Skip to content

O noua aplicatie gratuita de la Google transforma selfie-urile in autoportrete si tablouri faimoase de la Van Gogh, Frida Kahlo si Vermeer.

Platforma Google Arts & Culture a prins avant in timpul izolarii din primavara cand si-a concentrat resursele pentru a oferi oamenilor cat mai multe experiente de care se pot bucura de acasa.

Intr-un moment in care muzeele din intreaga lume incep sa fie inchise din nou, Google lanseaza un filtru care le permite utilizatorilor sa isi transforme selfieurile in opere de arta create de Vincent Van Gogh, Frida Kahlo, Johannes Vermeer si alti mari maestri din istoria artei.

Seria se numeste „The Art Filter” si poate fi descarcata gratuit din aplicatia Google Arts & Culture din magazinele online Android sau iOS.

Pe langa transformarea selfieurilor in tablouri faimoase prin filtrele special dezvoltate, aplicatia isi propune sa educe utilizatorii despre istoria si povestile din spatele operelor si artefactelor.

Art Filter va ofera posibilitatea de a va vedea prin ochii lui Van Gogh inlocuindu-l in unul din cele mai faimoase autoportrete ale sale. Atat domnii cat si doamnele se pot juca cu transformarea in „Fata cu cercel de perla” a lui Vermeer sau in faimosul portret al Fridei Kahlo cu maimuta pe umar.

Pe langa tablouri, filtrele ofera posibilitatea de a adauga artefacte importante peste fotografiile voastre: o casca de samurai, din fier din secolul al XIX-lea care provine din colectia Muzeului Metropolitan din New York si un colier egiptean din Antichitate care este detinut de Muzeul Regal din Ontario, Canada. De fiecare data cand veti accesa unul dintre filtre, veti invata despre originile fiecarei opere de arta si crearea acesteia.

Aplicatia de Realitate Augmentata este dezvoltata sub forma unui proces inteligent prin care utilizatorii pot explora diverse unghiuri, detalii si ii pot ajusta miscarile.

Art Filter este creata sub forma unei masini virtuale care invata din mers, programul poate modifica diferite aspecte ale tabloului si poate ajusta chipurile si corpurile utilizatorilor.

Ideea vine la cateva luni dupa „Art Transfer”, o colaborare dintre Google si Muzeul Getty din Los Angeles. Art Transfer va ofera sansa de a transforma fotografiile in stilul picturilor lui Leonardo da Vinci, Edvard Munch sau VanGogh. Aveti mai jos cateva exemple.

Citește în continuare