Skip to content

Linkin Park celebreaza 20 de ani de la „Hybrid Theory” prin difuzarea unui concert nevazut anterior si un Q&A pentru fani

In aceasta saptamana, trupa Linkin Park va organiza un livestream cu un concert nevazut pana acum si o sesiune de intrebari si raspunsuri pentru fanii lor cu ocazia a 20 de ani de la lansarea albumului de debut „Hybrid Theory”.

Vineri, 9 octombrie, membrii formatiei Mike Shinoda, Brad Delson, Joe Hahn, Rob Bourdon si Dave „Phoenix” Farrell vor participa la un Q&A care va marca primul lor interviul de grup din 2017. Dupa aceasta, trupa va difuza integral un concert inregistrat in 2002 in Las Vegas, cu cadre din timpul turneului Projekt Revolution. Prezentat in premiera mondiala, spectacolul include cantecele preferate ale fanilor de pe albumul „Hybrid Theory”, un cover dupa single-ul „My Own Summer” a trupei Deftones si melodii cu invitati surpriza.

Evenimentul incepe la 19:00, ora Romaniei, pe watch.linkinpark.com. Biletele sunt deja disponibile pentru cumparare. O a doua sesiune va avea loc la 12 ore de la premiera. O parte dintre incasari vor fi donate catre Crew Nation si National Independent Venue Association (NIVA).

Trupa a lansat discul care continea faimoasele piese „One Step Closer” si „In The End” pe 24 octombrie 2000.

„Hybrid Theory 20th Anniversary Edition” va fi lansat prin Warner Bros. Records si va include 12 piese rare, nedifuzate, de la inceputul anilor ’90, o carte ilustrata cu 80 de pagini, litografii, cat si variantele Super Deluxe si Super Deluxe Vinyl. Sunt incluse si mai multe demo-uri si un poster cu regretatul Chester Bennington.

La inceputul lunii, trupa rock americana a dezvaluit un demo al celebrului single „In The End” inainte de aparitia editiei aniversare a albumului „Hybrid Theory”.

Aceasta varianta demo a melodiei „In The End” a fost lansata ca „The Untitled” in 2000 si a reaparut online in 2009, inainte de a fi inclusa pe LP-ul „Underground 11” din 2011, exclusiv pentru fan clubul trupei.

Lansat in octombrie 2000 tot prin Warner Bros. Records, „Hybrid Theory” este albumul de studio de debut al formatiei si a fost un succes comercial, situandu-se pe a doua pozitie in clasamentul Billboard 200 in 2002.

De asemenea, a fost cel mai bine vandut disc de debut dupa „Appetite for Destruction” din 1987 a trupei Guns N’ Roses si cel mai bine vandut album rock din secolul 21. La cea de-a 44-a editie a premiilor Grammy, trupa a castigat trofeul pentru cea mai buna interpretare hard rock pentru piesa „Crawling”.

Patru hit-uri au fost lansate din Hybrid Theory: „One Step Closer”, „In the End”, „Crawling” si „Papercut”, toate fiind responsabile de celebritatea de care s-a bucurat trupa. In timp ce „In the End” a cunoscut un succes rasunator dintre cele patru, toate single-urile raman unele dintre cele mai reusite melodii ale trupei pana in prezent.

Produs de Don Gilmore, temele lirice ale discului fac referire la problemele pe care vocalistul Chester Bennington le-a experimentat in adolescenta, inclusiv abuzul de droguri si divortul parintilor sai. Chester Bennington si-a luat viata in iulie 2017. Dupa tragicul eveniment, Linkin Park a luat o pauza de lunga durata, iar in aprilie 2020, basistul Dave Farrell a dezvaluit ca formatia lucreaza la noi piese.

Citește în continuare