Skip to content

7 modalitati prin care poti racori casa fara instalatie de aer conditionat

Daca arhitectura casei nu va permite un aer conditionat sau nu aveti posibilitatea instalarii unui astfel de aparat, exista o serie de trucuri care pot fi luate in considerare pentru o temperatura ambientala mai suportabila in casa.

Crearea unui sistem de umbre cu ajutorul texturilor din casa

Una dintre modalitatile cele mai simple de a scadea temperatura din casa este acoperirea ferestrelor, in special cele care sunt direct luminate de soare. Jaluzelele solare sunt o varianta de luat in considerare, tehnologia de fabricare avansand destul de mult, astazi existand si jaluzele solare care blocheaza razele UV. Se pot alege o multitudine de modele si culori, insa exista si variante mai transparente, care protejeaza ferestrele. De asemenea, exista jaluzele hi-tech care pot fi programate sa se inchida si sa se deschida in functie de pozitionarea soarelui si a ferestrelor casei.

Desi nu pare, razele soarelui pot fi intruzive atat pentru parchet, cat si pentru mobila, daca acestea sunt expuse pentru mult timp la soare, degradarea producandu-se in timp. O alta varianta pentru a bloca intarea caldurii in casa cu ajutorul jaluzelelor este alegerea lor in culori inchise, situatie care va proteja mult mai bine interiorul casei.

De luat in considerare sunt si jaluzelele din materiale naturale, cum ar fi cele de bambus, care pe langa oprirea razelor solare au si un efect de a regla umiditatea din casa datorita fibrelor lemnoase care au si rolul de a absorbi.

Draperiile sunt un alt secret care poate oferi senzatia de racoare a unei case

Draperiile sunt un obiect decorativ care pot avea beneficii multiple intr-o casa. In functie de materialul din care sunt fabricate, draperiile pot fi un ajutor real in oprirea razelor solare. Draperiile din panza au si proprietati de racorire, nu doar decorative.  De asemenea, mai multe materiale pentru draperii au in compozitie si un tratament care protejeaza de razele soarelui, trebuie doar o cercetare mai in amanunt despre aceasta optiune.

Ventilatoarele nu s-au demodat, s-au transformat in device-uri hi-tech

La prima vedere, ventilatoarele pot parea un obiect vintage care nu isi mai gaseste locul in locuintele moderne, insa cativa producatori au dus ideea de ventilator la un nivel foarte hi-tech, imbinand utilitatea lui cu designul. Desigur, nu ventilator nu consuma la fel de mult curent electric ca aerul conditionat, dar este o cheltuiala care trebuie luata in considerare la achizitionare.

Unele tipuri de vopsea ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in casa

Culorile mai putin pigmentate reflecta mai bine lumina si nu absorb caldura, ceea ce fac ca unele tonuri sa fie potrivite pentru peretii casei. O parte dintre producatorii de vopseluri au in comunicarea lor si partea aceasta de informatii cu privire la tonurile calde care nu reflecta lumina, asadar consultati personalul de specialitate pentru cea mai buna optiune.

Alegerea becurilor din casa poate influenta temperatura ambientala

Fara sa ne dam seama, becurile pot incalzi mai mult casa decat ne putem imagina. O optiune ar fi becurile LED in locul celor incandescente, aceastea fiind si mult mai economice din punct de vedere al consumului energiei electrice.

Asternuturile alese pentru pat pot fi un altfel de mod de a racori corpul

Exista numeroase studii in domeniul textilelor care explica importanta materialelor purtate de catre om, mai ales pe perioada temperaturilor ridicate. O modalitate potrivita de a regla temperatura corpului, mai ales cand va odihniti, este cu ajutorul materialelor alese pentru asternuturi. La fel ca in cazul draperiilor, materialul castigator este panza, care reflecta caldura, nu o pastreaza in tesatura, ceea ce o face un material perfect pentru zilele de vara. Cautati, de asemenea, asternuturi care au eticheta de “breathable” sau cu indicatii despre control al temperaturii, inovatiile in zona de textile sunt extraordinare. Mai mult, bumbacul percale are aceleasi caracteristici de racorire. Tot din seria materialelor care respira mult mai bine, exista si asternuturi din fibre de eucalipt

Saltelele cu gel sunt o alta invoatie care fac noptile de vara mai racoroase

Una dintre cele mai importante produse dintr-o casa trebuie sa fie salteaua de dormit. Tehnologia a avansat destul de mult si in zona fabricarii de saltele, astfel fiind disponibile saltele cu gel care schimba total experienta somnului. Vara, gelul racoreste patul, iar inovatia este atat de spectaculoasa incat poate avea temperaturi diferite pentru fiecare parte din pat, in cazul in care partenerul doreste alta temperatura a saltelei.

Citește în continuare