Skip to content

Martin Scorsese va regiza un documentar despre David Johansen de la New York Dolls

Un documentar despre muzicianul David Johansen, cunoscut ca solist al legendarei trupe punk, New York Dolls, urmeaza sa fie produs in regia lui Martin Scorsese.

Showtime Documentary Films a anuntat ca Scorsese va regiza productia impreuna cu Dave Tedeschi. Acestia au mai lucrat impreuna si la alte documentare, printre care „No Direction Home”, un film despre viata lui Bob Dylan, din 2005, si filmul-concert „Shine A Light” despre trupa The Rolling Stones.

Potrivit Rolling Stone, noul film va prezenta copilaria lui Johansen din Staten Island, perioada adolescentei, cand a locuit in East Village, New York, la sfarsitul anilor 1960, urmat de timpul petrecut alaturi de trupa New York Dolls si perioada anilor ’80 cand canta sub pseudonimul Buster Poindeter si in trupa The Harry Smiths.

De asemenea, documentarul va contine si secventele live pe care Scorsese le-a filmat la inceputul acestui an, in cadrul unui spectacol a lui David Johansen la Café Carlyle din New York.

Scorsese il cunoaste pe David Johansen de zeci de ani si muzica acestuia a fost o inspiratie pentru regizor inca de cand a ascultat trupa New York Dolls in timp ce filma „Mean Streets”.

Muzica lui David continua sa surprinda energia si emotia orasului New York, iar Scorsese participa adesea la show-urile sale si de-a lungul anilor a descoperit profunzimea inspiratiilor muzicale ale acestuia.

Dupa ce a vazut ultimul spectacol a lui David de anul trecut, la Café Carlyle, Scorsese a stiut ca trebuie sa-l filmeze deoarece este extraordinar sa vada cum a evoluat viata lui si talentul sau muzical intr-un decor atat de intim. Pentru Scorsese, spectacolul a captat adevaratul potential emotional al unei experiente muzicale in direct.

In luna mai a acestui an, un scurtmetraj realizat de Scorsese despre carantina din timpul pandemiei de coronavirus a avut premiera la canalul BBC Two, in cadrul emisiunii Lockdown Culture with  Mary Beard.

Anul trecut, Netflix a lansat documentarul „Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story” regizat de Martin Scorsese, iar la inceputul acestui an, a aparut un alt documentar muzical „Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band”, pentru care Scorsese a fost producator executiv.

Acesta din urma spune povestea de viata, prudenta si ocazional plina de umor, a tanarului Robbie Robertson si a trupei care a trecut de la sustinerea lui Bob Dylan in timpul concertelor pana cand The Band a devenit unul dintre cele mai influente grupuri.

„Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story” surprinde spiritul confuz al Americii si muzica vesela pe care Bob Dylan a interpretat-o ​​in toamna lui 1975, cu secvente esentiale, restaurate, care nu au fost publicate niciodata.

Rolling Thunder Revue a fost un turneu sustinut de compozitorul si interpretul american Bob Dylan in 1975-1976, impreuna cu numerosi alti muzicieni. A fost realizat cu scopul de a-i permite lui Dylan, care devenise un artist foarte cunoscut, sa cante pentru un public mai restrans, din orasele mai putin populate, unde putea fi mai aproape de fanii sai.

Printre muzicienii care au participat in acest turneu se numara Joan Baez, Roger McGuinn, Joni Mitchell, Ronee Blakely si Ramblin ‘Jack Elliott. Bob Neuwirth a reunit si alti artisti muzicali printre care violonista Scarlet Rivera, basistul Rob Stoner si bateristul Howie Wyeth. Turneul a cuprins 57 de concerte desfasurate in doua parti – in toamna anului 1975 si in primavara anului 1976.

Lansarea albumului de studio „Desire”, din ianuarie 1976, a avut loc intre cele doua parti ale turneului sustinut de Bob Dylan, iar multe dintre piesele interpretate in prima etapa au fost preluate de pe acel album.

Turneul a fost documentat minutios prin film, inregistrari de sunet si tiparituri.

Citește în continuare