Skip to content

Vacanta in Romania: locuri de cazare in conace idilice si traditionale

In ultimii ani in Romania, s-au dezvoltat adevarate oaze de liniste si relaxare, in locuri de poveste cu peisaje captivante care ofera experiente unice. Intr-o vacanta reusita, turistii reusesc sa imbine frumusetile atractiilor turistice cu o cazare placuta, traditionala sau luxoasa, in conditii de siguranta.

Investitorii au inceput sa inteleaga cu adevarat ca Romania are foarte multe de oferit pe plan turistic, chiar daca la capitolul servicii inca mai este de lucrat. In ceea ce priveste optiunile de cazare, exista si exceptii.

Va prezentam in continuare cateva dintre cele mai frumoase locuri de cazare din tara noastra, deschise serviciilor turistice.

Situat intr-o zona muntoasa si linistita a Transilvaniei, in comuna Salciua, judetul Alba, complexul traditional Raven’s Nest este alegerea perfecta pentru doritorii de liniste, drumetii si ciclism montan.

Alcatuit din mai multe case vechi restaurate si reasamblate, care dateaza din secolele XIX-XX, in jurul carora traditiile, obiceiurile si parca insusi timpul s-a oprit, „satul ascuns” ofera privelisti spectaculoase cu muntii Carpati si experiente care va vor purta prin Transilvania secolului al XVIII-lea incepand din luna mai si pana in octombrie.

Structurile unice de cazare imbina elemente vechi cu caracteristici contemporane si sunt dotate cu baie privata, uscator de par, wi-fi si multe alte facilitati. Exista si un restaurant cu o bucatarie ecologica, inspirata din retete stravechi si un bar cu bauturi artizanale. Totul este conceput pentru a transforma vacanta intr-o experienta autentica, ecologica si completa.

Detalii si rezervari pe www.ravensnest.eu 

Domeniile istorice ale familiei Mikes, conacul Mikes Zabola Estate, cat si complexul situat in Zabala, judetul Covasna, va transpun intr-o pictura de Monet cu o abundenta de culori uluitoare.

Cladirile din diferite epoci, utilizate pentru cazarea musafirilor sunt situate intr-un parc de 50 hectare care se afunda in padurile vaste ale Carpatilor Rasariteni.

Complexul este de 600 de ani resedinta familiei si include patru case de oaspeti din secolele XVIII -XIX, aflate in circuitul turistic, care sunt numite dupa functiile originale: The Machine House, The Saddle House, The New Castle si The Old Stables. Grajdurile vechi au fost transformate in sali pentru nunti si alte evenimente private.

In vremurile stravechi, singura metoda eficienta de deplasare era caleasca, iar la Zabola va puteti bucura privind natura din acest mijloc de transport. De asemenea, aveti posibilitatea sa va relaxati cu  o baie revigoranta cu puterea elementara a laptelui proaspat și a mierii din Zabala – baia Cleopatra, masaj in gradina sau in camera, sau sa va resetati simturile la asfintit, in sauna din padure, o sauna finlandeza incalzita cu lemne, cu vedere spre depresiunea Targu Secuiesc si muntii Carpati.

Rezervarile se pot face la 0724 003 658 sau pe www.zabola.com.

Odata ajunsi la conacul Polizu, amplasat intr-o zona idilica si deluroasa a Moldovei, mai exact in satul Maxut din comuna Deleni, judetul Iasi, va veti intreba din nou daca sunteti in Romania sau nu. 

Construit in secolul al XIX-lea, conacul a suferit un proces amplu de renovare in 2006, care a durat vreme de cinci ani. Mosia este o proprietate de familie, unde traditia se imbina cu inovatia si formeaza un domeniu de lux care este deschis in fiecare sezon si ofera suveniruri culinare si gazduire relaxata aproape de natura.

Locul este incarcat de istorie, cunoscand de-a lungul timpului povesti fascinante petrecute chiar acolo si nume mari care i-au calcat pragul, precum principii Ileana si Nicolae care au vizitat mosia in 1926.

In prezent, cladirea veche primeste oaspetii in camere cochete, cu parfum de secol XIX, decorate cu mobilier autentic, cu vedere spre plantatia de vie sau spre piscina, totul intr-o noblete romaneasca. Locul poate fi ideal si pentru o luna de miere fabuloasa.

Gastronomia pune accentul pe relatia dintre oaspeti si cultura actuala, pe ingrediente autentice, crescute pe domeniul conacului si pe redescoperirea traditiilor. Meniurile sunt schimbate saptamanal in functie de sezon, iar bunatatile sunt realizate de Chef Serban Radu Cristian.

Rezervarile se pot realizat pe site-ul www.conacpolizu.ro  sau la telefon 0741 047 017.

Transilvania rurala si autentica poate fi descoperita la Cincsor in judetul Brasov, intr-un intreg ansamblu istoric format dintr-o biserica fortificata, o veche scoala, o cladire parohiala evanghelica si alte cateva case traditionale.

Biserica fortificata din Cincsor a fost pentru prima oara mentionata in 1421, iar in prezent este restaurata si poate fi vizitata.

Vechea Scoala Evanghelica a fost construita in 1910 in stilul Art Nouveau, restaurata si transformata in casa de oaspeti, oferind posibilitatea de a va bucura de viata la tara.

Pe langa cele patru dormitorare, aveti la dispozitie o zona de relaxare in salonul din vechea cancelarie, o veranda spatioasa si luminoasa pentru servirea meselor si o biblioteca frumoasa pentru care povestea caselor de oaspeti din Cincsor a devenit faimoasa in ultimii ani.

Toate spatiile, restaurate si mobilate cu piese autentice sasesti, sunt folosite pentru cazarea turistilor. Pe langa vechea Scoala Evanghelica, turistii pot innopta in casa taraneasca, casa Frank – fosta casa cu pravalie a instaritei familii cincsorene Frank si in vechea casa parohiala. 

Bucataria traditionala locala este foarte gustoasa, iar preparatele sunt realizate cu maiestrie si creativitate din ingrediente locale atent selectionate de chef Adrian Boscu, care reinterpreteaza retete vechi intr-un stil modern si sanatos.

Pentru rezervari, accesati www.transilvania-cincsor.ro.

Situata chiar in inima Maramuresului, in satul Surdesti, pensiunea Iz de Maramures este alcatuita dintr-un complex care gazduieste mai multe bijuterii arhitecturale traditionale restaurate si foarte bine conservate.

Traditiile si obiceiurile maramuresene fac parte din patrimoniul cultural romanesc unic in Europa si atrag turisti in fiecare an, indiferent de anotimp.

Cele trei case de odinioara aduse la viata pot gazdui 16 persoane, in opt camere duble, cu baie privata, iar locul este ideal pentru relaxare si reprezinta traditionalul in toata puterea cuvantului. Din meniu nu lipsesc produsele organice locale si bucatele traditionale, precum colesa cu branza, tocanite, papricas sau delicioasele galuste cu prune.

Este o alegere ideala si sigura pentru iubitorii de plimbari in aer liber dar si pentru cei care iubesc sa schieze, mai ales ca, partia Cavnic se afla la doar 9 km distanta de Iz de Maramures. Daca alegeti sa innoptati aici veti avea sansa sa experimentati cu adevarat viata satului maramuresean, in toata splendoarea ei, si veti pleca placut surprinsi si dornici sa va reintorceti cat mai curand.

Detalii si rezervari la 0758530522.

Green Village Resort se afla intr-un loc idilic si unic, acolo unde Dunarea intalneste Marea Neagra si imbina aventura si natura salbatica cu relaxare si confort.

La Green Villagea Resort se poate ajunge doar cu barca sau vaporasul din Tulcea, Mahmudia sau Murighiol, si este locul perfect pentru o vacanta in paradisul Deltei Dunarii, in localitatea Sfantu Gheorghe.

Resortul oferta experiente unice si, in fiecare zi, o activitatea noua, precum plimbari cu barca de-a lungul canalelor, in aerul proaspat al diminetii, unde puteti privi pasarile, nuferii albi si galbeni, si plimbari cu bicicleta pana la plaja salbatica din Sfantul Gheorghe, sedinte de pilates la piscina, iar pentru cei aventurosi sunt pregatite caiace cu care sa exploreze canalele Deltei. Serile de vara sunt completate cu proiectii de film in aer liber.

Arhitectura unitatilor de cazare pastreaza caracterul local, iar materialele si finisajele sunt durabile si 100% ecologice. Capacitatea de cazare este impartita in trei: zona „Lebada si Pelicanul”, „Egreta” si „Starcul alb”, toate acoperind un total de 89 de camere confortabile, printre care si penthouse-uri cu vedere catre lacurile si canalele Dunarii.

Green Village Resort pune la dispozitie un restaurant à la carte cu meniu traditional, un bar si o terasa in aer liber.

Rezervarile se pot face pe site-ul resortului www.greenvillage.ro.

Citește în continuare