Skip to content

Maraton de filme Star Trek in ultimul weekend de vara. Sunt puse la bataie premii cu eroii din serie.

Captivantul univers Star Trek va fi dezvaluit pe 29 si 30 august 2020, la Paramount Channel, unde generatii intregi de fani ai francizei vor putea urmari toate filmele din seria science fiction.

Mai mult, acestia isi pot testa cunostintele despre filme si pot castiga mai multe premii printre care tricouri Star Trek sau produse in editie limitata Paramount Channel, raspunzand la un quizz online. Concursul are loc in perioada 17-30 august, pe www.paramountchannel.ro/startrekquiz.

Distractia incepe sambata, 29 august, de la ora 09:40 cu „Star Trek I: Filmul”.

Actiunea filmului se desfasoara la cativa ani dupa intamplarile din serialul de televiziune cu acelasi nume, create de Gene Roddenberry care a fost si producator. In secolul XXIII, un nor misterios si extrem de puternic, denumit V’Ger, se apropie de Pamant, spulberand totul in calea sa. Amiralul James T. Kirk (William Shatner) isi asuma misiunea de a salva planeta si de a descoperi originile lui V’Ger.

Al doilea film american din serie, „Star Trek II: Mania lui Khan”, a aparut in anul 1982 si a fost regizat de Nicholas Meyer. Pelicula SF se difuzeaza de la 12:25, iar de la 14:55, aventura continua cu „Star Trek III: In cautarea lui Spock”, cand capsula-sicriu a lui Spock ajunge pe Genesis, o planeta recent creata cu un dispozitiv omonim de terraformare. Filmul a fost produs de Harve Bennette, in regia lui Leonard Nimoy.

In aceeasi zi, incepand cu 17:15, personajele din Star Trek pornesc in „Drumul spre Casa”, cea de-a patra parte a seriei lansata in anul 1986.

Regizat tot de Leonard Nimoy, filmul a avut incasari de peste 130 milioane de dolari si a castigat mai multe trofee si a obtinut patru nominalizari la Premiile Oscar. Fostul echipaj al navei USS Enterprise coboara pe Pamant si gaseste planeta-mama intr-un pericol grav de a fi distrusa de o sonda extraterestra.

Prima parte a maratonului sci-fi se incheie la ora 19:50, cu „Star Trek V: Ultima Frontiera” din 1989, in regia lui William Shatner, in care, capitanul Kirk, aflat in vacanta, se confrunta cu doua provocari: sa urce muntele El Capitan de pe Yosemite si sa il invete pe Spock cantece de tabara. Insa, un vulcanian rebel preia controlul navei Enterprise spulberandu-i confuzia.

Duminica, dis-de-dimineata, de la ora 07:20, fanii seriei pot urmari al saselea film „Star Trek VI: Taramul Nedescoperit”, lansat doi ani mai tarziu si regizat de Nicholas Meyer.

Intreaga distributie reunita a seriei originale apare pentru ultima data in acest lungmetraj, care a obtinut doua nominalizari la Oscar, pentru cel mai bun machiaj si cel mai bun efect de sunet si este singurul film Star Trek care a castigat premiul Saturn pentru cel mai bun film de science-fiction.

Maratonul continua la 09:45, cu productia din 1994 „Star Trek: Generatii”. In film, capitanul Jean-Luc Picard de la USS Enterprise-D isi uneste fortele cu capitanul James T. Kirk pentru a opri un raufacator sa distruga un sistem solar.

„Star Trek: Primul Contact” este considerat unul dintre cele mai bune productii ale francizei.

In film, echipajul USS Enterprise-E calatoreste inapoi in timp, pentru a opri malefica rasa Borg sa cucereasca Pamantul prin schimbarea trecutului. Se difuzeaza la 12:20, pe Paramount Channel.

Filmul a avut o premiera regala in Marea Britanie, la prima proiectie participand Charles, Printul de Wales. Pelicula a fost nominalizata la premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj si a castigat trei premii Saturn.

Lungmetrajele science fiction continua cu a noua productie „Star Trek: Insurectia” regizata de Jonathan Frakes in 1998. Acesta va fi difuzat incepand cu 14:45, iar de la 16:50, urmeaza film „Star Trek: Nemesis”.

Pelicula lansata in 2002 ii prezinta pe remani, o casta nedorita din Imperiul Romulan, folosita pentru sclavie in minele de dilitiu de pe planeta lor, Remus.

Penultimul film al seriei lansat in 2013 si intitulat „Star Trek. In Intuneric”, va putea fi vazut duminica de la ora 19:20. Actiunea se desfasoara in timp ce echipajul Enterprise este chemat inapoi acasa si afla ca o putere de neoprit a instituit teroarea din interiorul propriei lor organizatii, aruncand in aer intreaga flota si creand o criza majora in lume. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

Cursa science fiction se incheie seara, la 22:00, cu „Star Trek. Dincolo de Infinit!”.

Echipajul Enterprise, aflat sub comanda capitanului James T. Kirk (Chris Pine), a fost atacat de un val puternic si periculos de extraterestri, condusi de Kroll (Idris Elba). Filmul a avut premiera la Sydney pe 7 iulie 2016, a fost regizat de Justin Lin, iar Simon Pegg si Doug Jung au scris scenariul.

Se pare ca planul celor de la Paramount Pictures de a realiza un nou film Star Trek, scris si regizat de Noah Hawley, a fost pus momentan pe pauza pentru o perioada nedeterminata, pana cand Emma Watts, care a gestionat mai multe francize la Fox, va afla care este calea de urmat.

Star Trek, serialul american de televiziune care a rulat pe NBC doar trei sezoane (septembrie 1966- iunie 1969), a devenit unul dintre cele mai populare marci din industria divertismentului american.

Seria science fiction a fost creata de scriitorul si producatorul american Gene Roddenberry si prezinta aventurile echipajului navei vedete USS Enterprise, condusa de capitanul James T. Kirk (William Shatner). Impreuna cu echipa sa au misiunea de a explora spatiul si de a cauta noi civilizatii, acolo unde niciun om nu ma mai fost pana acum.

Citește în continuare