Skip to content

Peste 140 de obiecte personale ale lui Keith Haring vor fi scoase la licitatie. Un portret semnat de Andy Warhol are pretul de pornire la 250.000 dolari.

O colectie de peste 140 de obiecte personale care au apartinut artistului american Keith Haring vor fi scoase la licitatie online incepand cu 24 septembrie.

Obiectele au fost evaluate la peste un milion de dolari, iar fundatia dedicata artistului a decis ca toti banii sa mearga catre Centrul care sprijina comunitatea LGBT din New York. Centrul nu este ales intamplator pentru ca este deja consacrat cunoscatorilor muralelor lui Keith. Este locul in care artistul a desenat un mural in 1989, in toaleta barbatilor de la etajul al doilea.

Colectia a fost catalogata de Sotheby’s drept „remarcabil autobiografica”, avand in vedere capodoperele lui Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol, Tseng Kwong Chi, Stefano Castronovo, Samantha McEwen, Kermit Oswald si Bruno Schmidt care sunt scoase la vanzare.

Colectia scoasa la licitatie se numeste “Dear Keith: Works from the Personal Collection of Keith Haring” (Draga Keith: Lucrari din colectia personala a lui Keith Haring), iar preturile incep de la 100 de dolari pentru o pictura facuta de Davis Bowes pana la tabloul semnat de Warhol cu Keith si iubitul sau Juan Dubose pentru 250.000 de dolari.

Licitatia marcheaza 30 de ani de la moartea artistului.

Directorul fundatiei Keith Haring a explicat pentru The Art Newspaper cum Centrul “intruchipeaza foarte mult din ceea ce a fost Keith: spiritul comunitar, ajutor si sprijin acordat tinerilor.”

Licitatia cuprinde o mica colectie de lucrari de arta de la artisti consacrati, printre care o lucrare din aluminiu a lui Jean-Michel Basquiat estimata ca valoare la 150.000 dolari, lucrari de Bruno Schmidt si John Sex, dar si mai multe schite desenate pe hartie de alti artisti stradali care au lucrat cu Haring, ca Kenny Scharf, Rammellzee, Lady Pink si Lee Quiñones. 

Keith Haring a militat intotdeauna pentru ca arta sa fie pentru toata lumea, expunand atat comisionat de catre muzeele din toata lumea, cat si pe pereti exteriori astfel incat lucrarile sale sa fie accesibile oricui.

Citeste si:

Citește în continuare