Skip to content

(video) Ryan Gosling a lansat videoclipul tragi-comic „I’m Just Ken”, extras de pe coloana sonora a filmului „Barbie”. Gosling a debutat in copilarie ca actor-cantaret, a facut parte dintr-o trupa indie rock si a castigat un Oscar pentru cea mai buna melodie cu „La La Land”.

Saptamana viitoare se lanseaza  mult-asteptatul lungmetraj „Barbie” cu Margot Robbie si Ryan Gosling in rolurile principale, regizat de Greta Gerwig. 

Pe langa Barbie clasica, jucata de Margot Robbie, fiecare dintre celelalte personaje are cate o ocupatie si subliniaza ideea ca papusa Barbie poate fi reprezentativa pentru orice femeie inteligenta si muncitoare. Astfel, in celelalte versiuni ale lui Barbie apar Issa Rae (Barbie presedinte), Kate McKinnon (Barbie gimnasta), Nicola Coughlan (Barbie diplomat), Alexandra Shipp (scriitoarea Barbie), Ritu Arya (jurnalista Barbie), Hari Nef (Barbie doctorita), Emma Mackey (fiziciana Barbie), Dua Lipa (sirena Barbie), Ana Cruz Kayne (judecatoarea Barbie) si Sharon Rooney (avocata Barbie).

In ceea ce il priveste pe Ken, pe langa Ryan Gosling in rolul clasic al lui Ken mai joaca Ncuti Gatwa, Simu Liu, Kingsley Ben-Adir si Scott Evans (fratele actorului Chris Evans). Spre deosebire de Barbie, Ken este introdus in postere ca fiind „un alt Ken”, „Ken din nou” sau „si el este tot Ken”, subliniind tonul feminist pe care il va avea filmul.

Povestea melodramatica si comica a lui Ken este ilustrata si in videoclipul „I’m Just Ken”, extras de pe coloana sonora a filmului.

In videoclip, Ryan Gosling, in rolul lui Ken, isi canta supararea intr-o balada realizata in stilul melodiilor Backstreet Boys de la inceputul anilor 2000. In versurile cantecului, personajul se plange de faptul ca este mereu al doilea dupa Barbie, contempla ce inseamna viata fara ea si nu intelege de ce ea il vede doar ca pe un prieten.

Videoclipul este un contrast de momente din film care subliniaza ipostaza comica a lui Ken ca un accesoriu al lui Barbie si gandurile interioare pe care le-ar putea vede o astfel de papusa.

Melodia a fost compusa de Mark Ronson care a produs intreaga coloana sonora „Barbie”. Au fost compuse numeroase cantece noi pentru albumul care promoveaza filmul, fiind antamati numerosi artisti populari in randul publicului tanar precum Dua Lipa sau Billie Eilish.

Intr-un interviu acordat pentru Vanity Fair, Ronson a dezvaluit ca melodia nu a fost scrisa cu Gosling in minte deoarece actorul nu era decis daca vrea sa joace rolul lui Ken.

In mai multe interviuri acordate zilele trecute la evenimentele de premiera ale filmului Barbie, Ryan Gosling a insistat asupra faptului ca a fost foarte reticent in acceptarea acestui rol.

Initial a refuzat rolul pentru ca nu s-a gandit in mod activ la povestea lui Ken ca iubit al lui Barbie si unghiul din care ar putea fi spusa povestea lui. Dupa lungi negocieri cu Greta Gerwig si dupa ce Margot Robbie i-a promis in gluma ca ii va face zilnic cadouri daca accepta sa joace alaturi de ea, Gosling a acceptat si a detaliat cum Robbie obisnuia sa ii lase in fiecare zi in rulota de machiaj si costume cate un mic cadou roz, potrivit pentru personajul lui. Actorul a spus ca micile cadouri il ajutau sa-si gaseasca „KENergy”, energia specifica lui Ken.

Ideea melodiei lui Ken i-a venit Gretei Gerwig care a rescris o scena de la sfarsitul filmului pentru a introduce momentul melodramatic jucat de Gosling. Ulterior, l-a rugat pe Ronson si pe partenerul lui de compozitie, Andrew Wyatt — fiecare dintre fiind premiati cu trofee Grammy pentru producatorul anului — sa compuna o partitura care sa duca spre cantecul lui Ken.

Gosling a inregistrat cantecul la Londra, iar pe piesa au cantat inclusiv legendarul Slash si noul baterist al Foo Fighters, Josh Freese. 

Ronson a spus ca nu a fost nevoie sa faca ajustari de intonatie pentru actor, care a atins toate notele asa cum au fost scrise: „El chiar a inteles ca trebuia sa mearga pe aceasta linie de a nu fi amuzant sau parodie. Dar, evident, cantecul este, de asemenea, cam ridicol in unele momente. Asa ca a fost cu adevarat uimitor, iar cand a inceput sa atinga notele mari, am fost surprins ca are o asemenea forta vocala.”

Gosling avea numai trei ore la dispozitie pentru inregistrarea melodiei iar Ronson, care nu era familiar cu abilitatile lui Gosling de cantaret, era convins ca o sa fie un esec. Insa a fost surprins de rezultat, a lucrat aproape un an la melodie si i-a trimis lui Gosling versiunea finala, cu tot cu partile lui Slash. Actorul s-a declarat incantat si multumit de melodie.

Mai multe despre filmul Barbie puteti citi mai jos.

Ryan Gosling a debutat in 1993 in Mickey Mouse Club, o emisiune de tip musical de pe Disney Channel — unde copiii jucau anumite roluri in care cantau, printre colegii lui s-au numarat Christina Aguilera, Justin Timberlake si Britney Spears.

Desi cariera lui de cantaret este mai putin cunoscuta, Gosling a lansat in 2007 melodia „Put Me in the Car” si in acelasi an a creat grupul indie rock intitulat Dead Man’s Bones alaturi de prietenul lui Zach Shields. Proiectul a fost gandit ca un musical menit sa fie pus in scena insa nu aveau bani sa il finanteze. 

Au lansat albumul lor de debut — intitulat Dead Man’s Bones — in 2009, Gosling a cantat atat cu vocea dar si la pian, chitara, chitara bass si violoncel. In luna septembrie a aceluiasi an au sustinut trei concerte in Los Angeles si un mini-turneu in 13 orase din America de Nord, fiind sustinuti de coruri de copii din fiecare loc in care cantau. Ulterior, proiectul si-a incetat activitatea desi actorul s-a declarat interesat sa inregistreze un al doilea album.

Talentul muzical al lui Gosling s-a remarcat abia in musical-ul „La La Land” al lui Damien Chazelle care i-a adus actorului de origine canadiana a doua nominalizare la Oscar din cariera si un trofeu la ceremonia premiilor Globurile de Aur din 2016. A interpretat trei melodii incluse pe coloana sonora a filmului care a castigat doua premii Oscar, atat pentru cea mai buna coloana sonora cat si pentru cel mai bun cantec original cu „City of Stars” pe care il puteti asculta mai jos.

Citește în continuare