Skip to content

(foto) Beatrice, fiica printului Andrew aflat in dizgratia Reginei Elisabeth II-a, s-a casatorit in cea mai mica dintre nuntile regale din istoria recenta.

Vineri dimineata, Beatrice, nepoata Reginei Elisabeth II-a, s-a casatorit la palatului Windsor intr-o ceremonie secreta, cea mai restransa dintre nuntile regale din istoria recenta.

Mirele este Edoardo Mapelli Mozzi, un om de afaceri britanic, a carui familie are sange albastru si este foarte apropiata de fostul premier David Cameron.

Cei doi trebuiau sa se casatoreasca in luna mai intr-o ceremonie mai aproape de ceea ce stim despre nuntile regale, dar pandemia – precum si scandalul in care e implicat tatal miresei – au facut ca lucrurile sa fie tinute intr-o zona foarte restransa si intima.

Ceremonia a fost organizata in jurul programului liber al Reginei, pentru ca Beatrice si-a dorit sa fie prezenta si bunica sa la nunta. In plus, Regina a dat un semnal important de sustinere a nepoatelor ei, in ciuda scandalului in care e implicat printul Andrew, aratand ca fiicele lui nu vor avea aceleasi repercursiuni in interiorul Casei Regale.

Printul Andrew nu apare insa in niciuna dintre fotografiile oficiale de la ceremonie.

Rochia pe care a purtat-o Beatrice a fost imprumutata de la regina, iar diadema care a insotit voalul a fost tot din colectia privata a reginei, fiind chiar cea pe care regina a purtat-o la casatoria cu printul Philip in 1947

Expertii in dialogul regal prin gesturi care marcheaza evenimente cu traditie spun ca atat alegerile lui Beatrice cat si ale reginei sunt un mesaj de sustinere si de a pastra familia unita.

Tatal miresei, printul Andrew este implicat in scandalul exploatarilor sexuale de minore coordonat de Jeffrey Epstein, miliardarul american care s-a sinucis dupa ce a fost arestat pentru ilegalitatile comise.

Dupa un interviu in care a incercat sa se disculpe, in ciuda unor fotografii care-l aratau in compania unor minore, printul Andrew a anuntat ca se retrage din viata publica si se pune la dispozitia autoritatilor. Avocatii sai tergiverseaza insa orice solicitare a procurorilor de a-l aduce pe printul Andrew in instanta pentru marturie.   

Ca multe dintre piesele iconice din colectia de bijuterii a Reginei Marii Britanii, tiara pe care a purtat-o Beatrice a apartinut initial, bunicii reginei Elizabeth II-a, Regina Mary. Tiara este creatia casei de bijuterii Garrard and Co, a fost realizata in 1919 dintr-un diamant primit de Mary de la Regina Victoria in ziua in care s-a casatorit, in 1893.

Bijuteria a mai fost purtata de fiica reginei Elizabeth, Printesa Anna, la casatoria cu Mark Philips in 1973.

Rochia care a fost si ea imprumutata de la regina, in semn de pastrare a traditiilor , a mai fost purtata de aceasta in 1962 la premiera filmului Lawrence of Arabia la Odeon in Leicester Square, dar si in 1961 la o cina de stat in Roma. Pentru printesa Beatrice au fost facute cateva modificari la rochie – i-au fost adaugate maneci si o parte de tafta in partea de jos pentru a fi mai lunga.

Citește în continuare