Skip to content

Raiffeisen Art Proiect si-a deschis stagiunea virtuala pentru publicul iubitor de arta si cultura. Spectacole live, conversatii in direct cu artistii.

Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala este o platforma online pe care se vor gasi spectacole si proiecte culturale sprijinite de Raiffeisen Bank.

Valorificand facilitatile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuala extinde accesul publicului, de oriunde din Romania si din afara tarii la creatii artistice valoroase si promoveaza totodata artistii in aceasta perioada, propunand o solutie pentru continuarea activitatii lor in contextul creat de criza sanitara.

Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtualase poate accesa la https://art.raiffeisen.ro si este structurata pe patru sectiuni: Teatru – cu spectacole in varianta inregistrata sau live; Muzica – cu recitaluri, concerte sau spectacole, in varianta inregistrata sau live; Explorator – incluzand proiecte diverse cu o componenta culturala si Conversatii – continand filme si interviuri cu artisti, muzicieni si manageri culturali sau sesiuni de chat live cu artistii, in dialog cu publicul, sub #stagiunevirtuala.

Publicul va putea urmari spectacole live sau inregistrate, sa participe la proiecte si sa dialogheze direct cu actori, muzicieni, oameni de cultura

Arta si cultura sunt domenii de excelenta ale Romaniei, iar noi ne implicam si sprijinim proiecte valoroase din 2002 incoace. Din pacate, cultura este unul dintre domeniile cel mai sever afectate de criza sanitara si, probabil, unul dintre cele mai dificil de reasezat, pe termen mediu, intr-o functionare normala. Promovarea artistilor si a actelor culturale este cu atat mai importanta acum, cand publicul are si el nevoie de sustinerea si bucuria oferite de arta. Mediul online ne ofera un ajutor valoros in acest sens”, a spus Corina Vasile, director de Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank.

Platforma este actualizata cu o frecventa saptamanala cu proiecte sau noutati. Materialele video inregistrate si cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anuntate la lansarea fiecarui proiect.

Artistii vor avea o platforma unde sa-si prezinte spectacolele si sa fie in contact cu publicul

Primul spectacol online disponibil in Stagiunea Virtuala este Absolut!, dupa povestea Ivan Turbinca, de Ion Creanga. Este un one-man-show in care Marcel Iures pune in scena teme actuale, ”despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare”, dupa cum spune regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul, realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank, este o productie a Teatrului Act.

In stagiunea virtuala au mai fost prezentate pana acum in sectiunea Teatru este N AUM cu Oana Pellea si Cristina Casian si „Bravul Soldat Švejk”, într-o producție a Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu.

De marti, 23 iunie, in sectiunea conversatii veti putea gasi un dialog cu Oana Pellea, Matei Visniec, Mircea Rusu, Vladimir Turturica si Corina Vasile despre un nou proiect al Asociatiei Goong, creata de Oana Pellea, „Caragiale e de vina”, dupa un text de Matei Visniec, proiect sustinut financiar de Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din Romania si a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite sa deschida cat mai multe cai de dialog intre public si artisti. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales sa fie partener de traditie al unor importante manifestari culturale romanesti: Festivalul International George Enescu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale si turnee cu Teatrul Act si Asociatia Goong. Raiffeisen Bank sustine, de asemenea, proiecte care promoveaza patrimoniul cultural al Romaniei, printre care Via Transilvanica si Cronicarii Digitali.

Citește în continuare