Skip to content

Ce puteti face in weekend 2-4 octombrie: workshop Marina Ambramovic, Gasca Zurli, Noaptea Alba a Galeriilor, Festivalul Diploma, teatru si concerte live

Primul weekend de octombrie are un program cultural bogat si variat, semn ca incepem sa ne reintoarcem cate putin la viata culturala de dinaintea pandemiei.

Va recomandam cateva dintre evenimentele week end-ului si va rugam sa le vizitati si experimentati purtand masca si respectand distantarea sociala.

Noaptea Alba a Galeriilor are anul acesta, din cauza pandemiei, program pe tot parcursul weekendului pentru a evita aglomeratia

Intre 2 si 4 octombrie are loc Noaptea Alba a Galeriilor, unul dintre cele mai efervescente evenimente culturale din Romania. In Bucuresti vor fi 60 de spatii pe care le poti vizita, care gazduiesc 16 proiecte exclusiv create pentru Noaptea Alba a Galeriilor 2020, 14 vernisaje si doua evenimente speciale, iar urban.ro a pregatit harta expozitiilor la care ar trebui sa mergeti.

Festivalul DIPLOMA incepe astazi la Combinatul Fondului Plastic, insa expozitii dedicate tinerilor designeri se afla in mai multe locuri din oras.

Evenimentul are loc in intervalul 02 – 11 octombrie 2020, in spatiile UNAgaleria si SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic (Strada Baiculesti nr. 29), dar si in hub-ul Qreator by IQOS (Bulevardul Aviatorilor nr. 8A), unde tema este viitorului modei romanesti.

Vizitatorii au ocazia sa admire cele peste 90 de lucrari ale absolventilor din promotia 2020 a facultatilor vocational-creative din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Oradea. Proiectele expuse au fost selectate de conducerea DIPLOMA din peste 380 de lucrari de diploma înscrise in sectiunile de arhitectura, arte si design. Majoritatea creatiilor au fost finalizate in perioada izolarii si sustinute in mediul online.

Marina Abramović va sustine un workshop pentru publicul din Romania si nu numai la festivalul multidisciplinar Unfinished, care va avea loc sambata, incepand cu ora 21.00.

Pioniera in arta performativa si experimentala, Marina Abramović este unul dintre invitatii internationali ai festivalului Unfinished, care va purta o conversatie despre incredere si rolul acestora in arta si societate. Inscrierile in festival sunt exclusiv pe baza unui formular online.

FamilyFest Island, o invitatie pentru cei mici si cei mari care sunt asteptati de catre Gasca Zurli pe insula de pe Lacul Fundeni

Daca va e dor de spectacolele live ale Gastii Zurli, distractia reincepe sambata, 3 octombrie, de la ora 11, la FamilyFest Island, pe insula de pe Lacul Fundeni. Gasca Zurli este trupa fenomen national pentru copiii din Romania, care a transformat educatia formala intr-un spectacol al imaginatiei, potrivit si pentru cei mici, dar si pentru adulti. Biletele sunt disponibile aici.

Inapoi la teatru in siguranta: programul pentru Teatrul Odeon, TNB, Teatrul de Comedie si Teatrul Bulandra

Teatrul Oden are programate in weekend doua spectacole. Sambata, 3 octombrie, spectacolul “Delirium” in regia lui Vlad Massaci, cu Mihai Smarandache, Marius Damian, Sabrina Iaschevici, Alexandru Papadopol, Vlad Birzanu si Cezar Antal, si prezinta o reinterpretare radicala a romanului „Fratii Karamazov” de F.M. Dostoievski, un spectacle nerecomandat persoanelor sub 16 ani. Biletele sunt disponibile aici.

Duminica, 4 octombrie, pe Scena Majestic este programat un one woman show cu Anda Saltelechi, regia Crista Bilciu, “Pe jumatate cantec”. Spectacolul spune povestea Francescai de la 5 pana la 33 de ani, in noua tablouri, fiecare surprinzand o varsta, un   univers, o intamplare dintre cele care conteaza si care pot modela sau frange un destin. Biletele sunt disponibile aici.

Teatrul National Bucuresti prezinta 12 spectacole in acest weekend, distribuite in cinci sali diferite

Vineri, 2 octombrie, TNB are programate spectacolele “Micul infern”, cu Rodica Popescu Bitanescu, Liviu Lucaci, Ilinca Goia, in regia lui Mircea Cornisteanu, cu bilete care pot fi achizitionate de aici si “O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”, in regia lui Bobi Pricop, care este o adaptare a dramaturgului britanic Simon Stephens dupa best-seller-ul lui Mark Haddon. Spectacolul s-a bucurat de un succes rasunator din 2012, cand a avut premiera mondiala la Teatrul National din Londra, iar astazi se joaca si pe Broadway. Biletele sunt disponibile aici.

Sambata, 3 octombrie, programul cuprinde “Cursa de soareci”, in regia lui Erwin Șimșensohn, “Barfe, zvonuri si miniciuni”, cu Monica Davidescu, Florentina Tilea, Silviu Biris, “Vivien Leigh: Ultima conferinta de presa” cu Lamia Beligan si “Frumos in septembrie la Venetia” cu Oana Pellea si Mircea Rusu.

Duminica, 4 octombrie, la TNB se vor putea viziona “Noii infractori”, o comedie scrisa de autoarea israeliana de succes Edna Mazia in regia lui Ion Caramitru, comedia “Presul”, in regia lui Ion Baiesu cu Emilia Popescu, Marius Rizea si Monica Davidescu, “20 de ani in Siberia” cu Amalia Ciolan si “Omul care a vazut moartea”, in regia lui Dan Tudor.

Pentru cei mici, sambata si duminica dimineata, la Sala Media, incepand cu ora 11, se joaca Teatrul National pentru Copii Abracadabra, cu actorul Marian Ralea. Biletele sunt disponibile aici.

La Teatrul de Comedie, vineri este in program “Don Juan”, cu Dan Radulescu, Liviu Pintileasa si Dragos Huluba in distributie, in regia Andrei si Andreea Grosu, sambata are loc spectacolul “Diseara la 7” cu actorii Alexandru Conovaru si Ilona Brezoianu, iar duminica, “Rencontres”, o poveste romantica cu Violeta Huluba si Dragos Huluba.

Teatrul Bulandra are 4 spectacole programate in acest weekend, dupa cum urmeaza: „Treapta a noua” de Tom Ziegler , regia Anca Maria Colteanu, 2 octombrie, ora 19.00; „Voiajul domnului Perrichon” de Eugene Labiche, regia Dinu Cernescu, 3 octombrie, ora 19.00; „Scaunele” de Eugene Ionesco , regia Felix Alexa, 4 octombrie, ora 19.00 si „Pisica pe acoperisul fierbinte” de Tennessee Williams, regia Dinu Cernescu, 4 octombrie, ora 19.00. Biletele sunt disponibile aici.

Premierele din cinematografe din acest weekend sunt filme pentru copii, filme romanesti si comedii romantice

“Profu’”, in regia lui Alex Brendea, spune povestea unui profesor de matematica din Bistrita care iese din sistemul de invatamant conventional si isi deschide o clasa de meditatii in propriul apartament. De-a lungul unui an scolar, ii urmarim efortul de a retrezi in elevi dragostea pentru invatatura, oferindu-le nu doar lectii de matematica, ci si lectii de viata.

Pentru copii, in cinematografe intra animatia “Salvati de crantanel”, o poveste a personajului Owen, care se ocupa cu testarea crantanelelor pentru animalele de companie si care primeste o mostenire atipica: un circ ambulant.

Pentru cei carora le e dor de calatorii si de Toscana, “Made in Italy” intra de astazi in cinematografe. “Made in Italy” este o comedie despre viata de familie unde artistul boem londonez Robert (Liam Neeson) se intoarce in Italia cu fiul sau, Jack (Micheál Richardson), pentru a vinde casa pe care au mostenit-o de la regretata lui sotie, insa casa din Toscana arata deplorabil. In film joaca Neeson si fiul lui, Michael, aducandu-i indirect un omagiu sotiei – respectiv mamei – lor, Nataha Ritcharson care a decedat ca urmare a unui accident de ski.

Concerte de muzica clasica si rock simfonic

Stagiunea Salii Radio s-a deschis de curand, asadar programul din aceasta seara cuprinde unul dintre cei 7 semifinalisti ai sectiunii de violoncel a Concursului International ”G.Enescu” derulat recent online, tanarul muzician Stefan Cazacu, singurul din Romania. Concertul prezentat de Orchestra Nationala Radio se va desfasura sub bagheta dirijorului britanic Duncan Ward, aflat intre cei mai promitatori tineri muzicieni ai momentului, deopotriva dirijor si compozitor.  Programul serii invita la o calatorie muzicala in Viena sec. XVIII prin creatiile lui Haydn, unul dintre cei mai ”prolifici” compozitori din toate timpurile. Biletele sunt disponibile aici.

Vineri 2 octombrie si duminica, 4 octombrie, la Green Hours vor concerta trei muzicieni virtuozi de repertoriu clasic – Matei Ioachimescu si  PERCUSSIONescu (Irina Radulescu, Razvan Florescu) care rescriu si transforma unele dintre cele mai mari hit-uri ale rockului international in cadrul turneului national „Legends”. Melodii de la  Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, Deep Purple vor fi intrepretate de acestia la flaut, marimba si vibrafon. Biletele sunt disponibile aici.

Vita de Vie concerteaza acustic in Club Quantic pe 2 octombrie si promit un recital Vita de Vie in 2 voci si 2 chitari acustice, insa daca esti pasionat de chitara si stii deja repertoriul baietilor, esti asteptat cu chitara. Biletele sunt disponibile aici.

Citește în continuare