Skip to content

Sam Smith anunta noul album „love goes” si lanseaza piesa „Diamonds”

Dupa o perioada de teasing in social media, cantaretul a lansat „Diamonds” – single-ul principal al celui de-al treilea album, intitulat „love goes”.

Regizat de Black Dog Films, videoclipul il prezinta pe Smith dansand singur intr-o casa slab luminata si pe iarba, in ploaie.

Smith a declarat intr-o postare pe canalul sau oficial de Instagram ca noul material discografic va fi disponibil incepand de vineri, 30 octombrie, si este o colectie de cantece scrise de la varsta de 26 la 28 de ani, iar fiecare melodie are o poveste unica.

„Ultimii doi ani reprezinta cel mai experimental moment din viata mea, personal, dar si muzical. De fiecare data cand mergeam la studio imi promiteam ca nu voi avea limite. Rezultatul a fost magic, terapeutic si amuzant”, a scris Smith.

Al treilea album al lui Smith a fost initial denumit „To Die For” si era programat pentru lansare pe 1 mai 2020, dar a fost redenumit si amanat din cauza pandemiei.

In acest an, cantaretul britanic a avut o serie de colaborari cu diferiti artisti, printre care cea cu Demi Lovato pentru piesa „I’m Ready”, cu Burna Boy pentru melodia „My Oasis” si cu Tiwa Savage pentru „Temptation”.

Sam Smith s-a nascut in 1992, la Londra, si a fost remarcat pentru vocea sa melodioasa care acompania versuri romantice, definitorii pentru muzica soul.

Colaborarea cu duo-ul Disclosure pentru piesa  „Latch”, lansata in 2012, i-a adus primul succes.  

Ulterior, vocea lui Smith a putut fi ascultata si in piesa „La La La”, realizata de Naughty Boy, care a devenit hit, ocupand primele pozitii in topurile internationale in mai 2013. Melodia a facut parte de pe albumul de debut „Hotel Cabana” al DJ-ului britanic Naughty Boy.

La inceputul anului 2013, muzicianul a lansat „Lay Me Down”, primul single de pe albumul sau de debut, „In the Lonely Hour”, care a aparut in mai 2014 prin Capitol Records.

Balada indrazneata „Stay with Me” a devenit un hit international dupa aparitia sa in 2014, ajungand pe primul loc in topurile din Marea Britanie si pe locul doi in Billboard Hot 100 din Statele Unite.

Albumul a obtinut patru trofee la cea de-a 57-a editie a premiilor Grammy, pentru cel mai bun album vocal pop, cel mai bun artist nou, discul anului si cantecul anului („Stay with Me”).

Tot in 2015, Smith a lansat piesa „Writing’s on the Wall”, pe care a scris-o impreuna cu Jimmy Napes, pentru filmul „James Bond Spectre”. Duo-ul a castigat un Oscar si un Glob de Aur pentru cea mai buna piesa originala.

Al doilea album de studio al cantaretului, „The Thrill of It All”, a fost lansat la sfarsitul anului 2017 si a debutat in clasamentele din toata lumea. Piesa „Too Good at Goodbyes” s-a clasat pe prima pozitie in topurile din Marea Britanie, la fel si hitul „Promises” lansat impreuna cu Calvin Harris.

In 2019, acesta a lansat melodia „Dancing with a Stranger” impreuna cu Normani,  care a fost nominalizata la premiile Brit 2020, la categoria Cantecul anului.

Smith a fost influentat in muzica sa de artiste precum Adele, Whitney Houston si Aretha Franklin, toate cu voci foarte puternice.

Citește în continuare