Skip to content

Hugh Jackman il va juca pe Enzo Ferrari intr-un film despre legendara marca de masini de curse

Actorul principal din „The Greatest Showman” si „Logan”, Hugh Jackman, este in discutii sa-l interpreteze pe fondatorul Ferrari, Enzo Ferrari, iar regizorul american Michael Mann a rescris recent scenariul, care a fost initial creat de regretatul Troy Kennedy Martin („The Italian Job”).

STX se ocupa de vanzarile internationale si va distribui direct filmul in Marea Britanie si Irlanda. Amazon a stabilit un acord pentru sustinerea internationala cu STX si a fost parte esentiala in acest proces. CAA Media Finance s-a ocupat de finantare.

Se anticipeaza ca filmarile pentru proiectul de suflet a lui Mann, „Ferrari”, vor incepe in primavara anului 2021.

Drama de curse devine astfel una dintre cele mai importante proiecte de pe piata virtuala de la Cannes. Nominalizat de patru ori la premiile Oscar, Michael Mann va oferi marti o prezentare virtuala pentru cumparatori.

Filmul va reda un moment de cumpana din viata familiei Ferrari, din vara anului 1957, cand compania de masini devenita acum legendara, si pe care el si sotia sa, Laura, au construit-o, era atunci in faliment. Casatoria lor furtunoasa a fost afectata de moartea fiului lor, Dino, iar celalalt fiu al lui Ferrari, Piero, in varsta de 12 ani, rezultatul unei povesti romantice, se chinuia sa-si gaseasca locul in lume.

Antreprenorul a pariat atunci pentru viitorul sau pe o singura cursa, cea de 1.000 de mile care trecea prin muntii din partea de nord a Italiei, o cursa brutala si faimoasa – Mille Miglia din 1957.

Filmul va fi presarat cu arome locale si adevaruri universale si va fi realizat in asa fel incat, in timpul cursei extrem de periculoase, Laura descopera secretele indelung pastrate, iar soferii vor fi prezentati ca fiii surogat, care sunt impinsi dincolo de margine.

Scenariul filmului se bazeaza pe cartea lui Brock Yates, „Enzo Ferrari – The Man And The Machine”.

Regizorul Mann, care a discutat prima data ideea filmului cu regretatul Sydney Pollack, a mentionat ca puterea adevarata a acestui film se afla in vietile incarcate emotional ale acestor oameni in situatii extreme si complexe. In plus, dramelor interne ale personajelor li se adauga puterea exploziva si frumusetea letala a curselor.

Mann este familiarizat cu familia Ferrari si va construi o flota-replica de masini de curse din acea epoca.

Filmul despre Ferrari este o pasiune de-a lui Mann de aproape doua decenii. Acesta a fost recent producator executiv pentru lungmetrajul „Ford vs. Ferrari” si va produce noul film prin intermediul companiei sale Forward Pass impreuna cu echipa producatorului John Lesher („Birdman”): Lars Sylvest, Thorsten Schumacher, Gareth West si Niels Juul.

Hugh Jackman si Mann au citit deja unele dintre cele mai controversate scene din film.

In ultimul deceniu al cinematografiei au fost produse multiple pelicule despre lumea automobilelor si a motocicletelor.

In 2010, documentarul „Senna” spunea povestea soferului de curse de Formula 1, brazilianul Ayrton Senna, care a castigat campionatul mondial de F1 de trei ori inainte de moartea sa la doar 34 de ani, iar trei ani mai tarziu a fost lansat filmul „Rush”, o productie biografica sportiva regizata de Ron Howard si centrata pe rivalitatea dintre doi soferi de Formula 1, britanicul James Hunt (Chris Hemsworth) si austriacul Niki Lauda (Daniel Brühl), in timpul sezonului de curse cu motor Formula 1 in 1976.

Drama americana sportiva din 2019, „Ford vs. Ferrari”, este regizata de James Mangold si scrisa de Jez Butterworth, John-Henry Butterworth si Jason Keller.

In pelicula de anul trecut, designerul auto american Carroll Shelby si soferul Ken Miles lupta impotriva interferentelor corporative si legile fizicii pentru a construi o masina de curse revolutionara pentru Ford, care sa invinga rivalul Ferrari in cadrul cursei de 24 de ore, Le Mans, din Franta, 1966. Este povestea uneia dintre cele mai mari rivalitati istorice.

Din distributie fac parte Matt Damon si Christian Bale, cu Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone si Ray McKinnon in rolurile secundare.

Prima masina Ferrari cu drepturi depline, 125S, a pornit pe strazile din Maranello in 1947, iar in deceniile urmatoare, a deveni unul dintre cele mai iconice marci de masini din istorie.

Automobilul avea sub capota un motor V12 proiectat de catre Gioacchino Colombo. Simbolul celebrului Ferrari este un cal cabrat negru pe fond galben, de obicei cu initialele SF de la Scuderia a Ferrari.

Povestea legendarei marci auto incepe in 1929 cand Enzo Ferrari a fondat compania pentru a sponsoriza pilotii si a produs masini de curse inainte de a produce masini adecvate pentru a fi conduse pe drumurile publice.

Enzo Ferrari a ramas activ in spatele scenei la divizia de curse timp de mai bine de jumatate de secol, avand o mare putere de decizie in cadrul echipei faimoase de Formula 1 pana in anii 1980, cand s-a retras din lumea publica.

Citește în continuare