Skip to content

Gradinile de vara mai putin cunoscute: Gradina Sticlarilor. O oaza din mijlocul Bucurestiului cu program artistic in fiecare seara

Plimbarea prin Bucuresti in cautare de locuri racoroase si cu poveste duce urban.ro la Gradina Sticlarilor, un loc unde artele de toate felurile se intalnesc si creeaza spectacol pentru musafiri. Situata pe strada Vaile Lascar nr. 36, intr-o curte pe care daca nu esti atent, s-ar putea sa n-o gasesti, Gradina Sticlarilor ascunde o terasa boema, unde concerte de jazz, muzica clasica sau unplugged se intampla live, dar si ateliere pentru copii de toate varstele si adulti.

Desi nu are o istorie care ascunde povesti din Bucurestiul secolului trecut, Gradina Sticlarilor s-a pozitionat pe harta orasului ca un atelier de creatie deschis pentru toate artele, unde in fiecare seara se intampla un alt eveniment cultural, fie concert, stand-up comedy, atelier de creatie sau film.

Casa, ascunsa sub bolta de vita de vie si flori si-a deschis portile in 2008, fiind un atelier de pictura, sculptura, ceramica si design de produs

Una dintre descrierile cele mai frumoase ale Gradinii Sticlarilor este disponibila datorita includerii casei in circuitul Noptii Caselor, un eveniment anual care aduna povestile edificiilor pe langa care trecem si de cele mai multe ori, nu stim ce se petrece inauntru.

“Treptat, Gradina s-a transformat intr-un spatiu expozitional in care se intalnesc fauritorii si devoratorii de frumos, cu scopul de a reintegra artele si meseriile care se pierd odata cu evolutia tehnologica, intr-o simbioza perfecta intre mijloacele de azi si tehnicile de alta data. Sub egida Recycle/Reuse/Repurpose, Gradina e impotriva consumerismului si a curentului de mass production. In acest context artistic s-a conturat si o sezatoare zilnica, cu iz de ceainarie, construita din istoria locului si a obiectelor adapostite, uitate sau donate,” spun organizatorii Gradinei Sticlarilor.

Anii trecuti, Gradina Sticlarilor organiza des ateliere de sticlarie prin tehnica suflatului, o arta care se practica din ce in ce mai rar, insa o serie de alte activitati sunt disponibile pentru petrecerea timpului liber, in special evenimente live.

”Cand pasesti in gradina, asteapta-te la o armonizare a trupului si a mintii prin sinergia celor cinci simturi si fii pregatit sa fi surprins de un areal extins de activitati reacreative si culturale: ateliere artistice, workshopuri practice, jam session-uri live, performance-uri de dans, improvizatie sau teatru, proiectii de film, dezbateri artistice sau gathering-uri sociale,” completeaza organizatorii descrierea Gradinii Sticlarilor.

Citește în continuare