Skip to content

Primele imagini din „Bridgerton”, serial „de epoca” produs de Shonda Rhimes („Scandal”, „Grey’s Anatomy”) pentru Netflix. Va fi lansat de Craciun si va fi narat de Julie Andrews.

Netflix a anuntat lansarea „Bridgerton”, un serial de epoca creat de Chris Van Dusen si produs de Shonda Rhimes, cunoscuta pentru cele mai de succes seriale din ultimii 10 ani: „Grey’s Anatomy”, „Scandal” si „How to Get Away With Murder”.

Noua serie se bazeaza pe cele mai bine vandute romane istorice si romantice cu acelasi nume ale autoarei Julia Quinn, care urmaresc lumea competitiva a societatii britanice din perioada Regenta. 

„Bridgerton” este filmat in Marea Britanie, la Londra si Bath. Seria va avea premiera chiar in ziua de Craciun, pe 25 decembrie 2020, pe Netflix.

Legendara Julie Andrews si-a imprumutat vocea pentru personajul care povesteste serialul, Lady Whistledown. 

Phoebe Dynevor si Regé-Jean Page interpreteaza rolurile principale, in timp ce din distributie fac parte actori precum Jonathan Bailey, Golda Rosheuvel, Luke Newton, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh si Polly Walker.

Serialul spune povestea unei familii de aristocrati de la inceputul anilor 1800.

Intriga se va concentra in jurul personajului Daphne Bridgerton, interpretata de Phoebe Dynevor, fiica cea mare a unei familii din Londra, care este fortata sa se casatoreasca cu ducele de Hastings. 

Seria „Bridgerton” va avea opt episoade si este produsa de Betsy Beers si Chris Van Dusen, impreuna cu Rhimes.

Inca din 2017, Rhimes a semnat un contract exclusiv cu Netflix pentru mai multe seriale de televiziune. Acesta este primul dintre cele opt care vor fi create de compania de productie Shondaland detinuta de creatoarea americana.

Primele imagini din „Bridgerton” dezvaluite de Netflix arata investitii semnificative in decoruri si tinute specifice perioadei.

Julie Andrews a devenit faimoasa odata cu interpretarea personajului principal din celebrul film „Mary Poppins” (1964), care i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita in rolul principal si un Glob de Aur. 

Andrews a debutat pe Broadway in „The Boy Friend” si a exprimat-o pe printesa Zeila in filmul italian de animatie „The Singing Princess”(1952). A jucat in mai multe muzicaluri de pe Broadway, printre care „My Fair Lady” (1956), interpretand-o pe Eliza Doolittle si „Camelot” (1960), jucand rolul reginei Guinevere. 

In 1965 a interpretat rolul Mariei von Trapp in „The Sound of Music”, castigand Globul de Aur pentru cea mai buna actrita.

A mai putut fi vazuta in productii precum The Americanization of Emily (1964), Torn Curtain (1966), Thoroughly Modern Millie (1967), Star! (1968), Victor/Victoria (1982) si That’s Life! (1986). 

Si-a imprumutat vocea filmelor de animatie Shrek, Despicable Me si Aquaman (2018) si a jucat in The Princess Diaries (2001) si The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004).

In anul 2000 a fost decorata cu titlul de Honorary Dame de catre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru serviciile aduse artelor spectacolului.

Pe langa cariera sa din cinematografie, Andrews a scris si carti pentru copii si a publicat doua autobiografii: Home: A Memoir of My Early Years (2008) si Home Work: A Memoir of My Hollywood Years (2019).

Shonda Lynn Rhimes este cunoscuta drept showrunner, scenarist si producator executiv al dramei medicale de televiziune „Grey’s Anatomy” si al serialului thriller politic „Scandal”. 

La varsta de patru ani, Rhimes inventa deja povesti si le recita la un magnetofon pentru ca mama ei sa le poata scrie. 

La 35 de ani, aceasta devenise o personalitate importanta la Hollywood, cu mai multe filme produse si o serie de televiziune de top, „Grey’s Anatomy”, creata cu scopul de a patrunde in vietile si mintea medicilor, dezvaluind umanitatea si eroismul lor. Prin acest serial a introdus un nivel de diversitate de casting care nu fusese pana atunci abordat in cadrul televiziunii prime-time. 

Seria a atras in America un public dedicat de aproape douazeci de milioane de telespectatori. Doua treimi din public erau femei, care iubeau umanitatea personajelor feminine ale lui Rhimes, precum si atitudinea lor deschisa si independenta fata de relatiile romantice.

Anul acesta actrita Ellen Pompeo, cea care o interpreteaza pe Meredith Grey in faimosul serial, se afla in topul celor mai bine platite actrite din lume.

Rhimes a fost dintotdeauna un fan al emisiunilor medicale, a urmarit chiar si o interventie chirurgicala reala efectuata in serii documentare.

Este prima femeie afro-americana care a creat si a produs o serie TV aflata in top zece. De asemenea, Rhimes a fost si producator executiv al serialelor de televiziune de pe ABC „Off the Map”, „How to Get Away With Murder” si „Station 19”.

In 2001, Rhimes a scris „Crossroads”, filmul de debut al cantaretei pop Britney Spears.

Pe langa premiile obtinute de-a lungul carierie sale, revista Time a inclus-o in 2007 pe lista celor mai influenti 100 de oameni din lume. In 2015 a publicat prima sa carte de memorii intitulata „Year of Yes: How to Dance It Out, Stand in the Sun, and Be Your Own Person”.

Cartea sa biografica, Anul lui Da, a aparut si in Romania la editura Curtea Veche. O gasiti aici, va fi foarte motivant sa descoperiti ca una dintre cele mai puternice si mai influente femei din lume este la baza o persoana foarte timida care lupta in fiecare zi sa-si invinga fricile interioare.

Citește în continuare