Skip to content

Cea mai mare lucrare de arta din lume e expusa in Dubai. Lucrarea este scoasa la licitatie pentru 30 de milioane de dolari

Artistul britanic Sacha Jafri care locuieste in Dubai, printre ai carui clienti se numara si Leonardo DiCaprio, s-a autoizolat in Atlantis Hotel pentru sase saptamani pentru a realiza la cea mai mare lucrare de arta din lume.

Lucrarea lui Sacha Jafri se numeste “Calatoria umanitatii” si isi propune sa devina o lucrare caritabila, artistul strangand bani in donatii dedicate educatiei si lucratorilor din linia intai in lupta contra Covid19. Suma pe care vrea sa o obtina la licitatie este de minimum 30 de milioane de dolari. Artistul este dispus sa isi vanda lucrarea pe bucati, astfel incat sa fie stransi cat mai multi bani pentru scopul ales de acesta.

Creatia sa are dimensiuni impresionante si va deveni cea mai mare lucrare dintr-o singura bucata de panza din lume, care masoara 110m x 28m. Ea va fi ulterior transferata la Dubai Frame, o initiativa arhitecturala din Zabeel Park, considerata cea mai mare rama din lume. “Calatoria umanitatii” va fi expusa in rama gigant pentru 48 de ore. Aceeasi creatie va fi proiectata si pe cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa.

Artistul aproximeaza ca va fi gata in 24 de saptamani. Tabloul va fi apoi taiat in 60 de piese separate, cu o dimensiune de aproximativ 30 de metri patrati fiecare, care vor fi incadrate si vandute individual la licitatia programata in decembrie.

Sacha Jafri a invitat copiii de peste tot din lume sa ii trimita lucrarile de arta facute in perioada izolariiurmand ca o parte din panza pe care o lucreaza este formata din desene de copii, in ideea ca “ te uiti la o lume mai buna, in care ajungi cu ajutorul inimilor, gandirii si sufletelor copiilor din intreaga lume,” asa cum si-a explicat artistul demersul.

Proiectul face parte din initiativa Humanity Inspired, care are parteneriate cu mai multe organizatii de caritate, inclusiv Unicef si Unesco, pentru a ajuta copiii nevoiasi.

Sacha Jafri, in varsta de 43 de ani, a studiat la Eton alaturi de Printul William, Ducele de Cambridge, si a mentionat ca proiectul este deja sustinut de peste 100 de personalitati, inclusiv Eva Longoria si Rita Ora.

Citește în continuare