Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 9-11 octombrie: evenimente gastronomice, festivalul Kinodiseea, Bucharest Fringe online si cinema in aer liber

In cel de-al doilea weekend de octombrie, programul de activitati s-a diminuat semnificativ din cauza cresterii numarului de cazuri de coronavirus pentru ca cinematografele, teatrele si salile de concerte au fost obligate sa isi suspende temporar activitatea.

Va recomandam cateva dintre evenimentele week end-ului si va rugam sa le vizitati si experimentati purtand masca si respectand distantarea sociala.

Desi din nou afectate de inchiderea interioarelor, sunt cateva initiative organizate de chefii bucatari pentru a mai diminua din pierderi

Dupa anuntul inchiderii restaurantelor de pe o zi pe alta, cand mare parte dintre afaceri isi facusera stocurile, Chef Radu Ionescu de la Kaiamo a propus initiativa #fararisipa, incurajand publicul sa cumpere meniul pregatit pentru acasa astfel incat sa nu arunce ingredientele. Chef Alexandru Dumitru de la Anika s-a alaturat initiativei, anuntand ca restaurantul nu va mai avea meniu fix, ci vor gati cu ingredientele provenite doar din gradina Anika, astfel incat sa nu fie nevoiti sa arunce mancarea.

In perioada 8-15 octombrie, restaurantele Balls si Le Bab au creat un meniu special, cu ingrediente cheie provenite din ambele meniuri. Balls are un meniu bazat in special pe compozitii cu chiftele, in timp ce Le Bab este un concept de haute cuisine creat la Londra care propune kebab gourmet intr-o bucatarie deschisa, cu ingrediente proaspete pregatite integral in bucataria restaurantului, in fata clientilor. Meniul este disponibil si pentru delivery.

La Blid-locanta romaneasca, in weekend se vor servi castane a la Cluj, dupa retete descoperite in istoria gastronomica a tarii si culese de Cosmin Dragomir.

Mercato Comunale organizeaza Oktoberfest pana pe 12 octombrie, avand o selectie de beri germane craft si meniu nemtesc special pregatit de BurgerVan, Indivan, Meat Busters, LeBab & Bubble Waffle, rulotele cu street food.

Evenimente pentru copii in aer liber: Festivalul Kinodiseea cu proiectii la Muzeul Taranului Roman si la Opera Comica pentru Copii

Pe 9 octombrie, incepand cu 19:30, Cinema Muzeul Taranului proiecteaza filmul „Sam Sam”, dublat in limba romana. Animatia este recomandata copiilor cu varsta de peste 5 ani si spune povestea lui Sam Sam si a lui Daisy, prietena lui prin corespondenta.

Daca vremea permite, in acest weekend copiii sunt asteptati la film, cu povestea lui Binti, o poveste plina de optimism, care atinge teme precum imigratia, extinctia speciilor de animale sau problemele de familie. Filmul este programat pentru sambata, 10 octombrie, ora 19.30.

La Opera Comica, in weekendul 9 – 11 octombrie, sunt programate filme de animatie zilnic, incepand cu ora 20:00.  Vineri, 9 octombrie, se vad „Minions” din 2015, sambata, 10 octombrie, va putea fi vizionata productia animata „Madagascar” din 2005, iar duminica, pe 11 octombrie, va rula filmul „Ice Age” (2002).

Filmele se pot vedea doar in aer liber: week-end cu filme spaniole in Parcul Kiseleff si cinema drive-in la Snagov

In Parcul Kiseleff se vor proiecte trei filme ca parte din Ziua Nationala a Spaniei, sarbatorita in fiecare an la 12 octombrie. Filmele incep la ora 19:30, iar accesul este gratuit, in limita locurilor disponibile si cu respectarea normelor de protectie si distantare sociala.

Vineri, 9 octombrie, este proiectat Metoda / El Método (2005, Marcelo Piñeyro), un film despre sapte candidati care se prezinta la interviu pentru pozitia de director executiv al unei importante corporatii din Madrid.

Sambata, 10 octombrie, spectatorii vor putea urmari Seiful 507 / La Caja 507 (2002, Enrique Urbizu). In urma unui atac la banca, descopera in seiful cu numarul 507 documente care dovedesc ca moartea fiicei directorului bancii, petrecuta cu ani in urma, nu a fost un accident, ci consecinta unei afaceri imobiliare dubioase.

Duminica, 11 octombrie, se va proiecta Bine ati venit, domnule Marshall! / ¡Bienvenido, Mister Marshall! (1953, Luis García Berlanga), una dintre capodoperele cinematografiei spaniole, care a obtinut in 1953 Premiul pentru cel mai bun film de comedie la Cannes. Filmul reprezinta o satira la adresa vietii rurale spaniole din perioada franchista si o caricatura a stereotipiilor internationale despre Spania.

La drive-in-ul din Snagov, sambata si duminica va fi proiectat 21 Jump Street, ocomedie cu Jonah Hill si Channing Tatum, doi detectivi care se imprietenesc in timpul studiilor la Academia de politie. Dupa absolvire, cei doi descopera ca munca de politist este mult mai putin spectaculoasa decat la televizor, dar chiar si asa intra in suficiente belele pentru a-si exaspera superiorul, care-i trimite la sectia 21 Jump Street, unde Jenko si Schmidt au parte de operatiunea vieţii lor: pleaca la liceul pe care l-au absolvit pentru a deconspira planurile unei retele de traficanti de droguri.

Expozitii pentru delectare: muzeul reclamelor romanesti vechi si performance la MNAC

Made in RO: muzeu pop-up de publicitate si branduri romanesti revine cu a treia editie, disponibila in Mega Mall pana pe 18 octombrie, cu peste 500 de obiecte autentice de memorabilia si artefacte, precum ambalaje, afise, materiale grafice, propaganda politica, postere, machete, ziare si reviste cu reclame, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucarii, textile, electronice si electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV cu reclame sau transmise la Radio, studii de caz pe campanii de publicitate si antreprenori români, reclame din arhive si multe altele.

Sambata si duminica, MNAC are programat performance-ul MAMA, de la ora 19.00, un show performativ-muzical care urmareste cum se construieste o comunitate in urma unui eveniment traumatic, in acest caz, un cutremur puternic care a avut loc in Bucuresti. Mama se foloseste de atmosfera de incertitudine si de anxietate colectiva pentru a propovadui bogatia financiara ca salvare. Performance-ul va avea loc pe terasa MNAC, in conformitate cu conditiile de siguranta recomandate in contextul pandemiei actuale. Distributia: Oana Rusu, Maria Sgarcitu; Scenografie: Alex Horghidan, Misa Dumitriu.

Cu salile de spectacole inchise, cea de-a zecea editie a Bucharest Fringe se va desfasura online

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent  se va desfasura in perioada 9-18 octombrie online pe www.eventbook.ro unde vor fi difuzate integral inregistrarile tuturor spectacolelor. 26 de spectacole de teatru independent nationale si internationale si 15 sesiuni Artists Talk pe Zoom sunt disponibile in program.

Pentru editia de anul acesta, in competitie au intrat 9 spectactole, dupa cum urmeaza: “Algoritm” – Asociatia VAR, Bucuresti; “Blocul in versuri” – produs independent de actorii din spectacol, Bucuresti; “Dincolo de salcsmi”- Teatrul Arte dell Anima, Bucuresti; “Disparitii” – Studio Yorick,Targu Mures; “Imi place Sushi” – Reactor de creatie si experiment, Cluj – Napoca; “Lucrator universal”- Asociatia O2G, Bucuresti; “Scuze, Noi!”- produs independent de actorii din spectacol, Bucuresti; “Totul e bine cand se termina”- Reactor de creatie si experiment, Cluj – Napoca si “Uitasem”-Edith Alibec, Bucuresti.

In timpul festivalului, vor putea fi urmarite pe platforma in categoria Best of the Best cele mai bune spectacole din teatrul independent din ultimii 30 de ani: Amalia respira adanc”, unteatru; Dureri fantoma”, Teatrul de Arta Bucuresti ; ”Flori, filme, fete sau baieti”, Teatrul Apropo si“The sunshine play”, Teatrul Luni de la Green Hours.

Programul cuprinde si spectacole pentru copii, “Iepurele alb” (Teatrul de Arta Bucuresti) si “Micul print”( co-producție Lightwave Theatre Company si unteatru).

Maratonul Bucurestiului incepe duminica, 11 octombrie, insa doar pentru alergatorii profesionisti

Data fiind conjunctura actuala, Maratonul Bucuresti se va desfasura fizic in data de 11 octombrie, doar pentru alergatorii profesionisti, 250 de participanti fiind numarul maxim de persoane care se pot inscrie la cursa. Acestia vor lua startul la orele 8:00 din Piata Constitutiei, urmand ca alergatorii amatori sa participe virtual in saptamâna 11-18 octombrie. Restrictii de circulatie vor avea loc duminica.

Citește în continuare