Skip to content

Harta expozitiilor la care ar trebui sa mergeti in Noaptea Alba a Galeriilor 2020. In Bucuresti vor fi 60 de spatii pe care le poti vizita.

Intre 2 si 4 octombrie are loc Noaptea Alba a Galeriilor, unul dintre cele mai efervescente evenimente culturale din Romania. A 14a editie a NAG se desfasoara pe parcursul week-endului 2-4 octombrie in 11 orase din tara, intre orele 18:00 si 00:00.

Iubitorii de frumos vor putea vizita 146 de spatii culturale: muzee, universitati, palate, galerii, spatii alternative, cafenele, statii de metrou si huburi culturale.

In Bucuresti, aveti la dispozitii 60 de spatii care gazduiesc 16 proiecte exclusiv create pentru Noaptea Alba a Galeriilor 2020, 14 vernisaje si doua evenimente speciale.

V-am pregatit un traseu personalizat cu recomandarile culturale pe care sa le urmati pentru una dintre cele trei seri pentru a va incadra in programul vizitelor.

Harta Urban.ro pentru Noaptea Alba a Galeriilor 2020:

Va puteti incepe seara la Teatrul Evreiesc de Stat cu expozitia „AlefBeys la TES /Alfabet teatral”.

Evenimentul de la Teatrul Evreiesc de Stat este dedicat diversitatii si identitatii culturale si incepe cu un tur ghidat al cladirii monument istoric a teatrului. Continua cu o introducere in alfabetul ebraic si un univers dedicat culturii idis. La finalul turului, fiecare participant va primi un premiu surpriza.

Adresa este Strada Iuliu Barasch 15 (zona Sf. Vineri – Udriste), programul expozitiei este intre 18:00 si 00:00, iar intrarea este libera.

Rezidenta BRD Scena9 gazduieste o expozitie dedicata relatiilor esuate si doua lucrari care vor fi create in timp real de Sorina Vazelina si de o fetita de 7 ani.

Proiectul pe care il puteti vizita la Rezidenta BRD Scena9 se numeste „Istoriilor pe din-afara” si a inceput anul trecut cand Pisica Patrata, Robert Obert, Maria Balan si John Dot S au desenat peretii gradinii de pe strada C.A.Rosetti.

Anul acesta, au fost invitate Sorina Vazelina si Nina Jovanovic, o tanara artista emergenta in varsta de 7 ani pentru a completa zidurile curtii Rezidentei Scena9 cu lucrari noi. Casa are o istorie neobisnuita care imbina referinte amerindiene si aztece cu urmele lasate de Familia Regala care a detinut casa in trecut.

Sorina Vazelina amesteca personaje schitate din viata de zi cu zi cu desene din copilaria ilustrației romanesti. Lucrarile ei apar frecvent in revistele Scena9 si Decat o Revista.

Al doilea eveniment pe care il puteti vizita in acelasi loc este „Museum of Broken Relationships”.

Adresa este Strada I.L.Caragiale, nr.32, intrarea este libera iar programul este intre 18:00 si 00:00.

Plimbarea prin Noaptea Alba a Galeriilor 2020 continua la Galateca cu trei instalatii de arta si o expozitie de fotografie dedicata lui Fellini.

Galateca, galeria multidisciplinara de arta si design, are patru expozitii care se desfasoara simultan in Noaptea Alba a Galeriilor.

Puteti incepe cu „Plakat ’60” a lui Octavian Neculai care prezinta un experiment de ganduri exprimate prin desene care au fost filmate.

Continuati cu „Lights on! Fellini 8 1/2”, o expozitie cu fotografiile realizate de Paul Ronald pe platourile de filmare ale capodoperei regizorului italian. Sunt momente unice din spatele camerelor de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducator si indrazneata Claudia Cardinale in prim plan, alaturi de Fellini. Evenimentul este realizat impreuna cu TIFF si Institutul Italian de Cultura.

Vizita la Galateca se poate incheia cu vernisajul Ancai Boeriu care prezinta „2020= protectie= grija= refacere” si cu „Inside/Outside”, a treia serie de vitrine de arta si design curatoriate care are pune atentia pe artele performative.

Adresa este strada C.A.Rosetti, nr.2-4, intrarea este libera iar programul este 19:00 – 23:00.

Seara continua la Institutul Goethe cu lucrarile captivante ale lui Dan Perjovschi.

Evenimentul de la Institutul Goethe din Bucuresti se numeste „Fidelio esti tu!” si este o expozitie cu desene si colaje de Dan Perjovschi.

Expozitia ii aduce un omagiu lui Bethoven cu ocazia aniversarii a 250 de ani de la nasterea compozitorului-geniu al muzicii clasice. Este un mod de a-l sarbatori altfel decat prin muzica sa, punctul de plecare fiind o fraza din opera Fidelio, transpusa in actualitate „​Oricine ai fi, vreau sa te salvez! (Leonora, actul II, Fidelio)”. Dan Perjovschi va expune desene si colaje care respecta reteta temelor care sunt valabile atat pe plan local si cat si global: despre individ si societate, despre empatie, frica, binele comun si situatia actuala.

Adresa este Pavilion 32, Calea Dorobanti, nr.32, intrarea este libera iar programul este 19:00-00:00 pentru 2 octombrie si 11:00-17:00 pentru 3 octombrie.

La Qreator se desfasoara o parte din proiectul DIPLOMA dedicat viitorului modei romanesti.

Vizita prin Noaptea Galeriilor continua la QREATOR BY IQOS unde, pe 3 si 4 octombrie va avea loc o expozitie de grup cu cei mai promitatori designeri vestimentari emergenti. Evenimentul este parte din DIPLOMA, festivalul generatiilor absolvente de artisti, designeri si arhitecti.

Va fi expusa o selectie curatoriata a lucrarilor de diploma a absolventilor, completata de o serie de micro-expozitii personale, dezvoltate in jurul individualitatii. Expozitia va fi deschisa si dupa Noaptea Alba a Galeriilor, pana pe 11 octombrie.

Adresa este Bulevardul Aviatorilor, nr.8A, intrarea este libera iar programul este 18:00-00:00.

DIPLOMA va fi deschisa si la Combinatul Fondului Plastic acolo unde puteti incheia o noapte plina de evenimente frumoase.

Combinatul Fondului Plastic gazduieste DIPLOMA prin UNAGaleria si SENAT.

A saptea editie a festivalului DIPLOMA include cele mai bune 90 lucrari de absolvire din promotia 2020 ale studentilor din universitatile vocational-creative vor fi expuse sambata si duminica. Veti putea admira creatiile tinerilor artisti romani din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Oradea.

Proiectele expuse au fost selectate de conducerea DIPLOMA din peste 380 de lucrari de diploma înscrise in sectiunile de arhitectura, arte si design. Majoritatea creatiilor au fost finalizate in perioada izolarii si sustinute in mediul online.

Adresa este strada Baiculesti, nr.29 iar programul este 20:00-00:00.

Programul detaliat din toata tara il gasiti pe noapteagaleriilor.ro.

Citește în continuare