Skip to content

Locuri de cazare idilice la malul Marii Negre, pentru o vara linistita

Desi suntem tentati sa asociem involuntar litoralul romanesc cu aglomeratia si hotelurile atinse de patina timpului intr-un mod nu tocmai favorabil, evolutia industriei hoteliere incepe sa-si puna amprenta din ce in ce mai accentuat si in statiunile din Romania.

Daca va aflati printre cei care doresc sa se bucure de frumusetea litoralului autohton intr-o perioada mai putin aglomerata si intr-un loc unde calitatatea serviciilor primeaza, am alcatuit o lista a spatiilor de cazare, adevarate oaze de relaxare si confort, amplasate in locuri mai retrase, care isi pun la dispozitie serviciile pentru a va face sederea la malul romanesc al Marii Negre cat mai placuta.

Pensiunea Cuibul de la Mare poate fi descrisa mai degraba ca fiind casa prietenilor de la malul marii.

Situata in comuna Corbu, pensiunea rustica ofera camere pentru o persoana sau duble, decorate superb, in stil traditional si dotate cu televizoare LCD, internet wireless si bai proprii utilate cu dusuri. Proprietarii par sa fi gandit tot conceptul ca pe un loc in care fiecare oaspete sa se simta ca in niciun alt hotel vazut pana in prezent.

Turistii sunt rasfatati la micul dejun cu preparate precum omleta casei, cu legume proaspete, zacusca traditionala, branzeturi alese, dulceata facuta in casa si miere de la tarani.

Contact: Str Principală 151 A , Corbu – Constanta, [email protected]

Amplasata direct pe plaja Copahavana din Olimp, cu bar si restaurant proprii, Casa de Mare este alegerea potrivita pentru o vacanta pe litoralul romanesc.

Pensiunea pune la dispozitia clientilor 24 de camere si cottages, dintre care 3 cu vedere la mare, 12 cu vedere la curtea interioara si 9 camere de tip cabana cu terasa proprie. Toate camerele sunt dotate cu wi-fi, TV cu cablu, aer conditionat, minifrigider, uscator de par si produse cosmetice.

Accesul catre unitatea de cazare se face pe un drum forestier de circa 1.2 km si isi intampina clientii cu numeroase servicii precum cele trei restaurante a la carte (specific italienesc, specific grecesc si specific spaniol), dar si cu piscina exterioara, loc de joaca pentru copii si acces la plaja proprie. Parcurgand 3 kilometri de la pensiune, puteti ajunge la plaja faimoasa „La Steaguri”.

Contact: Drumul Pescarilor nr. 16, Statiunea Olimp, Mangalia, [email protected]

Tot pe plaja Copahavana din statiunea Olimp veti gasi si hotelul boutique Hacienda de Mare, rupt parca din zonele traditionale ale Spaniei.

Hacienda de Mare detine 18 camere pentru cazarea turistilor doritori de un sejur petrecut la Marea Negra si surprinde o priveliste nemaipomenita, mai ales la apus.

Oaspetii se pot bucura de o terasa spatioasa, intr-o zona linistita si retrasa de pe plaja, transformata intr-un restaurant pop-up, Anika By The Sea, cu preparate delicioase create de Chef Alexandru Dumitru, cel care detine titlul de Chef of the Year, oferit anul trecut de faimosul ghid mondial Gault and Millan. Meniul este o combinatie de preparate cu ingrediente provenite din Marea Negra si Delta Dunarii.

Contact: Drumul Pescarilor, nr. 22 Statiunea Olimp Mangalia, [email protected]

Pensiunea Tagoo din Vama Veche iese in evidenta printr-un concept relativ nou pe piata turismului din Romania, respectiv cel de adult only.

Cu un design si o eleganta aparte, asemanator cladirilor din insulele grecesti, Tagoo dispune de 7 camere duble si 2 spatii de cazare de tip bungalow, piscina exterioara generoasa, lounge, wi-fi gratuit, bar si este pet friendly.

Contact: Vama Veche 907163, 0727 830 393, [email protected]

Casa Stavros din 2 Mai se afla la 700 de metri de plaja si vine in intampinarea clientilor cu o piscina exterioara, un bar si un decor pictat in alb, specific pensiunilor grecesti.

Este cunoscut faptul ca statiunea 2 Mai este aleasa de catre turistii dornici de un concediu linistit, departe de muzica vibranta a teraselor si a cluburilor de noapte, iar Casa Stavros are 50 de camere disponibile pentru iubitorii de mare si plaja intr-o zona mai retrasa de pe litoral. Acestea sunt echipate cu aer conditionat, TV cu ecran plat, uscator de par, articole de toaleta si internet gratuit.

Contact: Strada Gheorghe Bonoiu 260, 2 Mai, 0759 893 734

Arome 22 este exemplul perfect de cazare exclusivista situata intr-o statiune care parea sa-si fi pierdut potentialul turistic.

In Eforie Sud, pe o strada destul de linistita, turistii se pot bucura de o unitate de cazare frumos amenajata, care ofera servicii ireprosabile, o piscina exterioara si mancare gustoasa preparata in cadrul restaurantului Arome 22, dar si gradina amenajata intr-un stil boem. Toate detaliile fac din acest loc o alegere foarte potrivita pentru cei ce vor sa petreaca un concediu placut la malul marii. 

Plaja este la circa 3-5 minute, iar proprietatea dispune de o parcare privata gratuita, acces la wi-fi si accepta animale de companie.

Contact: Strada Negru Vodă 22, Eforie Sud, 0722 226 535

Asezata la doar 200 de metri de mare, pensiunea Maris din Vama Veche este imprejmuita de ziduri albe si este decorata intr-un stil modern, completat de un peisaj idilic cu umbrele realizate din stuf, piscina exterioara si terase spatioase.

Unitatea de cazare pune la dispozitia clientilor trei tipuri de camere: camera dubla, camera dubla lux si camera tip family, toate dintre acestea dotate cu numeroase facilitati.

Turistii se pot relaxa la barul pensiunii, situat langa piscina, pot citi carti puse la dispozitie in zona de mese si se pot rasfata cu un mic dejun, descris de catre proprietari ca fiind o adevarata simfonie de gust si culoare.

Contact: Str. Ion Creanga, nr. 12A , Vama Veche, 0740 344 548, [email protected]

In partea de nord a statiunii Olimp, tot pe plaja Copahavana se gaseste si complexul Casa Blanca, care pune la dispozitia clientilor 12 bungalow-uri direct pe plaja.

Fiecare dintre acestea este dotat cu dormitor, TV cu ecran plat cu canale prin cablu, bucatarie cu frigider si cuptor cu microunde, baie cu dus. Unitatea de cazare ofera si mic dejun continental sau tip bufet, acces gratuit la internet si parcare privata gratuita.

La 200 metri de Casa Blanca, turistii se pot delecta cu preparate delicioase din peste la cherhanaua Popasul Perscarilor, unul dintre cele mai vechi restaurante cu specific pescaresc din sudul litoralului romanesc, deschis in anul 1996.

Contact: Drumul Pescarilor 30, Statiunea Olimp, Mangalia, [email protected]

Citește în continuare

(video) Ryan Gosling a lansat videoclipul tragi-comic "I'm Just Ken", extras de pe coloana sonora a filmului "Barbie". Gosling a debutat in copilarie ca actor-cantaret, a facut parte dintr-o trupa indie rock si a castigat un Oscar pentru cea mai buna melodie cu "La La Land".

Saptamana viitoare se lanseaza  mult-asteptatul lungmetraj „Barbie” cu Margot Robbie si Ryan Gosling in rolurile principale, regizat de Greta Gerwig.  Pe langa Barbie clasica, jucata de Margot Robbie, fiecare dintre…

Citeste mai mult