Skip to content

Dupa 130 de ani a fost descoperit locul in care Vincent van Gogh a pictat ultimul sau tablou. Pot fi studiate gratuit online 4000 de lucrari si obiecte van Gogh

Cercetatorii au descoperit locul in care pictorul olandez Vincent van Gogh a pictat ultima sa capodopera, a informat Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Pictorul a stat pe un deal acoperit cu copaci si radacini in orasul Auvers-sur-Oise, nordul Frantei, cand a pictat ultimul sau tablou, intitulat „Tree Roots”.

Locul exact a fost descoperit chiar de Wouter van der Veer, directorul Institutului Van Gogh, cand acesta a gasit o carte postala cu radacini noduroase si copaci care se asemanau cu cele din tabloul “Tree Roots”. Locul se afla in apropiere de Auberge Ravoux, unde pictorul si-a petrecut ultimele doua luni din viata si, desi au trecut 130 de ani de cand artistul a pictat lucrarea, radacinile copacului sunt in continuare pe drumul spre Auberge Ravoux, hanul unde Van Gogh si-a petrecut ultimele 70 de zile din viata sa.

Pe baza luminii din tablou, oamenii de stiintă au concluzionat ca pictorul si-a terminat lucrarea dupa-amiaza. In aceeasi zi, Van Gogh s-a sinucis.

Muzeul Van Gogh din Amsterdam pune la dispozitie o colectie de peste 4000 de lucrari si obiecte care i-au apartinut artistului pentru studiu online

Chiar daca nu ajungeti in cel mai mare muzeu dedicat artistului, Muzeul Van Gogh din Amsterdam pune la dispozitie peste 4000 de lucrari si obiecte cu informatii complete, precum si o biografie suplimentara pentru a intelege maestria lucrarilor artistului.

De asemenea, muzeul ofera o noua perspectiva asupra tablourilor artistului, oferind posibilitatea sa vezi cum se pozitioneaza Van Gogh fata de lucrare in termeni de dimenisiune.

O expozitie dedicata corespondentei artistului va fi prezentata in cadrul Muzeului Van Gogh incepand cu luna octombrie 2020

Cel mai mare colectionar de scrisori originale ale lui Van Gogh este tot muzeul din Amsterdam dedicat lui, asadar in octombrie 2020 o expozitie dedicata corespondentei oficiale a artistului va fi disponibila publicului larg. Pana in prezent, 875 de scrisori si documente asociate lui Van Gogh din 930 sunt in posesia muzeului, care de curand a mai achizitionat la o licitatie pariziana o scrisoare a artistului catre Gaugain.

Expozitia “Your loving Vincent” va fi un eveniment important pe piata artei mondiale, scrisorile fiind de-o fragilitate ridicata si foarte rar expuse publicului. Expozitia se deschide pe 9 octombrie 2020.

Citește în continuare