Skip to content

Björk va juca alaturi de Nicole Kidman in productia vikinga „The Northman” regizata de Robert Eggers. Ethan Hawke si Alexander Skarsgård fac si ei parte din distributie.

Noul rol al lui Björk din epopeea vikinga „The Northman”, personajul numit „Vrajitoarea Slava”, va marca intoarcerea artistei pe marele ecran dupa o pauza de 20 de ani. Ultima data a jucat in filmul „Dancer in the Dark”, regizat de Lars Von Trier, pentru care a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Cannes din 2000.

Printre actorii din distributie se numara Willem Dafoe, nominalizat la premiile Oscar, si actrita Anya Taylor-Joy, care a aparut in filmul horror regizat de Eggers, „The Witch”. Acestora li se alatura nou-veniti Nicole Kidman, Ethan Hawke, Claes Bang si Bill Skarsgård, precum si Alexander Skarsgård.

Alexander Skarsgård va fi personajul numit Vikingul Amleth, un print nordic care porneste intr-o misiune de razbunare dupa ce tatal sau este ucis.

Filmarile pentru „The Northman” urmau sa inceapa la inceputul acestui an, dar au fost amanate. Actiunea peliculei se desfasoara in Islanda, in secolul al X-lea. Un set de fotografii cu cateva dintre satele construite pentru proiect a dezvaluit ca regizorul a inceput sa filmeze pe dealurile Antrim, aproape de orasul Larne din Irlanda de Nord. Imaginile publicate luna trecuta aratau si un cadru special construit in zona istorica Torr Head.

Universal Pictures va distribui filmul la nivel international, insa nu a fost stabilita pana acum nicio data de lansare.

Eggers a co-scris scenariul productiei impreuna cu poetul si romancierul islandez Sjón Sigurdsson, un colaborator frecvent a lui Björk, acesta contribuind la versurile melodiilor „Jóga”, „Cosmogony” si „Oceania”.

Cantareata islandeza se pregatea sa sustina spectacole transmise in direct cu Orchestra Simfonica din Islanda inainte sa inceapa pandemia, dar acestea au fost amanate.

Björk este considerata una dintre cele mai inovatoare artiste a muzicii pop, iar reinventarea nesfarsita este o constanta intre cele noua albume de studio ale sale. De-a lungul carierei, cantareata islandeza a creat melodii intregi din nimic altceva decat mostre de voce umana, iar pentru albumul „Vulnicura” a realizat o experienta de calatorie folosind realitatea virtuala. In luna mai, artista si-a amanat turneul din acest an pentru 2021.

„The Northman” marcheaza cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Robert Eggers dupa „The Witch” si „The Lighthouse”.

Nascut pe 7 iulie 1983, Eggers si-a inceput cariera ca designer si regizor de productii de teatru in New York inainte de a lucra in industria cinematografica.

In 2015, si-a facut debutul regizoral cu filmul de groaza „The Witch”, bazat pe propriul scenariu. Productia a avut premiera la Festivalul de Film Sundance pe 27 ianuarie 2015. A24 a achizitionat filmul si l-a lansat in cinematografe in februarie 2016.

Lungmetrajul din 2019, „The Lighthouse”, este un horror maritim captivant, care ii are in rolurile principale pe Robert Pattinson si Willem Dafoe in calitate de ingrijitori ai unui far izolat de pe o insula din New England in anii 1890. Eggers a regizat filmul si a scris scenariul impreuna cu fratele sau, Max.

A avut premiera mondiala la cea de-al 72-a editie a Festivalului de Film de la Cannes si a aparut in cinematografe pe 18 octombrie 2019. Filmul a fost laudat pentru aspectele sale tehnice, scenariul, regia si interpretarea personajelor. A fost nominalizat pentru cea mai buna regie de imagine la Academy Awards si British Academy Film Awards.

Citește în continuare