Skip to content

Jared Leto va aparea intr-o noua productie „Tron”. In plus, il interpreteaza si pe Andy Warhol intr-un alt film

Nou film va fi regizat de Garth Davis, in varsta de 45 de ani, care a debutat regizoral in 2016 cu pelicula „Lion”, nominalizata la sase premii Oscar, inclusiv pentru cea mai buna imagine.

Cel de-al treilea film din franciza jocurilor video „Tron” de la Disney il va avea in rolul principal pe Jared Leto, care va fi, de asemenea, si producator impreuna cu Emma Ludbrook si Justin Springer.

Filmul original din 1982 a surprins prin efectele sale digitale timpurii si a atins statutul de cult de-a lungul timpului, chiar daca a obtinut incasari de doar 33 de milioane de dolari la box office.

Actiunea filmului il are in rolul principal pe Jeff Bridges ca designer de jocuri video care este transpus in propriul program pe calculator, numit Grid. Filmul nu s-a bucurat de un succes rasunator, primind recenzii mixte, desi povestea si efectele sale speciale au fost considerate un pas important pentru viitorul productiilor SF la vremea respectiva.

Castigand popularitate de-a lungul timpului, Disney a decis in 2010 sa produca o continuare a filmului – „Tron: Legacy”. Acesta este filmul de debut al regizorului Joseph Kosinski („Top Gun: Maverick”), care l-a readus pe Jeff Bridges in franciza si i-a adaugat pe Garrett Hedlund si Olivia Wilde.

Productia a continuat sa aiba succes la box office, facand 400 de milioane de dolari la nivel global si a fost un alt pionier timpuriu al 3D-ului, fiind apreciat si pentru coloana sonora semnata de Daft Punk.

Un al treilea film „Tron” a fost planificat, insa au renuntat la acesta in 2015.

Noua pelicula cinematografica nu va fi o continuare a celor doua versiuni anterioare, ci va avea o poveste proprie in cadrul francizei. Ultima versiune a scenariului a fost scrisa de Jesse Wigutow, dar proiectul este in curs de dezvoltare.

Anuntul ca Davis va fi regizorul acestei productii este prima stire despre acest film dupa ce Leto semnase contractul pentru noul „Tron” inca din 2017.

Dupa succesul avut cu „Lion” in 2016, Garth Davis a regizat „Maria Magdalena” cu Rooney Mara si Joaquin Phoenix in 2018. In anul 2013, regizorul australian a fost nominalizat la premiile Emmy pentru regia unui episod din „Top of the Lake”.

Recent, Jared Leto a confirmat pe contul sau de Instagram ca il va interpreta pe artistul american Andy Warhol intr-o viitoare productie cinematografica.

Un film dedicat fondatorului pop-art-ului este in pregatire inca din anul 2016, cand Leto urma sa-l interpreteze pe Warhol intr-un film biografic despre viata si cariera acestuia.

Nu a fost confirmat pana acum daca este vorba despre acelasi proiect, insa, potrivit publicatiei The Hollywood Reporter, pelicula urma sa fie o adaptare a cartii „Warhol: The Biography” scrisa de Victor Borckris si sa fie produsa de Leto alaturi de Michael De Luca, dupa un scenariu realizat de Terence Winter („The Wolf of Wall Street”, „Boardwalk Empire”).

Andy Warhol a luat cu asalt lumea artei in anii ’60, schimband perceptia asupra definitiei artei cu lucrari care aduceau publicului elemente din viata obisnuita.

Artistul a ridicat consumerismul american la rang de arta, utilizand in posterele sale conserve de Campbell’s Soup sau sticle de Coca-Cola si transformandu-le in cult pop.

Warhol s-a folosit de o serie de schimbari sociale si tehnologice pentru a reseta modul in care functiona lumea artistica, industria publicitara si Hollywood-ul si a definit conceptul retelelor sociale cu 30 de ani inaintea aparitiei acestora: „In viitor, toata lumea va fi faimoasa pentru 15 minute”.

Citește în continuare