Skip to content

3 locuri de vizitat la pas pe Calea Victoriei

La cateva luni de la autoizolarea impusa de pandemie si in plin val de caldura inabusitoare, bucurestenii sunt dornici sa mearga si sa viziteze locuri carora le-au dus dorul si sa puna capat zilelor pline de lucruri rezolvate in dulcele stil clasic al muncii de acasa. Cu atat mai mare este tentatia de a te plimba la pas, cu cat o parte din marile bulevarde ale Bucurestiului au devenit pietonale pe timpul weekend-ului, inca de la finalul lunii mai.

Unul dintre aceste bulevarde este Calea Victoriei, atat de ofertanta arhitectural, cat si in ceea ce priveste obiectivele de vizitat, degustat si privit. O strada plina de povesti mentionate in carti, petrecute in vremuri de demult, in care promenada era una dintre cele mai apreciate activitati de recreere. Calea Victoriei ramane, insa, extrem de relevanta si astazi, pentru ca este un bulevard care se reinventeaza si se adapteaza mereu vremurilor actuale.

Va propunem un traseu pentru plimbare, pastrand distanta sociala, evident, in orice zi vreti sa iesiti la pas prin Bucuresti. Important este sa fie dupa-amiaza. Va recomandam sa aveti baterie la telefon, o sticla cu apa pentru hidratare si va promitem experiente racoritoare si relaxante.

Meet me @ Muzeul National de Arta al Romaniei. Chiar daca am vazut toti, in ultimele luni, o multime de muzee celebre, prin tururile virtuale puse la dispozitie online, stim cu totii ca experienta reala de a vizita un muzeu are frumusetea ei, mai ales cand cozile sau aglomeratia nu fac parte din ecuatie.

Sa vezi o multime de opere de arta, sa te plimbi printre epoci diferite din pictura romaneasca si europeana la o temperatura mult sub cea de afara poate fi ca o mica vacanta in oras. De exemplu, puteti sa alegeti din timp o pictura din muzeu si sa faceti un outfit-art matching de toata frumusetea. Daca nu va intereseaza astfel de lucruri instagramabile, veti descoperi in impresionanta cladire regala, care a servit drept resedinta familiei regale pana in 1944, cele mai valoroase colectii de arta ale Romaniei, picturi celebre si va veti bucura de arhitectura baroca a monumentului.

Palatul Stirbei – Gradina Eden. In curtea palatului construit de arhitectul francez Michel Sanjouand in 1835, Barbu Stirbei a organizat multe dintre petrecerile cele mai rafinate ale Bucurestiului de la sfarsitul secolului 18 si inceputul secolului 19.

Daca aveti nevoie de ceva fresh sa va reveniti din incursiunea prin istorie, va propunem sa continuati periplul spre o destinatie aproape de vacanta, in care veti simti, pret de cateva ore, ca ati parasit Bucurestiul. Odata ce ati ajuns in Gradina Eden, comandati-va o bautura racoritoare, timp in care puteti sta la povesti cu prietena cu care v-ati dat intalnire aici. la sfarsit, inainte de a va chema un Uber, va recomandam sa faceti o ultima oprire cativa pasi mai incolo de Eden, la KUBE Musette.

KUBE Musette

La numarul 114, pe Calea Victoriei, este  un loc inedit, care atrage atentia prin vibe-ul lui cool, neobisnuit, diferit. Recent, in cochetul spatiu al KUBE Musette a fost montata o instalatie care va va indemna sa scoateti telefonul si sa o pastrati amintire, pentru ca veti asista la o experienta de-a dreptul senzoriala data de miscarile fluide si racoroase ale matasii de un verde-turcoaz absolut fascinant. Culoarea este inspirata de cea a device-ului IQOS 3 DUO  TEAL, pe care IQOS il lanseaza in editie speciala in aceasta vara. Rugati-va prietenii sa va faca o serie de poze care sa aduca o noua perspectiva in story-urile voastre, racoriti-va ochii cu briza pe care o transmite instalatia, trageti aer adanc in piept si ganditi-va ce veti scrie langa imaginea voastra intr-o postare, cat timp vei sta in taxi.

Speram ca plimbarea pe care v-am propus-o pe  Calea Victoriei v-a facut sa priviti putin orasul cu alti ochi si ca ati descoperit macar un lucru pe care nu-l stiati despre orasul in care locuiti.

Citește în continuare