Skip to content

Lucrari de Dali, Gaudi, Matisse, Andy Warhol, Banksy si cea mai mare colectie Victor Brauner vor fi scoase la vanzare in Romania.

30 de lucrari realizate de Victor Brauner, unul dintre cei mai bine vanduti artisti romani necontemporani vor fi scoase la vanzare in cadrul unei licitatii Artmark care va avea loc joi, pe 25 iunie, exclusiv online.

Pe langa colectia Brauner, vor putea fi cumparate gravuri semnate de Dali, tapiserii dupa lucrarile lui Picasso si Keith Haring, jocuri de sah al caror design a fost gandit de Gaudi si Dali, tablourile lui Henri Matisse si o bucata din zidul Palestinei de la Banksy.

Victor Brauner este printre singurii artisti romani nelipsiti din marile colectii muzeale de arta de avangarda.

Lucrarile sale suprarealiste sunt vandute in licitatii de arta cu sute de mii de euro in toata lumea. Stilul sau artistic a fost considerat inovator prin colaje care imbinau lemnul cu metale, pietre, panza si ceara de albine.

Mai jos veti gasi povestea lui si tablourile captivante pe care le-a creat:

Licitatia Artmark va include aproape 300 de piese printre care sunt si fotografii cu Brancusi si lucrari semnate de Andy Warhol.

„Licitatia unei Colectii de Avangarda” are aproximativ 300 de piese cu fotografii de epoca ale lui Constantin Brancusi din colectia criticului de arta Barbu Brezianu in care apare si artistul Jean-Michel Basquiat, lucrari semnate de Andy Warhol, afisele originale ale unor turnee Rolling Stones sau The Beatles si instantanee ale unor evenimente istorice.

Vor fi scoase la vanzare 30 de lucrari realizate de Victor Brauner in diverse tehnici, de la acuarela la afis, colaj si gravura.

Cea mai bine cotata lucrare este tabloul care il prezinta pe „Geo Bogza aratand capul sau peisajului cu sonde”, una dintre cele mai importante opere ale lui Brauner aflate in maini private in Romania. A fost creata in 1929, cu un an inaintea emigrarii la Paris unde a devenit unul dintre cei mai importanti artisti suprarealisti din Europa.

Tabloul va porni in licitatie cu pretul de 90.000 de euro iar estimarea de piata este de 100.000-200.000 de euro.

Catalogul complet al licitatiei il gasiti pe artmark.ro.

Citește în continuare