Skip to content

Lacul din Dirty Dancing- care secase- a reaparut dupa 12 ani

Una dintre cele mai cunoscute scene din Dirty Dancing, filmul icon din 1987, este cea in care Patrick Swayze o invata pe Jennifer Grey sa danseze in apa, mai exact intr-un lac, Mountain Lake. Lacul face parte din hotelul Mountain Lake, locul de filmare a Dirty Dancing, unde familia Houseman si-a petrecut vacanta in film. Pentru ca dansatoarea principala a resortului nu a mai fost disponibila, Baby Houseman, interpretata de Jennifer Gray, ii ocupa locul, aceasta fiind invatata sa danseze chiar de Johnny Castle, interpretat de Patrick Swayze. Scena din lac este una in care Johnny o invata pe Baby una dintre miscarile prin care ea practic pluteste ajutata de el.

Un fenomen interesant se intampla cu Mountain Lake datorita faptului ca acesta seaca complet, ca apoi sa-si revina la forma initiala

Mountain Lake este situat in Muntii Blue Ridge din statul Virginia și s-a umplut din nou de apa dupa o disparitie de 12 ani, ca parte a unui ciclu de auto-curatare unic pe care il intreprinde periodic.De cand s-a difuzat filmul, nivelurile de apa din lac au crescut si s-au diminuat, insa o data la aproximativ 400 de ani, acesta se scurge si devine complet uscat. Lacul a secat complet in perioada 2008-2012, ceea ce a permis oamenilor de stiinta sa refaca albia lacului astfel incat procesul natural de regenerare a lacului sa il readuca la forma initiala. “Ajutorul” dat de oamenii de stiinta a readus apa in lac, iar de curand, lacul s-a umplut la o treime fata de nivelul initial.

Mountain Lake este un fenomen unic in lume prin aceasta ciclicitate formata cu ajutorul unei instalatii naturale, destul de misterioase, prin care lacul se curata singur pentru a se regenera. Cand apa dispare, o data cu ea se curata si sedimentele de pe fundul lacului, marindu-se astfel albia lacului, dar si curatandu-se.

Dirty Dancing este un film romantic care, la 30 de ani de a premiera, este inca  un film de referinta pentru povestile de dragoste din intreaga lume

Unul dintre cei mai frumosi barbati ai Hollywoodului, Patrick Swayze, este inca icon pentru o generatie intreaga de femei care au urmarit povestea romantica din Kellerman’s Resort dintre frumoasa fata bogata si dansatorul care intretine publicul venit in vacanta. Desi Patrick Swayze a murit, in spatiul public au aparut informatii ca un remake dupa Dirty Dancing urmeaza sa apara. Jennifer Grey a inceput discutiile cu Lionsgate, casa de productie care detine drepturile de difuzare a filmului, insa nu este nicio informatie confirmata.

Dirty Dancing a avut premiera la Festivalul de la Cannes in 1987 si a fost primul film care a vandut un milion de copii pentru home video, iar melodia creata de Jimmy Ienner, The Time of My Life,  a castigat Golden Glove pentru Cel Mai Bun Cantec Original si un Grammy pentru cel mai bun duet.

Citește în continuare