Skip to content

De maine, tot weekendul, festivalul american Lollapalooza se transmite live, gratuit, pe Youtube

Chiar daca festivalul a fost anulat din cauza pandemiei, editia de anul acesta se va desfasura gratuit pentru publicul de acasa, pe parcursul a patru nopti, cu 150 de concerte difuzate live pe canalul oficial de Youtube.

Iubitorii de muzica vor putea urmari concertele din cadrul Lolla 2020 in perioada 30 iulie – 2 august, incepand cu ora 1:00 am, ora Romaniei.

Din seturile muzicale prezentate anterior vor fi transmise gratuit concertele sustinute de Paul McCartney, Outkast, Chance the Rapper si Arcade Fire – care vor sarbatori a 10-a aniversare a albumului lor „The Suburbs”. Festivalul va cuprinde, de asemenea, show-urile din editiile trecute a unori trupe si cantarete cunoscute precum LCD Soundsystem, Metallica, Jane’s Addiction, Run the Jewels, Yeah Yeah Yeahs, Lorde si Ellie Goulding,.

Spectacolul „Lolla 2020” va fi un mix din mai multe concerte originale in direct, interviuri cu invitati si o serie de recitaluri legendare pe diverse canale online. Evenimentul va fi difuzat zilnic pe site-ul Lolla si pe canalul oficial de Youtube.

Lineup-ul numeros din acest an va contine, pe langa spectacolele din arhiva festivalului, si concerte noi ale artistilor H.E.R., Kali Uchis, Tank and the Bangas, Kaskade, Pink Sweat$, Yungblud si Alison Wonderland.

Fondatorul festivalului si frontman-ul trupei Jane’s Addiction, Perry Farrell, va fi gazda unor interviuri a caror invitati vor fi Lars Ulrich de la Metallica, Chuck D de la Public Enemy si multi altii.

De asemenea, Farrell va prezenta un concert in memoria artistului David Bowie cu pianistul Mike Garson, precum si un concert a trupei Kind Heaven Orchestra alaturi de muzicianul american Taylor Hawkins de la Foo Fighters.

Initiativa The Make Change, care se concentreaza pe cei care isi folosesc faima pentru a aduce schimbarea, va oferi spectatorilor patru sesiuni cu rapperul si producatorul LL Cool J. Subiectele pentru fiecare sesiune variaza, de la graffiti si fotografie la „arta de la fi DJ”.

Fanii sunt incurajati sa doneze pentru organizatiile Arts for Illinois Relief Fund si Equal Justice Initiative.

Lolla 2020 o va avea invitata pe Michelle Obama, care va promova organizatia nonprofit „When We All Vote” in cadrul unui eveniment live.

Fata de Lollapalooza 2020 – un eveniment oferit gratuit, „Tomorrowland Around The World”, desfasurat weekendul trecut (25-26 iulie) a putut fi accesat doar prin achizitionarea biletelor virtuale, care variau intre 12,5 euro si 50 euro (5 coduri de acces).

Peste un milion de oameni de pe tot globul au cumparat bilete pentru editia digitala a festivalului, un spectacol online impresionant, care a cuprins tehnologia 3D impreuna cu show-urile celor mai importanti DJ-i din industria muzicala.

Pentru vizionarea show-urilor de muzica electronica au fost folosite pana la 38 de camere, sase dintre ele fiind ultra 4K HD. Lumea digitala 3D a festivalului a avut de 10 ori mai multe lumini in comparatie cu un joc modern pe calculator si au existat peste 750 de lampi virtuale pentru fiecare scena, desenate cu mana.

Versiunea digitala „Tomorrowland Around the World” a avut opt scene diferite, inclusiv clasicele Atmosphere, Core, Freedom si Elixir, si trei noi scene special proiectate de o echipa creativa si artisti 3D pentru aceasta editie, a carei tema a fost „The Reflection of Love – Chapter 1”.

Unul dintre cele mai asteptate show-uri a fost cel sustinut de francezul David Guetta, care a prezentat 90% muzica noua.

Spectacolul a fost o contopire perfecta intre piesele clasice „Titanium”, „Memories”, „Love Is Gone” si „Play Hard” si o multitudine de versiuni mai recente precum „Bombardment”, „Kill Me Slow” si „Odyssey” de pe EP-ul sau „New Rave”.

Guetta impinge continuu limitele genului pentru a crea sunete noi, in special alaturi de recentul sau colaborator, DJ-ul danez Morten.

Citește în continuare