Skip to content

Ewan McGregor isi imprumuta vocea pentru personajul Jiminy Cricket din „Pinocchio” regizat de Guillermo del Toro

Povestea clasica din 1883, „Aventurile lui Pinocchio” a fost adaptata de multe ori in filme si productii de televiziune de-a lungul deceniilor. In cadrul unui interviu pentru ACE Universe, actorul scotian Ewan Gordon McGregor a relatat ca va fi vocea personajului Jiminy Cricket in filmul animat „Pinocchio”, in regia lui Guillermo del Toro, pentru Netflix.

Dupa ce l-a interpretat in productia Disney „Christopher Robin” pe prietenul ursuletului Winnie the Pooh in 2018 si a fost vocea personajului Lumière in filmul „Frumoasa si bestia”, McGregor preia o noua productie emblematica din copilarie.

Noul „Pinocchio” este o relatare a povestii clasice care se desfasoara in Italia, in anii 1930, iar designerul Guy Davis s-a inspirat din ilustratiile lui Gris Grimly despre Pinocchio din 2002.

Mackinnon&Saunders, compania de animatii si creatori de papusi, care a lucrat pentru filmul animat „Corpse Bride”, realizeaza marionetele si pentru „Pinocchio”. De asemenea, Del Toro produce pelicula, dar regizeaza filmul in stop-motion impreuna cu Mark Gustafson („Fantastic Mr. Fox”), si contribuie la scenariu alaturi de Patrick McHale („Over The Garden Wall”).

Actorul a declarat ca a inceput sa lucreze la film inainte sa plece din New York din cauza pandemiei, asa ca o parte din replicile sale sunt deja inregistrate.

In adaptarea clasica animata „Pinocchio” din 1940, personajul Jiminy Cricket (voce Cliff Edwards) canta celebra melodie „When You Wish Upon a Star” la inceputul si la sfarsitul filmului.

Niciun reprezentant Netflix nu a comentat declaratiile lui McGregor si niciun anunt oficial de casting nu a fost dezvaluit pana acum.

In ceea ce priveste distributia pentru animatie, aceasta ii include pe David Bradley, Ron Perlman, Tilda Swinton si Christoph Waltz. Bradley va fi vocea lui Geppetto, „tatal” lui Pinocchio, iar Pearlman isi va imprumuta vocea pentru personajul Mangiafuoco, un papusar fioros. Rolurile lui Swinton si Waltz nu au fost confirmate oficial pana acum.

Acest film de animatie muzical stop-frame este de mult un proiect de suflet pentru Del Toro, care a castigat doua premii Oscar pentru filmul sau din 2017, „The Shape of Water”.

Intr-un mod straniu, cele doua povesti ale lui Frankenstein si Pinocchio, care l-au fascinat cel mai mult pe regizor, sunt intr-un fel inrudite. Amandoua povestile sunt despre creaturi carora li se da viata si apoi se pierd intr-o lume pe care nu o inteleg. Ambele personaje pornesc intr-o calatorie a intelegerii si evolutiei.

Del Toro a trebuit sa intrerupa productia la filmul sau „Nightmare Alley” cu Cate Blanchett si Bradley Cooper, dar filmul animat nu a fost oprit.

Disney lucreaza in prezent la animatia „Soul” (impreuna cu Pixar si este programata sa fie lansata in cinematografe pe 20 noiembrie) si la filmul animat „Raya and the Last Dragon”, care este programat sa apara pe 12 martie 2021.

McGregor si-a inceput cariera in actorie cu rolul obtinut in 1993, in seria „Lipstick on Your Collar”, difuzata pe postul britanic Channel 4.

Este cunoscut pentru rolurile sale din dramele „Trainspotting” (1996) si „T2 Trainspotting” (2017), in care il interpreteaza pe Mark Renton, un dependent de heroina, pentru personajul Obi-Wan Kenobi din trilogia „Star Wars” (1999-2005), pentru poetul britanic Christian din muzicalul castigator la Oscar „Moulin Rouge!” (2001) in care joaca alaturi de Nicole Kidman, sau pentru tanarul Edward Bloom din productia „Big Fish” (2003).

Prestatia sa din cel de-al treilea sezon al antologiei „Fargo” i-a adus lui McGregor un premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o miniserie sau film de televiziune in anul 2018.

De asemenea, a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor intr-un musical sau comedie pentru „Moulin Rouge!” si comedia-drama „Salmon Fishing in the Yemen” (2011).

McGregor se implica in actiuni de caritate si a fost ambasador UNICEF pentru Marea Britanie. In 2016, a fost onorat cu premiul BAFTA Britannia Humanitarian.

Citește în continuare