Skip to content

Dorina Lazar, Rodica Mandache, Pavel Bartos, Istvan Teglas si Nicoleta Lefter in spectacolul “Cata speranta” regizat de Radu Afrim, de azi pana duminica, in online.

Spectacolul  Cata Speranta, in regia lui Radu Afrim are la baza textul lui Hanoch Levin si ii are in distributie pe Dorina Lazar, Ionel Mihailescu, Virginia Rogin, Antoaneta Zaharia, Gabriel Spahiu, Rodica Mandache, Pavel Bartos, Liana Margineanu, Calin Stanciu Jr., Istvan Teglas si Nicoleta Lefter. A avut premiera in 2010, iar in saptamana aceasta devine parte din seria “Mari Spectacole @ODEON” difuzate online.

“Cum mi-am intalnit sotul”, “Geneza”, “Usor ca fulgul”, “Magicianul”, “In fata usii”, “Palaria care se transforma-n sacosa” sau “Dezbatere existentiala” sunt doar cateva titluri din cele 20 de texte alese de Radu Afrim pentru creatia sa

Tema acestuia este una dintre cel mai des intalnite in spectacolele sale, speranta.

In povestea pe care a creat-o pentru Teatrul Odeon, Radu Afrim aminteste publicului despre dreptul, obligatia si riscul de a spera, iar oamenii din textele alese nu cer mult, asa cum el insusi afirma: “Unul spera sa-si gaseasca un tovaras care sa-l insoteasca in fabuloasa calatorie pe trecerea de pietoni, altul spera sa-si vada nevasta in lada neagra plina de diamante inselatoare a magicianului, o actrita spera sa invete un cantec pana la capat fara sa falseze sau sa danseze bossa nova «cu toate miscarile», altul spera cu toata fiinta sa primeasca o palarie blue, care provine din capatul Australiei, o profesoara de geografie spera sa convinga lumea ca Pamantul e plat si chiar reuseste, un visator spera ca vanzatoarea de hot dog sa se transforme in Caroline de Monaco, un exaltat spera sa intre in pielea unui barbat doar pentru a atinge sanii sotiei acestuia, o femeie «vrea o schimbare / viata mea e o ratare» sau un barbat spera sa isi recupereze portmoneul uitat la o fosta iubita in urma cu cateva decenii”.

Coregrafia ii apartine lui Istvan Teglas, scenografia Iulianei Valsan, iar muzica lui Vlaicu Golcea.

Hanoch Levin este dramaturg, regizor si poet din Israel, cunoscut pentru piesele absurde pe care le-a scris, comparat de cele mai multe ori cu Harold Pinter si Samuel Beckett

Opera lui include comedii, tragedii si cabarete satirice, pe care le-a si regizat.

A fost deseori premiat, in Israel si in strainatate, iar piesele sale au fost puse in scena in intreaga lume. In timpul vietii sale a compus 63 de piese si a regizat 22 dintre ele. Temele pe carele-a abordat sunt universale si au fost traduse in peste 20 de limbi. A mai publicat 5 carti de nuvele si poezii si o carte pentru copii.

Spectacolul va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a teatrului  https://www.facebook.com/teatrul.odeon/ si pe canalul YouTube https://www.youtube.com/user/TeatrulOdeon. Va fi disponibil online pana duminica, 21 iunie, ora 24:00.

Citește în continuare