Skip to content

Liam Neeson si fiul ii aduc un omagiu sotiei sale printr-un film: „Made in Italy” . Natasha Richardson a murit intr-un accident la ski in urma cu 11 ani

Filmul care se numeste “Made in Italy” spune povestea unui barbat care merge in Toscana sa renoveze o vila ramasa mostenire de la sotia sa care a decedat, iar fiul vine in Italia sa-l ajute. Pentru ca locuiesc impreuna o vreme, tatal si fiul se redescopera si, sub paza ingerului mamei decedate, isi dezvolta o relatie foarte puternica si foarte emotionanta.

Pelicula – care ii are in rolurile principale pe Liam Neeson si pe fiul sau, Michael Richardson –  a avut premiera saptamana trecuta, la 11 ani de la decesul sotiei lui Neeson si mama lui Michael, actrita Natasha Richardson.

Liam a primit scenariul la cativa ani distanta dupa decesul sotiei sale, desi acesta fusese scris cu mult inainte de accident.

Autorul scenariului, James D’Arcy – care e si regizorul filmului – credea ca daca ii va trimite scenariul (care nu fusese scris pentru a fi interpretat de Neeson), actorul ii va raspunde ofensat.

“N-a fost deloc asa, mi-a raspuns cu o nota foarte personala si emotionanta”, isi aminteste D’Arcy, iar fiul actorului recunoaste ca atunci cand a citit scenariul  s–a gandit ca e un cadou de vindecare  de la mama sa.

Neeson a fost cel care a sugerat ca fiul sau din viata reala sa fie distribuit alaturi de el in film. Tanarul are 25 de ani si este, evident, la inceputul carierei sale de actor, asa ca grija tatalui sau a fost sa-l protejeze emotional cat mai mult pe parcursul filmarilor.

“E un barbat foarte tanar care in urma cu 10 ani a suferit o trauma teribila si mi-am dorit sa nu fie traumatizat din nou sub impactul amintirilor”

Filmul e plin de dragoste, are momente comice si mesaj de speranta, asa ca Neeson crede ca ar putea fi un sprijin pentru multa lume in aceste vremuri dificile.

“E important sa ne spunem ca ne putem sprijini unul pe celalalt, ca ne avem unii pe altii la nevoie”, a mai spus Neeon la lansarea filmului.

Natasha Richarson a murit in 2009 ca urmare a unui accident foarte grav la ski in Canada, cand s-a lovit la cap. Actrita a intrat in coma si a fost debransata de la aparate la cererea sotului sau, Liam Neeson, dupa cateva zile folosite pentru ca apropiatii familiei sa-si ia la revedere de la ea.

imagine de la inmormantarea din 2009

Intr-un interviu pentru CNN, Liam Neeson a povestit cum aveau o intelegere facuta la casatoria lor in 1994: daca unul dintre ei ajunge in stare vegetativa si e sustinut doar de aparate, sa-I debranseze de la orice aparat si sa-i doneze organelle.

Neeson a marturist atunci ca trei oameni traiesc cu organe donate de sotia sa si ca asta ii aduce un mic confort in marea tragedie pe care o traiesc.

Richardson si Neeson au avut doi copii.

Filmul “Made in Italy” e in cinematografele din Romania din 2 octombrie 2020

Citește în continuare