Skip to content

Marti 23 iunie, o intalnire live, cu Oana Pellea si Matei Visniec. Preview din spectacolul CARAGIALE E DE VINA in cadrul Raiffeisen Art Proiect: Stagiune Virtuala.

Marti, 23 iunie, in cadrul Raiffeisen Art Proiect: Stagiune Virtuala veti putea vedea un preview dintr-un spectacol de teatru performance, unic in Romania: CARAGIALE E DE VINA, cu Oana Pellea, Mircea Rusu, Cristina Casian, Florina Gleznea, Ionut Grama, Richard Bovnoczki.

Spectacolul de teatru CARAGIALE E DE VINA de Matei Visniec este bazat pe un scenariu teatral original care este conceput in cadrul unui laborator de creatie coordonat de Oana Pellea si de regizoarea Mariana Camarasan.

Fragmentul din productia teatrala pe care il veti putea vedea marti in Raiffeisen Art Proiect: Stagiune Virtuala este precedat de o conversatie cu o parte dintre cei implicati in acest proiect: Oana Pellea – initiatoarea proiectului, dar si cea care a creat laboratorului de creatie al Asociatiei Goong, Mircea Rusu – invitatul special in acest proiect, scriitorul si dramaturgul Matei Visniec – pe textul caruia s-a lucrat pentru acest spectacol,  Vladimir Turturica, autorul scenografiei digitale pentru acest spectacol unic si  Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank.

Pentru toti iubitorii de teatru, dar si admiratori ai Oanei Pellea, ai lui Mircea Rusu si ai lui Matei Visniec, intalnirea de marti din cadrul Raiffeisen Art Proiect: Stagiune Virtuala de la ora 19.30 va fi o oportunitate speciala pentru a le adresa mesaje si intrebari.

Noul spectacol, CARAGIALE E DE VINA, creat in perioada de izolare aduce mijloacele teatrale in mediul virtual intr-o forma originala, pastrand emotia unui spectacol de teatru multiplicata insa de solutii regizorale si scenografice digitale.

CARAGIALE E DE VINA, bazat pe textul unuia dintre cei mai importanti dramaturgi contemporani, MATEI VISNIEC, isi propune sa prezinte publicului ecoul universului I.L. CARAGIALE in timpul prezent.

Lumea lui Caragiale e cea in care vorbaria si trancaneala inlocuiesc fapta, oamenii inventeaza lucruri si isi inchipuie ca sunt altii, o lume galagioasa, gregara, uneori vulgara, dar atat de singura in dreptul fiecarui individ care o compune. O lume pe care o regasim si o traim astazi profund, amplificata si de tehnologie si de retelele sociale unde fiecare isi spune parerea si poate fi oricine isi imagineaza el/ea ca este.

Raiffeisen Bank a lansat la inceputul lunii iunie 2020 platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala (https://art.raiffeisen.ro ), menita extinda in spatiul online contactul dintre artisti si public, sa faca accesibile la nivel national si international o parte din spectacolele produse in Romania, pe fondul distantarii si complicatiilor aduse de Covid-19.

Intr-o prima etapa, Stagiunea Virtuala prezinta proiecte sustinute de Raiffeisen Bank care de-a lungul anilor a fost un sustinator constant al proiectelor de teatru si de muzica, fiind un partener pe termen lung pentru Teatru Act, pentru Asociatia Goong a Oanei Pellea, dar si pentru festivalul International de Teatru de la Sibiu, TIFF sau Festivalul de muzica Sonoro

 Exista déjà, in sectiunea Teatru (https://art.raiffeisen.ro/teatru/) doua piese oferite publicului: Absolut! (Teatrul Act, avandu-l pe Marcel Iures in rolul principal) si N(AUM) (Asoc. Goong si Oana Pellea, cu Oana Pellea si Cristna Casian).

Veti putea gasi cate un proiect nou in fiecare saptamana, alternativ in una din cele 4 sectiuni ale platformei: teatru, muzica, conversatii, explorator.

Citește în continuare

Saptamana in imagini

O selectie de imagini din intamplarile saptamanii pe care o prezentam sperand ca veti zambi si veti vedea lumea si dincolo de stirile grave si, pe alocuri, ingrijoratoare. Foto Profimedia…

Citeste mai mult