Skip to content

Un copil nigerian a primit o bursa de la NYC Ballet School dupa ce video-ul in care dansa descult in ploaie a devenit viral

Leap of Dance Academy din Lagos, Nigeria, a postat recent pe Instagram un video in care un pusti nigerian de 11 ani pe nume Anthony Mmesoma Madu isi practica miscarile de balet in ploaie. Filmarea a devenit virala, astfel inca directorul artistic al NYC Ballet School, Cynthia Harvey, a decis sa-l gaseasca pe baiat. Operatiunea a fost un succes, iar Anthony este bursier la scoala de vara a scolii de balet, eveniment care se intampla online.

Leap of Dance Academy este o scoala de dans infiintata de Daniel Ajala Owoseni in 2017, care insa functioneaza fara sala de repetitii, cursantii fiind nevoiti sa practice miscarile in alte locuri. Pregatirea lor are loc in subsolul casei lui Daniel. Antrenorul isi doreste prin scoala sa de dans sa schimbe preconceptiile legate de balet si faptul ca acest sport se practica in general de fete.  Scoala de dans din Lagos vrea ca tinerii pe care ii are cursanti sa devina reprezentativi pentru baletul nigerian.

In urma acestui video, Fade Ogunro, o femeie de afaceri din Nigeria, a anuntat ca ii va sustine lui Anthony demersul educational inclusiv pentru a merge la universitate.

Videoul devenit viral al repetitiei din ploaie a lui Anthony a creat o serie de comentarii pozitive si incurajari de peste tot din lume. Fade Ogunro, o femeie de afaceri din Nigeria, fosta balerina, a decis sa-i sustina educatia micului balerin, iar recent a anuntat ca in urma conversatiilor cu Leap of Dance Academy, mai sustine inca doi baieti balerini in demersul educational.

Cea mai cunoscuta poveste pusa in scena despre un baiat balerin, Billy Elliot, este inca extrem de actuala.

 Atat spectacolele puse in scena de Victoria Palace Theatre din Londra in 2005, cat si filmul Billy Elliot din 2010 spun inca povestea pasiunii pentru dans, perseverenta, dar si problemele cauzate de stereotipul conform caruia doar fetele pot face balet.

Pentru ecranizarea filmului din 2010, Billy Elliot, regizorul Stephen Daldry a avut in auditii peste 2000 de copii-adolescenti care sa interpreteze rolul balerinului de 11 ani din film. Personajul principal, interpretat de Jamie Bell, era la vremea respectiva un baiat introvert care nu le spusese prietenilor ca este balerin de frica reactiilor acestora, provenind dintr-o familie care locuia intr-o comunitate foarte mica, exact ca personajul principal din Billy Elliot. Rolul i-a adus un premiu Bafta si startul intr-o cariera de film.

Citește în continuare