Skip to content

Institutul Cervantes din Bucuresti se redeschide cu expozitia de fotografie “Transfagarasan” a artistilor spanioli Amaia Molinet si Eriz Moreno. Se reiau si cursurile de spaniola.

Primul eveniment din cadrul Institutului Cervantes din Bucuresti este expozitia de fotografie cu titlul “Transfagarasan” ai artistilor spanioli Amaia Molinet si Eriz Moreno. Expozitia se va deschide pentru vizitare pe data de 2 octombrie, iar vernisajul, in prezenta artistilor, va avea loc in data de 6 octombrie.

In aceasta expozitie de fotografie, Trasfagarasanul este folosit ca mijloc / mod de abordare a unui loc si a unui teritoriu.

Despre expozitie, artista Amaya Molinet spune ca “Dincolo de impunerea unei forme dreptunghiulare bidimensionale care este implicita pe suportul fotografic, m-am gandit la aceasta calatorie ca incercand sa rezolv o ecuatie complexa. M-am lasat purtata de formele si materialele sugestive care formeaza acest peisaj ciudat pentru a compila apoi toate aceste elemente pe un grup de fotografii in care mi-am amestecat gandurile si experientele personale in contrast cu limitarea mediului fotografic. Rezultatul acestui proces este un numar de amprente pe hartie speciala”.

In paralel, Instiutul Cervantes continua si o serie de evenimente online, precum difuzarea mai multor serii de filme ca selectii de la Festivalul de fim de dans FIVER, programul „Nuevas Cinefilias”, o selectie de scurtmetraje LGBTI, o serie de proiectii de film si literatura dedicate celebrarii centenarului nasterii scriitorului uruguayan Mario Benedetti, dar si un recital de saxofón solo sustinut de tanarul muzician spaniol Borja Sanchez Solis.

Pentru aceasta toamna, curusurile de limba spaniola organizate de Institutul Cervantes vor fi atat online, cat si in sala de curs, respectand toate regulile de distantare sociala.

Citește în continuare