Skip to content

David Tennant (Doctor Who) si Leonie Benesch (The Crown) vin in Romania sa filmeze Ocolul pamantului in 80 de zile. Regizor e cel care a facut primele videoclipuri ale lui Michael Jackson, Steve Barron.

Revista Variety a anuntat ca productia Ocolul Pamantului in 80 de zile, dupa Jules Verne, un serial in 8 episoade va fi filmata in Romania si in Africa de Sud.

Filmarile din Romania urmeaza sa inceapa in noiembrie si vor avea loc la Castel Film, iar asta inseamna o veste foarte buna pentru cei care lucreaza in industria filmului de la noi, de la masinisti, costumiere, make-up ba chiar si actori.

O productie de asemenea amploare inseama multe costume, multi figurant, multi oameni locali din industrie care vor avea de munca in vremuri foarte complicate.

Serialul ii va avea in rolurile principale pe David Tennant  (“Broadchurch,” “Dr. Who”) in rolul exploratorului Phileas Fogg, in rolul valetului sau Passepartout va fi actorul francez Ibrahim Koma (“Je Suis Daddy,” “Mother is Wrong”) iar in rolul jurnalistei Abigail Fix va fi Leonie Benesch (“The Crown”)

“Ocolul pamantul in 80 de zile” este o coproductie Anglia, Franta- Germania, filmul fiind cumparat de BBC si planificat sa intre in difuzare anul viitor.

Regizorul primelor 2 episoade va fi irlandezul Steve Barron care si-a inceput cariera in filme ca asistent al directorului de imagine pentru filmul ‘Duelistii’ al lui Ridley Scott.

Barron este cel care a facut vidoclipuri faimoase in anii 80, difuzate la MTV, printre ele aflandu-se primul videoclip al lui Michael Jackson de pe albumul Thriller, Billie Jean.

In aceeasi perioada Barron a mai facut videoclipurile  Dire Straits ‘Money for Nothing’ si A-Ha’s ‘Take On Me’, ambele super premiate in epoca la premiile de specialitate oferite de MTV.

El este cel care a regizat simpaticul serial The Durrells pe care-l puteti vedea pe Netflix.

David Tennant, actorul care detine rolul principal in aceasta noua productie care se va filma in Romania, e considerat unul dintre cei mai mari actori scotieni in viata si are o poveste foarte frumoasa.

La 4 ani a anuntat ca el se va face actor pentru ca ii placea personajul Doctor Who pe care-l vedea intr-un serial la televizor. In 2005 a devenit Doctor Who intr-un remake al filmului si a ajucat acest personaj timp de 8 ani.

Citește în continuare