Skip to content

Tabara de vara a copiilor tai oferita acum de Youtube; #CampYouTube inseamna tabere tematice digitale despre arta, aventura, sport si stiinte

Daca pentru multi dintre copii si parinti taberele de vara ies din discutie anul acesta, Youtube a lansat #CampYouTube, o initiativa pentru copii care incearca sa refaca experientele unei tabere, doar ca in mediul digital.

#CampYouTube a fost lansat pe 5 iulie si are pana in acest moment mai mult de 1200 de videouri din diferite domenii de interes care sa ii faca atat pe copii, cat si pe parinti sa urmareasca programele. Domeniile alese pentru taberele digitale sunt arta, aventura, sport si stiinte, grupate sub numele de STEAM, care include stiinte, explorare in spatiu, scriere de cod, chimie, stiinta pamantului, programare, dar si lucruri utile ca retete, proiecte de DIY ( Do It Yourself), plimbari virtuale in locuri ca o naveta spatiala sau o vizita intr-o gradina japoneza. De asemenea, programul de tabere virtuale are si o sectiune de “discutii la focul de tabara” cu teme de actualitate ca diferentele de rasa si discriminarea.

Pentru copiii pasionati de fauna salbatica, aventurile se vad prin camere care transmit live direct din parcuri nationale

La capitolul aventura, copiii au posibilitatea prin Explore Live Nature Cams sa descopere vulturi, ursi polari si multe alte animale. Din lectiile online nu lipsesc si lucruri care sa fie de folos atunci cand vor iesi in natura, ca de exemplu modalitati de a face un nod care sa sustina diverse lucruri, util pentru campare, catarare sau chiar navigare pe apa. The Brain Scoop ofera mai multe cursuri din acelasi spectru, pregatind copilul de urcarea pe munte sau de constructia diferitelor obiecte utile. 

Dans, muzica, istoria artei si scriere creativa sunt cateva dintre subiectele abordate de Youtube For Kids

Cursurile de arta pentru copiii pana in 14 ani se gasesc pe  Art for Kids Hub si ofera informatii despre istoria artei, practicarea baletului si feluri diferite de miscari de dans, dar si muzica si actorie, desen si chiar scriere creativa. 

Micii pasionati de baschet pot sa invete secretele acestui sport prin canalul Jr. NBA

Pentru copiii pasionati de sport, platforma ofera informatii despre soccer, fotbal, baseball, yoga, dar si meditatie si stretching, dar si doua tabere virtuale dedicate bachetului, create de Jr. NBA.

Platforma YouTube Kids este impartita pe grupe de varsta si pe interese, iar fondatorii au promis continut nou saptamanal.

Citește în continuare