constantin Tanase si, implicit, de Primaria Muncipiului Bucuresti. La finalul lunii mai, reprezentantii primariei au declarat ca acest loc cu aproximativ 2000 de locuri in conditii normale este perfect atat pentru spectacolele teatrului de revista, cat si pentru cele ale altor institutii culturale.

Arenele Romane, amfiteatrul construit in 1906 pentru aniversarea a 40 de ani de la urcarea pe tron a regelui Carol I al Romaniei de acelas architect care a lucrat si la constructia Ateneului, Leonida Negrescu, e un loc clasic pentru concerte in aer liber.

In acest moment  primul spectacol anuntat pentru Arenele Romane este in 14 august, cu trupa suedeza de heavy metal, Sabaton, un concert anuntat de la inceputul anului si neanulat inca pentru ca se mai spera la o relaxare a conditiilor.

Casa Filipescu – Cesianu este propunerea Teatrului Dramaturgilor Romani pentru stagiunea de vara din acest an

Aflata la intersectia dintre Strada Sevastopol si Calea Victoriei, Casa Filipescu – Cesianu reprezinta amenajarea unui sediu mai vechi din perioada 1846 – 1850 si este una dintre putinele resedinte aristocratice ale Bucurestiului din Belle Epoque, care a ramas fidela proiectului initial.

Are o gradina mare, asa cum aveau casele boieresti din secolele 17 – 19. In punctul cel mai inalt al gradinii se afla foisorul de lemn rosu, de unde pornesc alei cu pavaj de piatra de diferite marimi, cu statui din patrimoniul Muzeului, banci si copaci inalti si a devenit un spatiu de recreere si agrement.

In locurile special amenajate pot fi organizate expozitii temporare si ateliere pentru copii, iar in spatele gradinii, unde exista scena, concerte si spectacole de teatru.

Amfiteatrul “Mihai Eminescu” din Parcul National al sectorului 2 este propunerea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti pentru vara aceasta

Inainte de ’89, era cunoscut cu numele de Parcul 23 August. El este o parte a complexului sportiv “Lia Manoliu” si are aproximativ 40 de hectare. Interiorul acestuia este un loc potrivit pentru vernisaje, si lansari de carte, iar exteriorul poate fi amenajat pentru spectacole si concerte cu un public de pana la 3000 de persoane.

Teatrul de Comedie a propus Parcul “Alexandru Ioan Cuza” din sectorul 3, cunoscut ca Parcul IOR

Acesta este unuldintre cele mai mari parcuri din Bucuresti, suprafata lui fiind de aproximativ de 80 de hectare. Se alfa in partea central – estica a orasului si este locul de recreere al locuitorilor din cariterele Titan si Dristor.

Teatrul “Ion Creanga” ar putea avea spectacole la Casa Eliad in stagiunea de vara

Aflata in administratia ARCUB, aceasta este una dintre putinele case boieresti din secolul 19 care s-a pastrat in Bucuresti si care gazduieste evenimente culturale. Se afla pe Bulevardul Mircea Voda si a fost ridicata in 1847, de arhitectul Stefan Ogradeanu.

In curtea interioara se afla un mic amfiteatru, in care functiona un cinematograf in aer liber in anii ’60, care are o capacitate de 240 de locuri si are spatiile de stat pe doua nivele, cu trepte intre ele.

Circul Metropolitan din Bucuresti spera sa se redeschida din 15 iunie, dar guvernul nu a aprobat inca desfasurarea spectacolelor in spatii inchise.

 Actorii, jonglerii si acrobatii au repetat in conditii de siguranta in perioada carantinei si in luna iunie si au pregatit 3 spectacole noi care ar putea fi jucate in urmatoarea perioada.

Spectacolele se vor desfasura intr-o arena in aer liber care respecta regulile de distantare sociala. Spatiul exterior amenajat de reprezentanti Circului este de 480 de locuri insa vor intra numai 130 de persoane pentru fiecare reprezentatie, pentru a respecta normele impuse de Guvern.

Institutia aflata in subordinea Primariei Capitalei va anunta mai multe detalii in curand pe pagina de Facebook a Circului Metropolitan.

In Bucuresti mai sunt si alte spatii in aer liber unde se pot organiza concerte si spectacole, dar care nu sunt folosite inca

Amfiteatrul din Parcul IOR  sau Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucurestiului este un al loc unde se pot desfasura evenimente culturale in aer liber. Apartinand de Primaria Sector 3, amfiteatrul este amplasat in partea de nord a parcului si este dotat cu banci de lemn, ca o sala de spectacole din trecut.  Aici, in zilele de vara din weekend, bucurestenii vin sa se bucure de muzica unei orchestre.

Teatrelli este un proiect al Primariei Bucuresti prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti si este un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera spectatorilor productii proprii de teatru si dans, precum si concerte acustice, dezbateri si artist-talk-uri.

Teatrul Teatrelli se afla situat in apropiere de Piata Romana, in cladirea Centrului de Creatie, Arta si Traditie a Municipiului Bucuresti din Piata Lahovari. In curtea interioara se pot face concerte si proiectii de filme pentru 60-70 de spectatori.

Esplanada Arenei Nationale si Esplanada Salii Polivalente sunt spatii care ar putea fi valorificate pentru spectacole in aceasta perioada, dar nu au fost solicitate inca de nimeni.

Pentru doritori, aprobarile de evenimente culturale pentru aceste locuri se pot solicita la Primaria Capitalei.

Citește în continuare