Skip to content

Spectacolul “Povestea printesei deocheate” in regia lui Silviu Purcarete poate fi vazut vineri, 19 iunie, de la ora 20.00, in cadrul #FITSonline

Spectacolul realizat de Silviu Purcarete in 2018, este unul dintre preferatele publicului si reprezinta cea mai recenta creatie a acestuia la Teatrul National “Radu Stanca” din Sibiu. Are la baza un scenariu original semnat chiar de el, care porneste de la piesa kabuki (unul dintre cele mai importante stiluri de teatru japonez) a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea.

In distributie ii mai gasim pe Iustinian Turcu, Dana Talos, Adrian Matioc, Diana Vacaru Lazar, Cristian Stanca, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu, Adrian Neacsu sau Pali Vecsei

Povestea debuteaza in momentul in care Seigen, staretul unui templu, se indragosteste de tanarul sau discipol, Shiragiku. Fiind condamnat la o viata de iubire imposibila, preotul si ucenicul sau hotarasc sa se sinucida. Tanarul moare, preotul supravietuieste. 17 ani mai tarziu, cand Printesa Sakura vine la templu pentru a se calugari, Seigen recunoaste in ea reincarnarea feminina a lui Shiragiku si se indragosteste din nou.

“Povestea printesei deocheate” a fost premiat de UNITER in 2018 si pentru Cel mai bun spectacol si Cea mai buna scenografie, care poarta semnatura lui Dragos Buhagiar

Purcarete propune un spectacol european, in care a folosit textul, regulile si spatiul kabuki, reinterpretate intr-o maniera personala. Creatia sa abunda in istorii de dragoste obsesiva, crime, reincarnari si razbunare. El preia aceste teme si construieste, cu umor si auto-ironie, un comentariu efervescent al dialogului dintre cultura europeana si cea japoneza.

Teatrul kabuki isi are originile in scenele senzuale si comice interpretate de catre preoteasa Okuni si trupa ei de actrite. Okuni a adaptat stilul de spectacol ritualic practicat in temple, la scenarii cu subiecte laice, de cele mai multe ori deocheate.

In 2019 a reprezentat cel mai mare succes teatral romanesc de peste hotare, cu trei reprezentatii in luna decembrie, in cadrul Festivalului International de Arta Europalia de la Bruxelles. Acesta este unul dintre cele mai importante festivaluri internationale de arta, considerat manifestarea culturala de cea mai mare amploare din Belgia (2 octombrie 2019 – 2 februarie 2020).

“Povestea printesei deocheate” se difuzeaza online, gratuit, in cadrul editiei speciale #FITSonline, pe site-ul  festivalului https://www.sibfest.ro/fits-online si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/FITSibiu/.

Durata este de 2h si 15 min si este in limba romana. Are traducere in limba engleza si nu este recomandat celor sub 16 ani.

Pe site, spectacolele sunt transmise si in reluare, in fiecare seara, dupa incheierea premierelor. Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site.

Spectatorii care intampina probleme in accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispozitie un info call #FITSonline, apelabil in fiecare zi de festival, intre orele 9:00 si 00:00, la numarul de telefon 0728 048 830. 

Citește în continuare