Skip to content

De unde iti cumperi haine in tendintele sezonului toamna-iarna 2020/2021.

Pentru ca lumea modei a fost blocata timp pentru cateva luni de izolarea impusa de pandemie, o parte din Saptamanile Modei programate la inceputul anului nu au mai avut loc. Astfel, tendintele pentru sezonul toamna/iarna 2020-2021 imprumuta majoritatea ideilor din sezonul trecut.

Tendintele sunt dictate de marile case de moda din Milano, New York, Paris si Londra iar multe dintre hainele pe care acestia le comercializeaza sunt destinate evenimentelor speciale, iesirilor in oras, in cluburi, la nunti sau petreceri extravagante. Din moment ce acest gen de intruniri raman interzise in cea mai mare parte a lumii, tendintele au fost adaptate la activitatile pe care vom avea voie sa le desfasuram in urmatoarele luni.

Va propunem sa revedeti tendintele acestui sezon mai jos si sa alegeti sa cumparati hainele din magazinele online – veti gasi linkuri directe catre produsele recomandate pentru fiecare tendinta.

Manecile bufante au definit moda ultimilor ani iar pentru sezonul de tranzitie 2020/2021, se regasesc in majoritatea tendintelor si colectiilor haute-couture. Variantele adaptate pentru strada sunt mai discrete si mai usor de accesorizat si purtat pe sub o geaca sau un palton.

Printre variantele elegante si confortabile de maneci bufante aveti o rochie din jerseu cu guler inalt de la Reserved, o camasa cu striatii sau o bluza delicata din matase de la Massimo Dutti.

Pielea sau imitatia de piele a revenit in tendinte atat ca o nostalgie a anilor ’90 dar si ca o declaratie feminista de emancipare si putere. Puteti scoate din dulap gecile sau trenchurile mai vechi pe care sa le purtati peste o tinuta completa din piele, accesorizata cu cizme sau botine negre.

Pentru o optiune mai feminina si eleganta, la Reserved veti gasi rochii din imitatie de piele cu maneci bufante pe nuante de negru sau gri si salopete accesorizate cu o curea in talie.

La Massimo Dutti veti gasi bluze si camasi din pielepantaloni din piele naturala intr-o nuanta de burgundiu inchis sau o rochie cu taieturi elegante care ar putea fi suprapusa peste o maleta din casmir.

Raman in tendinte nuantele neutre de bej, camel, crem, off-white, ivoire si orice ar putea imprumuta din culoarea pielii umane. Ofera liniste, relaxare si se regasesc deseori in hainele de casa, in pijamale sau tricotaje confortabile. Puteti incerca suprapuneri de nuante diferite de bej sau ton sur ton, o combinatie care alungeste si subtiaza silueta.

La Max Mara aveti optiuni de fuste camel din lana fara cusaturi, pantaloni cu talie inalta din matase si mohair cu buzunare frantuzesti si paltoane din lana de camila cu doua randuri de nasturi.

Din noua colectie de la COS puteti alege o rochie lunga din lana, cu buzunare sau o croiala mai relaxata, A-line din lana si bumbac cu manecile bufante sau un amestec de parca, pantaloni si bluza in nuante diferite de bej si crem cu accente maro.

Treptat, revin tendintele fustelor atemporale. Fustele midi inspirate din anii ’50 purtate cu cizme inalte din piele, regasite si in moda anilor ’90, sunt o optiune chic pentru zilele friguroase care vor incepe in curand. Pentru iarna, puteti alege fustele din lana sau din tricotaje mai groase.

La Massimo DuttiReserved sau Mango aveti optiuni de fusta cu talie inalta care creeaza iluzia unei talii mai subtiri si ofera confort si dinamism.

La &otherStorie pentru varianta din piele intoarsa camel, la COS pentru o fusta din tricotaj din lana merino si bumbac sau H&M pentru o fusta plisata din materiale reciclate.

Culorile puternice ale sezonului se regasesc in costumele uni din tendinte. Pot fi purtate in versiuni supradimensionate, drepte sau cambrate, accesorizate cu tocuri sau pantofi sport. Ofera un aer smart casual, ingrijit si serios dar lejeritate dar si optiuni de suprapuneri cu pulovere, camasi, malete si tricotaje.

La Reserved veti gasi un costum intr-o nuanta de gri glaciar, la Massimo Dutti din lana colorata in verde inchis si la Zara, o varianta purpurie din plastic reciclat.

Nuantele pastelate raman in tendinte si puteti cumpara de la &otherStories– bej, verde deschis sau albastru pastelat.

Puloverele pastelate in culori optimiste au devenit atemporale.

Sectiunea de pulovere de la &otherStories include o multime de variante de tricotaje in nuante pastelate, cele mai populare fiind liliacul, menta si albastrul cerului.

Citește în continuare