Skip to content

Jean-Claude Van Damme danseaza intr-o parcare in videoclipul „Ultrareve” al grupului francez AaRON

Jean Claude Van Damme si familia lui.

Trupa franceza AaRON a lansat un videoclip muzical in care apare vedeta filmelor de actiune ale anilor ’90, Jean-Claude Van Damme, in varsta de 59 de ani. 

AaRON, numele grupului format din Simon Buret si Olivier Coursier vine de la Artificial Animals Riding on Neverland.

Intitulat „Ultrarêve”, clipul este regizat de Bianca Van Damme, fiica actorului cunoscut pentru aparitiile din „Bloodsport” si „Cyborg”, si prezinta miscarile acestuia de dans intr-o parcare, in desert si la malul marii.

Pe langa Van Damme si fiica sa, in productia videoclipului a fost implicat si fiul sau, Kris Van Damme, care a lucrat alaturi de acestia avand rolul de operator de filmare.

„Anatomy of Light”, noul album semnat AaRON, va fi lansat pe 18 septembrie si este disponibil pentru precomanda.

Potrivit membrilor AaRON, actorul de origine belgiana i-a contactat initial pentru un film la care lucra, iar conversatia s-a indreptat spre viitorul lor album „Anatomy of Light”.

Jean-Claude s-a intors la noi sa ne spuna cat de mult a insemnat aceasta melodie pentru el si s-a oferit sa filmeze singur videoclipul in Los Angeles, chemand-o pe fiica sa Bianca sa regizeze.”

Nu este prima data cand duetul rock-dance solicita ajutorul unei vedete de film pentru a jucat intr-unul dintre videoclipurile lor. In 2015, John Malkovich a aparut în clipul lor straniu „Blouson Noir”.

Muzica AaRON se inscrie in stilul rock electronic si alternativ, imbinat cu indie pop. Trupa a inceput sa fie cunoscuta in Franta si Europa in 2007 cand a lansat albumul „Artificial Animals Riding on Neverland.” 

Primul lor turneu prin Europa a avut loc in acelasi an, in perioada 14 martie – 28 noiembrie, cu concerte si in Spania, Elvetia, Belgia, Austria sau Luxemburg. 

Sustinuti de o binemeritata recunoastere internationala, in 2009 au primit un premiu European Border Breaker in Danemarca, iar in mai 2010 a aparut albumul numit „Birds in the Storm”.

Complicitatea dintre Simon Buret si Olivier Coursier este ceea ce face ca trupa lor sa fie unica. In 2015 s-au reinventat si au lansat cel de-al treilea material discografic, albumul electro-pop „We Cut the Night”.

Jean-Claude Van Damme este celebru pentru filmele sale de actiune cu arte martiale, pe care a inceput sa le practice inca de la varsta de 12 ani la Centrul National de Karate din Ixelles, Belgia.

Filmul care l-a propulsat in atentia publicului a fost „Bloodsport”, lansat in februarie 1988 si bazat pe povestea adevarata a lui Frank Dux, capitanul armatei americane, care a fost antrenat in tinerete de catre Senzo Tanaka in arta ninjutsu. Productia a fost un succes la box-office iar Van Damme a continuat sa lucreze pentru The Cannon Group alaturi de actori precum Chuck Norris, Charles Bronson si Sho Kosugi. 

Printre cele mai populare proiecte ale actorului se numara Cyborg (1989), Kickboxer (1989), Lionheart (1990), Double Impact (1991), Universal Soldier (1992), Timecop (1994), Maximum Risk (1996) si The Bouncer (2018).

Citește în continuare