Skip to content

Au aparut primele fotografii din ultimul film in care a jucat Chadwick Boseman inainte sa moara. A fost produs de Denzel Washington, o are pe Viola Davis in rolul principal si va fi lansat pe Netflix.

Regretatul Chadwick Boseman si Viola Davis au rolurile principale in noul film anuntat de Netflix: „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Denzel Washington s-a ocupat de productie iar George C.Wolfe a regizat filmul dupa scenariul bazat pe piesa de teatru cu acelasi nume scrisa de August Wilson in 1984. Ruben Santiago-Hudson a adaptat povestea pentru micul ecran.

„Ma Rainey’s Black Bottom” va fi disponibil pe Netflix incepand cu 18 decembrie. Actiunea are loc in 1927 si atinge unul dintre cele mai discutate subiecte ale anului: rasismul.

In noul film Netflix, Viola Davis joaca rolul lui Ma Rainey, o cantareata de culoare din Sudul Statelor Unite ale Americii supranumita „Mama Blues-ului” care se lupta cu sefii albi care domina industria muzicala.

Chadwick Boseman joaca rolul lui Levee, cantaretul la trompeta al lui Rainey care vrea sa ii modernizeze repertoriul, sa sune mai contemporan.

Desi nu au aparut inca recenzii oficiale ale filmului, Kyle Buchanan de la New York Times crede ca Levee ii va aduce un Oscar post-mortem lui Boseman. Denzel Washington a contribuit la lista elogiilor aduse lui Boseman in New York Times prin declaratia: „A facut o treaba incredibila si acum s-a dus. Inca nu imi vine sa cred.”

Levee este ultimul rol interpretate de Boseman inainte sa moara pe 28 august 2020, la varsta de 43 de ani, dupa o lupta de patru ani cu cancerul de colon. In ultimii 10 ani de viata, actorul a jucat in trei dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei: Black Panther, Avengers: Infinity War si Avengers: Endgame

Filmul este a doua adaptare dupa o piesa scrisa de August Wilson de care se ocupa Denzel Washington. Primul i-a adus un Oscar Violai Davis.

“Ma Rainey’s Black Bottom” este al doilea film adaptat dupa piesele scriitorului August Wilson, cunoscut pentru cele doua premii Pulitzer primite pentru seria de 10 texte numite „The Pitsburgh Cycle”.

In 2015, Denzel Washington a regizat si a jucat rolul principal in filmul „Fences”, cu un scenariu adaptat dupa textul cu acelasi nume al lui Wilson. A distribuit-o in rolul secundar tot pe Viola Davis care o interpretase pe Rose pe Broadway. Prestatia i-a adus lui Davis primul trofeu Oscar din cariera.

Washington a promis familiei lui August Wilson ca isi va dedica restul carierei sale pentru a se asigura ca piesele pe care le-a scris vor fi transformate in filme de succes. Dupa „Ma Rainey’s Black Bottom”, va lucra alaturi de fiul sau, John David Washington, de Samuel L.Jackson si de regizorul Barry Jenkins pentru a ecraniza piesa „The Piano Lesson” care a castigat Premiul Pulitzer pentru Drama in 1990.

Inainte sa joace in filme sau seriale la Hollywood, Viola Davis a jucat aproape 10 ani in spectacolele de teatru scrise de August Wilson.

In anii ‘2000, Viola Davis a devenit o actrita de succes pe Broadway prin rolurile pe care le-a jucat pe textele scrise de August Wilson. Dupa ce s-a facut remarcata in teatru pe textele scriitorului american, a inceput sa joace in seriale politiste si treptat, a primit roluri secundare si principale in filme cu buget urias.

In 1988, a debutat in teatru in „Joe Turner’s Come and Gone” iar in 1996 in „Seven Guitars” care i-a adus un Theatre World Award pentru rolul Vera, fiind primul trofeu din cariera ei. Ambele au fost scrise de August Wilson.

In 2001 a jucat-o pe Tonya in „King Hedley II” a lui Wilson care i-a adus numeroase trofee pentru actorie, inclusiv un premiu Tony. Al doilea Tony l-a primit pentru rolul „Fences” din 2010.

Citește în continuare